St. Pauli ja Reeperbahn oli laulussa paljon todellista kiehtovampi

St. Pauli ja Reeperbahn oli laulussa paljon todellista kiehtovampi

Minä ja Irwin - Ma 8.11.2010, klo 16.40

IrwinIrwin

320
tykkää tästä

Irwinin musiikki oli 18-vuotiaalle pojalle, joka oli tottunut kuuntelemaan Georg Malmstenia ja Olavi Virtaa jotain täysin uutta ja ihmeellistä. Ei kukaan muu ollut uskaltanut laulaa niin suorin sanoin mitä yhteiskunnasta mietti. Tämä oli yksi syy miksi Irwinistä kasvoi suosikkini. Häneen pystyin samaistumaan. Myöhemmin olen saanut tyttärenikin innostumaan Irwinin musiikista, vaikka hän on syntynyt vasta taiteilijan kuoleman  jälkeen.

1970-luvun lopulla tein ystäväni kanssa matkan Hampuriin ja pitihän Irwinin biisin innoittamana käydä katsomassa ja kokemassa St. Pauli ja Reeperbahn. Sinne suunnattiin tietysti laulellen, mutta laulu loppui lyhyeen kun huomasimme,  että ei ne laulun sanat ihan vastanneetkaan todellisuutta. Ei ne naiset  erityisen kauniita olleet ja paikka ei ollut millään tavalla hohtava. Saatikka sitten että sinne kaipaisi takaisin. Matkaan lähdettiin suurella uholla, mutta palatessa mietin, että kehtaako kenellekään edes kertoa, että kävi siellä.

Silti kappaletta tulee tänäkin päivänä lauleltua ja hymyn se nostaa suupieliin.

Pentti

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä