Teinihippojen komea esiintymiskaarti

Teinihippojen komea esiintymiskaarti

Minä ja Irwin - Ma 29.11.2010, klo 13.21

Irwin kitaroineen vuonna 1968Irwin kitaroineen vuonna 1968

Pohjois-Haagan Yhteiskoulun teinikunta päätti kasata hippaohjelmiston viimeisen päälle. Kovien nimien mukana oli myös Irwin, mutta vetonaulaksi hänestä ei silloin vielä ollut.

275
tykkää tästä

Teinihippoja järjestettiin Helsingin kouluissa 1960-luvun puolivälissä lähes joka lauantai. Juuri sinä lauantaina, jolloin Pohjois-Haagan Yhteiskoulun teinikunta oli päättänyt pitää bileensä, "Karjala" ja  "Kulosaari" olivat myös hippahommissa.  Kilpailu meni kovaksi.

Kaukana stadista, liitosalueella, ruvettiin pelkäämään, ettei "meille periferiaan tuu ketään". Päätettiin nostaa rimaa. Omasta takaa koulusta löytyi ohjelmistoon Loirin veljesten Pekan ja Veskun duo.  Oli myös tuore nouseva Arto Sotavalta "... and His Band". Mutta eihän se nyt riittänyt mihinkään.

Oli suhteita ja saatiin TopMost tulemaan.  Vieläkin hirvitti, mutta nostettiin vaan panosta.  Irwinin "En tiedä kuinka jouduin naimisiin” oli niin kumma vitsi, että sekin päätettiin ottaa juorutukseksi.  Ei muut varmaan pane paremmaksi.

Olin teinkunnan puheenjohtaja ja kannoin ovenpielestä kirjekuoressa rahaa turvaan luokkahuoneen kassalippaaseen.  Porukkaa tuli kaikki paikat täyteen.  Piti sulkea ovet, mutta väkeä alkoi kiivetä kaverien avulla ikkunoistakin.

Juhlasalin näyttämöllä kasasivat vierailevat artistit kamojaan ja Arto veti parvekkeelta bändeineen kaikki välisoitot.  Kun Irwin tuli luimuilemaan poikien pukuhuoneeseen, sovittiin keikan hinta.  Ei se paljon ollut.  Antti skagasi selvästi keikkaa ja istui hiljaa suihkun vieressä.  Kävin hakemassa kassalippaasta tukun seteleitä ja vein Irwinille keikan jälkeen.  Joku lappu kirjoitettiin kuitiksi kirjanpitoon.

Ei Irwin montaa kappaletta laulanut - eikä kai vielä uskaltanutkaan vetää.  Koulun tytöt oli kuitenkin värvätty "kiljumiskuoroksi" niin että tunnelma nousi. Ainakin Irwin oli tyytyväinen.

PHYK:n bileet oli menestys, ja voittoa jäi teinikunnalle rutosti.  Rehtori  Vahtera ei ollut tyytyväinen - juhlasalin lattian lakat oli pilattu, ikkuna särjetty ja viinapullokin oli löytynyt roskiksesta. Kaiken huipuksi teinkunnan yleiskokous kokoontui päättämään hippojen voiton käytöstä.  Koulu oli ehdottanut instrumentin ostamista perustettavalle koulun orkesterille. Mutta niin ei päätetty.

Päätettiin tilata TOPMOSt uudelleen bileisiin, mutta tällä kerralla vain omalle porukalle.  Ja ilman Irwiniä.  Ja niin myös tehtiin kunhan reksi oli taltutettu. 

/lw

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä