Suo, kuokka ja Jussi

Julkaistu Ma, 27/07/2009 - 11:55
  • Lotta Savolainen (Kuva: )
  • Suomalaiset sananlaskut, varsinaisia helmiä. Kertasin ystäväni kanssa useita saunanlauteilla, naurusta ei meinannut tulla loppua.

Miettikääs näitä, ”Se joka kuuseen kurkottaa, katajaan kapsahtaa”; ”Itku pitkästä ilosta” tai ”Se jolla onni on, se onnen kätkeköön”. Kuumana kesäpäivänä taiteilin omat, kesäversiot.

Turha enää tanssia, kun maito on jo vanhaa

Kesän yksi aatelisasia on (varsinkin lomalla) pitkät ja kiireettömät aamiaiset. Päivän lehti, monta kuppia kahvia (maidolla) ja pari leipää. Harmikseni moni aamu on kuitenkin alkanut kiroamisella jääkaappiani kohtaan. Jääkaapin tehtävä on pitää tavarat kylminä, ei pilaannuttaa niitä! Olen toistanu jo useana aamuna samaa kaavaa; Keitän kahvit, kaadan maitoa kuppiin, ärähdän, kaadan sisällön pois, juon kahvini mustana. Yleensä ostan luomumaitoa, mutta päätin kokeilla Hylaa, joka ilmeisesti säilyy paremmin. Näin ei ollut. Olisikohan vika kuitenkin jääkaapissani?

Parempi kesällä ulkona, kun ei talvella kuitenkaan jakseta

Kesällä täytyy olla ulkona. Selvä, mutta entä jos haluankin olla sisällä? Jos minusta on kiva lukea dekkaria kotisohvalla, ikkuna auki, kuunnellen tuulta. En vaihtaisi sitä pakotettuun pyöräretkeen saaristossa.En silti vihaa ulkoilmaa.Viihdyn ulkona, mutta viihdyn myös kotonani. Samaan otsikkoon liittyy myös tekemättömyys. Aika paljon olisi tapahtumia, jep. En osallistu yhteenkään. Kesäni on silti mahtava!

Se joka ruskettumatta lomalta palaa, yksin sormusta yössä valaa

Ihmiset ruskettuvat eri tavalla. Ulkona vertaillaan käsivarsia, samalla jutellaan ihon palamisen vaaroista. Aurinko tuo iholle terveen värin, mutta on myös arveluttavan vaarallista. Kukaan ei myönnä ottavansa aurinkoa, silti ruskettuminen on kesäisin itseisarvo. Ulkomailta on nolo palata ilman kunnon rajoja. Itseruskettavat käyttöön, niiden haittavaikutukset ovat luultavasti pienemmät, kuin ehdan auringon. Kuulin, että se Doven tökötti on ihan hyvä.

Ei loma ihmistä pahenna, jollei ihminen lomaa

Loman odottaminen tuntuu lamauttavan ihmiset. Mitä lähemmäs loman alkaminen tulee, sitä vähemmän työpaikalla/koulussa saa enää mitään aikaiseksi. Kun H-hetki koittaa, on tunne lähes sama kuin lottovoittajalla. Tästä se nyt alkaa, neljä viikkoa elämää! Jonka jälkeen alkaa taas 11 kuukauden elämättömyys. Vapaus johtaa kansaa!

Parempi mieli talvella, kun lyhyt kesä takana

Niin, talven kaipuu. Myönnättekö?

Lotta Savolainen

  • Lotta Savolainen (Kuva: )

    Lotta Savolainen on 26-vuotias säveltäjä/sanoittaja. Tällä hetkellä ykköspuuhana on musiikin tekeminen Pikku Kukka yhtyeessä.
    Lotta pitää ystävistään ja nauraa paljon! Oppi kunnioittamaan aamupakkasia ja pilkkihaalaria asuessaan vuoden Elimäellä hevostyttönä.