Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 4 - Maaseudun tulevaisuus

Mirkaan palavasti rakastunut ja sitä kautta maaseudun elämästä innostunut Reponen tekee tuttavuutta kyläyhteisöön ja Ilkan perheeseen. Pelkovaara on kuin fossiloitunut näytepala Suomen historian eri kerroksia; ja jokaisen kerroksen jumittajat uskovat olevansa oikeassa. Ilkka puolestaan tekee kaikkensa voittaakseen Armin hyväksynnän. Hiitolat lähtevät Helsinkiin edustamaan, ja Ilkka pänttää pärjätäkseen kokeissa, joissa valitaan varusmiehet lähiavaruusjoukkueeseen.

Mirka yrittää jättää Reposen, mutta Reponen kieltäytyy kuuntelemasta. Hän pesiytyy Valkialle renginplantuksi ja aamiaistarjoilijaksi, ja voittaa herkkyydellään ja traumaattisella perhetaustallaan myös Marjatta-äidin sympatiat puolelleen. Sitä pahempi, kun osoittautuu että Mirkan rakkaus ei ole kovin kestävää laatua. Hän on Reposen selän takana jo heilastanut Hiitoloiden tuhlaajapojan Jaakon kanssa.

Samaan aikaan toisaalla hiukan erikoinen kapteeni Hulkko häärii Hiitolan poissaollessa varajohtajana ja on iskenyt silmänsä urheilulliseen naisalikersantti Lempiseen, jonka rekrytoi tulevaan avaruussääjoukkueeseen varusmiesjohtajaksi. Lempinen suostuu mielellään, koska haaveilee sotilasurasta ja pääsystä Reserviupseerikouluun. Hulkko pyytää Lempistä myös lenkkeilemään kanssaan, mutta häkeltynyt Lempinen kieltäytyy. Hulkkoa hävettää, mutta onneksi hän pääsee osoittamaan miehisyyttään kun kylän muutosvoimat ­ eli Pauli, Hippi-Antero ja Pentti Reunanen, mukanaan turkkilainen baarinomistaja Leyla Göktan, hiippailevat vakoilemassa Pirunsuolla. Hulkko järjestää järeän operaation epämääräisten ainesten kiinnisaamiseksi. Vähän liiankin järeän.

Ilkka pääsee avaruussääjoukkueeseen, mutta rakkauselämäänsä satsanneen Reposen tentti menee penkin alle ja hänet pannaan kuljetusjoukkueeseen. Onnellinen Ilkka tunnustaa Reposelle, että hänellä on suhde Armin kanssa ja antaa Reposelle luvan seurustella siskonsa kanssa. Reponen ei saa sanottua että kaikki on jo ohi. Lopulta Reponen suunnittelee jo itsemurhaa navetaneteisessä, mutta partiotaidot eivät riitä köyden sitomiseen. Lohduksi ja hätäavuksi löytyy lopulta Hugo, Marjatta ja pahasti sairas sonnivasikka nimeltä Ingrid.
Takaisin ylös