Maailma oli sinä iltana meidän

Maailma oli sinä iltana meidän

Minä ja Irwin - Ma 1.11.2010, klo 16.03

Irwin Goodman TV2:n studiolla 1988Irwin Goodman TV2:n studiolla 1988

324
tykkää tästä

En ihan varmaan osaa kertoa milloin jouduin Irwinin musiikin kanssa naimisiin. Se saattoi olla joku 60-luvun lauantai. Kappale oli varmaan joku Ryysyranta tai ehkäpä Juhlavalssi. Hankala sanoa kun ei lapsen muisti riitä kertomaan.

Tositarkoituksin Irwiniä pääsin kuulemaan ja näkemään 70-luvun Syksyn Sävelissä, aikaan ennen  Liikasen Ekin ja Alatalon Mikon.  Oli St Pauli ja Reperbahn sekä  Pong, poing, poing. Shellin Baarin levyautomaatista niitä satunnaisesti soiteltiin.

Häirikkö iski tajuntaan -76. Kappaleen valistava sävy jäi kivan rallatuksen jalkoihin. Tuntui enemmän aikuisten asioilta. Mieluummin  pyytelin Jesse Jamesta  ulos kirjaston vinyylilevyllä.

Siinä 70-luvun loppupuolella taisin löytää rokin ja keisari Irwin, tuo härmäläinen perusjuntti , jäi henkipaton asemaan levylautasella. Muutamaa mainiosta Lahjatalosta ostettua vanhaa jukeboksi-sinkkua lukuun ottamatta. Taisipa olla juuri Irwinin hiljaiselon aikaan tuolloin.

Elämän kaarta piti mennä pitempi tovi eteenpäin ennekuin irwinismi iski kuin miljoona volttia! Tämä tapahtui 1985 Tampereen Pispalassa silloisen tyttöystävän mummon luona vieraillessa. Mummo kun tarjosi kahvin kanssa konjamiiniryypyt ja  pisti kasettisoittimesta Irwiniä soimaan, kappale  oli Tahdon lättähattujen vanhainkotiin, - niin ai, ai, kun teki nannaa. Noihin aikoihin televisiossa  pyöri löyhästi  
Irwiniin  liittyvä sarja Henkipatto, jota ihan ralliperunana piti seurata. Sitten tuli Dirly dirly deet ja Rentun Ruusut joita jo aikaa taajaan levylautasella pyörittelin ja mukana rallattelin.

Kertaalleen  Irwinin elävänä pääsin näkemään Ykän pubissa syksyllä 1989. En alkujaan ollut keikalle menossa, mutta ystäväni sai puhuttua ympäri. Ja niin sitä löysi itsensä krouvista kipparilakkista Irwiniä  
kuuntelemasta.

Irwin otti yleisönsä suvereenisti, ainakin meininki oli valtaisan hauskaa, vaikken ollutkaan ihan tötterö täynnä ja pönttö pöhönä. Keikka ei taatusti ollut mitään avaruusfysiikkaa ja  sinfoniaa, mutta eihän me  
tehtykään laivoja vaan oltiin pitämässä hauskaa Irwinin  kipparoimana. Maailma oli meidän sinä iltana.
Kiitokset Irwin! Piip Piip!

Heikkipekka

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä