Irwiniä haastattelemassa

Irwiniä haastattelemassa

Minä ja Irwin - Ma 29.11.2010, klo 12.29

Irwin Goodman TV2:n studiolla 1988Irwin Goodman TV2:n studiolla 1988

”Kun menin huoneeseen, olin aivan varma a) ettei haastattelusta b) keikasta tule yhtään mitään. Mutta Irwin yllätti...” Lue Ahdin kertomus juttukeikalta Irwinin kanssa.

304
tykkää tästä

Olin vuonna 1990 Iltalehdessä ja halusin Irwin-fanina tehdä miehestä lehteen jutun. Elihän Irwin uutta nousukautta "Rentun Ruusun" kautta. Saimme sovittua haastattelun Helsinkiin, jossa hänellä oli keikka.  Haastattelin Irwiniä päivällä Kalevankadulla hotellissa.

Kun menin huoneeseen, olin aivan varma a) ettei haastattelusta b) keikasta tule yhtään mitään. Kello oli noin 13:00 ja Irwin istui sängyssään pipo päässä, poltteli pikkusikaria ja nappaili kossupaukkuja. Mutta Irwin yllätti. Haastattelusta tuli mainio ja Irwin otti mm. kantaa tulevaan lamaan ja omasi jopa ennustajan otteita:  "Toimittaja; pistä siihen lehteen, että parin vuoden päästä Suomessa vietetään melkoisia kortinleikkajaisia. Siis luottokortinleikkajaisia. Sen verran holtintonta tää pankkien rahanjako on", povasi Irwin.

No sain jutun tehtyä ja menin hieman pelonsekaisin tuntein keikkapaikalle. Irwin kertoi aloittavansa settinsä klo 20:00. Pelkoni oli turha.

Tasan iltakahdeksalta Irwin saapui mikrofonin taakse: "Nyt pidetään hauskaa koko pääsylipun hinnalla. Olen hankkinut vakuutuksen kuntoon, eli pöydilläkin saa tanssia ja vaikka alasti. Täältä ei ketään heitetä pihalle".

Irwinin eka biisi oli "Poing, Poing, Poing", ja tuli oli irti. 1,5 tunnin keikka oli pelkkää rautaa. Ja Viuhahdus -biisin aikana yleisö vastasi Irwinin huutoon; kaksi mimmiä tanssi pöydällä yläosa paljaana.

Se oli keikkakokemus, joka ei koskaan unohdu. Irwin osoitti olevansa todellinen liikkuva mielenterveystoimisto.

Ahti

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä