Lauri Tähkä & Elonkerjuu, The Circus, Helsinki 12.11.2010

Lauri Tähkä & Elonkerjuu, The Circus, Helsinki 12.11.2010

Kotikriitikko arvioi - Ti 30.11.2010, klo 10.53

Lauri Tähkä & Elonkerjuu, The Circus, Helsinki 12.11.2010Lauri Tähkä & Elonkerjuu, The Circus, Helsinki 12.11.2010

Biisilistassa maukkaita ylläreitä ja yhtye minikiertueen nimenkin mukaisesti ”iholla”. Satumaan tämänkertainen kotikriitikko ”maalaispoika” lähti Pohjois-Suomesta katsomaan millainen meininki Lauri Tähkällä & Elonkerjuulla on helsinkiläisyleisön edessä ja haltioitui erityisesti Laurin ja Johannan revittelystä.

414
tykkää tästä

The Circuksen keikka oli Lauri Tähkä & Elonkerjuun ensimmäinen kotimaan keikka sitten kesäkeikkojen. Tukholmassahan yhtye kävi pistäytymässä lokakuussa, hyvällä menestyksellä. Keikka oli myös ensimmäinen minirundin kuudesta keikasta ennen määrittelemättömän pituista keikkataukoa.

Tauosta huolimatta, soitto lähti heti täysillä käyntiin ja aloitusbiisinä oli hieman yllättäenkin "Pauhaava sydän". Tämä kappale on yleensä soitettu keikan loppupuolella. Henkilökohtaisesti olisin toivonut aloitukseen kappaletta "Rakasta mua", mikä on osoittautunut toimivaksi aloituksessa. Tällä kertaa sitä ei kuultu ollenkaan. Tilalla olikin sitten muita, vähän harvinaisempiakin biisejä.

Ja kylläpä biisilistassa olikin maukkaita ylläreitä! "Mannakorven maille" ja "Mistä tulee mies" toivat vaihtelua "vakiobiiseihin". Toki Elonkerjuu tunnetaan muutenkin alati vaihtuvasta biisilistasta, mutta yleensä tietyt vakiokappaleet pidetään mukana keikasta toiseen, koska niitä suuri osa yleisöstä on tullut kuuntelemaan. Silti tällä kertaa mukana oli useampi harvemmin kuultava kappale.

Tunnelmallisemmasta osastosta vastasi tällä kertaa hyvin harvoin kuultava "Sitä tyttöä", jonka Lauri Tähkä ja Johanna Koivu esittivät kahdestaan, ja kylläpä viulu soikin siinä kauniisti. Keikan loppupuolella esitetty "Isoo-Antti ja Rannanjärvi" oli mahtavaa Laurin ja Johannan revittelyä ja tätä perinteitä vaalivaa kappaletta oli moni toivonutkin - kuten myöskin kuultua "Hurpalesta". Kaiken kaikkiaan biisilistassa oli mieluista kuultavaa niin vanhemmille kuin uudemmillekin faneille.

Elonkerjuu on aina ollut yleisön huomioiva yhtye, mikä osaltaan vaikuttaa sen jatkuvaan suosioon keikkabändinä ja lukuisat keikat ovatkin olleet loppuunmyytyjä. Tälläkin kertaa yhtye oli hyvin vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja ihan minikiertueen nimenkin mukaisesti "Iholla". Yleisö käyttäytyi The Circuksessa hyvin ja eturiviin päin ei ollut minkäänlaista puskemista. Yleisökin alkaa ilmeisesti oppia, että yhtye keskeyttää heti soiton, jos havaitsee häiritsevää käyttäytymistä yleisössä.

Simo Rallin, Lenni Paarman ja Antero Naalin soitanta oli perusvarmaa työtä, mutta kyllä bändin räväkkyys lavalla näkyy ennen kaikkea Lauri Tähkän ja nykyisin myös Johanna Koivun esiintymisessä.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun keikat vastaavat hyvinkin yhtyeen jäsenille - ja varsinkin Laurille, keskipitkää juoksulenkkiä, joten vuosien keikkailun jälkeen yhtye on varmasti taukonsa ansainnut, vaikka tauko faneja suuresti harmittaakin.

"Maalaispoika"

Katso keikkakuvat!

Lisää artisteista:Lauri Tähkä & Elonkerjuu

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

"Maalaispojalta" aivan mukava arviointi kiitos ! Itse dikkasin porukan vasta kun näin fanitapaamisen,tosi hyvää musaa pojat ja (tyttö) tekevät !

Anonyymi Ti 30.11.2010, klo 14.16

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä