Irwin Rantapirtillä

Irwin Rantapirtillä

Minä ja Irwin - Ma 29.11.2010, klo 13.47

Irwin Goodman heittelee valokuviaan yleisölle Lahden Kansantalolla 1970Irwin Goodman heittelee valokuviaan yleisölle Lahden Kansantalolla 1970

”Ennen lähtöään hän heitti vielä oman Irwin-paitansa yleisön joukkoon lähelle minua, mutta ei minulla ollut mitään mahdollisuuksia sen saamiseen isojen miesten ja kirkuvien humalaisten naisten repiessä saalistaan”, kertoo Pikku-Vexi.

321
tykkää tästä

Vanhempani veivät minut juhannuksena katsomaan Koskenpäälle Kievari  Rantapirtille Irwiniä ja muistaakseni vuosi oli 1990, joten olin tuolloin  16-vuotias miehenalku.

Olin aiemmin kuullut Irwiniä radiosta ja sitä soitettiin paljon myös meillä kotona, joten tiesin jo ennalta mitä odottaa. En kuitenkaan ollut vielä näillä eväin valmis siihen mitä sain kokea. Mestari itse saapui helikopterilla Salosveden rantaan, palkiten vihdoin juhannuskokon räiskeessä odottaneen juhlakansan.

Reilut kaksi vuosikymmentä koko kansan esijuoppona ja ihmisten syvien tuntojen tulkkina olleeseen kansantaiteilijaan oli jo aika jättänyt jälkensä, mutta ei kansan suosio ollut kadonnut mihinkään, päinvastoin. Järjestysmiehet olivat suurissa vaikeuksissa ihmismassan repiessä Irwiniä  hänen yrittäessään lavalle.

Keikka alkoi tutuilla kappaleilla, joita Irwin säesti itse kitaransa kanssa,  mm. Riemu ja ratto ja Rentun ruusu ovat porautuneet alitajuntaani  lähtemättömästi. Kuitenkin suurimman vaikutuksen minuun teki Irwinin lahjakkuus virheettömään laulamiseen ja soittamiseen, huolimatta kovasta keikkaväsymyksestä, joka Irwinissä näkyi. Välispiikeissä, joita Irwin heitti, oli kuitenkin hymyä ja kipparilakin alta, aurinkoläpin varustetuiden silmälasien takaa vilkkuivat iloiset pojanviikarin silmät.

Keikan loppupuolella huomasin, että Irwiniltä tuli toisesta korvasta verta, mutta sekään ei soittoa  pysäyttänyt. Ennen lähtöään hän heitti vielä oman Irwin-paitansa yleisön joukkoon lähelle minua, mutta ei minulla ollut mitään mahdollisuuksia sen saamiseen isojen miesten ja kirkuvien humalaisten naisten repiessä saalistaan.

Tämä juhannus jätti minuun niin suuren vaikutuksen, että Irwinin laulut ovat  kulkeneet mukanani kaikkialla. Ne ovat tuoneet lohtua murheeseen, soineet iloisesti mökeillä, matkoilla, juhlissa ja olipa mm. tango Kauhajoen kasinolla tanssittamassa myöskin häävieraitamme.

Matkaa elämän poluilla on mukava jatkaa, kun Irwin on lauluineen mukana.

Nim. Pikku-Vexi

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä