Irwinin kanssa tavallinenkin tyttö pääsi maistamaan menestystä

Irwinin kanssa tavallinenkin tyttö pääsi maistamaan menestystä

Minä ja Irwin - Ti 23.11.2010, klo 14.53

Irwin Goodman heittelee valokuviaan yleisölle Lahden Kansantalolla 1970Irwin Goodman heittelee valokuviaan yleisölle Lahden Kansantalolla 1970

252
tykkää tästä

Olin lyhyen aikaa Irwinin tanssityttönä ystäväni kanssa. En koskaan voi unohtaa erästä musiikkivideota johon jouduin ex tempore, ja sitä kaikkea kauhua ja hilpeyttä mitä siitä aiheutui.

Antti soitti minulle töihin eräänä tiistai-iltana, että voisimmeko tulla Tampereelle Tullikamarille erään musiikkivideon tanssi- ja playback-laulunauhoituksiin. Nauhoitus tapahtuisi jo ylihuomenna, torstaina! Kysyin Antilta, että mikähän kappale on kyseessä. Kun tuo kappale selvisi, kerroin hänelle etten ole ikinä kuullutkaan siitä, ettemme osaisi tällä varoitusajalla.

Antti totesi siihen, että "No onhan sulla mun kaikki levyt"! No, suostuin, kaivoin ko. levyn esiin, nauhoitin sen hätäpäissäni kasetillekin. Lopun ikääni muistan, kuinka ystäväni autossa matkalla Tampereelle soitimme koko matkan tätä kappaletta yrittäen samalla laulaa mukana. Laulu meni kohdalleen mutta tanssi ei - liikaa liikkuvia osia kokemattomalle. Mutta muistoksi jäi ikimuistoisen hauska videonpätkä, joka yhä usein naurattaa  kyyneliin asti - ja elävä muisto Antista.

Hauska muisto Antista on myös se, kuinka tavallinen tyttökin sai hetken aikaa kokea hänen mukanaan, miltä tuntuu olla julkkis ja suosittu. Olin lyhyen aikaa keikoilla mukana t-paitamyyjänä ja tanssityttönä, Irwinin Rentun Ruusu - comebackin ja suosion aikoina. 

Muistan elävästi sen, kun kiertäessämme keikkapaikoille Chevy Vanilla pysähdyimme huoltoasemalle kahvitauolle. Voi sitä tuolien kolinaa ja ihmisten ihmetystä: "Irwin!!!". Pyydettiinpä jopa meiltä tytöiltäkin nimmareita. Myös valkoiset Irwin-lakkimme olisivat olleet kovin haluttuja ja niistä oltaisiin maksettukin. Mielenkiintoista oli ajaa Cheyvllä kesällä keikkapaikalla kirjaimellisesti ihmismeren läpi, ihmisten hakatessa auton ikkunoihin ja oviin nimmareita vaatien!

Merja

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä