Yllätyksiä Uuteen Vuoteen

Julkaistu To, 01/01/2009 - 12:55
  • Lotta Savolainen (Kuva: )
  • Le mince corpse de francoise, mikä ihana bändi! Olin täysin myyty kuunneltuani bändin myspace sivuilla kappaletta Bitch of the bitches.

Aivan mahtavaa, Suomalaista elektronista indiemusiikkia. Uskoisin, että Le mince corpse de francoiselle kävi, niinkuin useille oman tiensä seuraajille, alkuidean lähteillä heihin ei uskottu. Tuottajat ja levyyhtiöt nauroivat, ystävät olivat tukevinaan, mutta kukaan ei uskonut todelliseen breikkaukseen. Hah! Toisin kävi. Le mince corpse de francoise keikkailee kovalla tahdilla ulkomailla ja myspace vierailuja on tältä aamulta 2810. Harmi, että Suomi tuo esille laihanlaisesti ulkomailla uraa puurtavia artisteja. Ei niistä täällä tiedetä paljoakaan.Tai ainakaan valtaväestölle ei kerrota.

Indie musiikki on suomen valttikortti! Kiki Pau, Astrid Swan, Le mince de corpse francoise sekä Regina, vain murtoosan luetellakseni. Nämä ihastuttavat ja vihastuttavat yhtyeet tulevat vielä nostamaan (niin ällöttävältä kuin se kuulostaakin) Suomen maailmankartalle. Harmi vain, että täällä sitä ei vielä ymmärretä. Meinasin repiä hameeni, kun kuuntelin ravintolassa sivukorvalla keskustelua, jossa joukko ihmisiä iloitsi uuden Idols-tähti Anna Puustjärven esikoislevyn tuottajia. Egotripin Knipi ja mm. Lemonatorissa vaikuttanut Lasse Kurki.Voisiko tylsenpää olla? Keskutelussa mainittiin, että vihdoin saadaan artisti, jolla on mahdollisuuksia menestyä. Kyllä ne biisit varmasti radiossa soivat, siitä ei ole epäilystäkään. Harmittaa vain, että ne soisivat, vaikka tuottajat olisivat olleet hieman yllätyksellisempiäkin. Tiedättekö, Suomen suppea musiikkitarjonta johtuu pelkuruudesta. Radiossa soiva suomalainen musiikki kuulostaa tylsältä. Keskiverto syntyy kovemmalla rahalla ja työllä kuin mielenkiintoinen ja yllätyksellinen...Eli eikös yhtälössä ole jotain pielessä? Miksei tuottajaksi pyydetty ulkoimailla kovaa työtä suomalaisen musiikin eteen tekevää Limping boy Jonasta?

Varmasti siksi, ettei hänen työstään tiedetä.

Vinkkini tähteydestä haaveileville nuorukaisille onkin: Jos haluat menestyä ulkomaisilla musiikkimarkkinoilla, tee juuri sitä mitä sydän sanoo! Parempi tapa on tehdä oma myspace hauskalta kuulostaville kokeiluille kuin osallistua Idolsiin. Jos halutaan luoda kestävää uraa ja ehkä maailmallakin sykähdyttävää musiikkia, täytyy itseensä uskoa täysillä. Nähden pidemmälle, innovatiivisesti ja pelotta.

Näihin sanoihin, yllätyksellistä uutta vuotta kaikille!

 

Lotta Savolainen

  • Lotta Savolainen (Kuva: )

    Lotta Savolainen on 26-vuotias säveltäjä/sanoittaja. Tällä hetkellä ykköspuuhana on musiikin tekeminen Pikku Kukka yhtyeessä.
    Lotta pitää ystävistään ja nauraa paljon! Oppi kunnioittamaan aamupakkasia ja pilkkihaalaria asuessaan vuoden Elimäellä hevostyttönä.