Virkaatekevä nimismies kahvitteli Irwinin kanssa

Virkaatekevä nimismies kahvitteli Irwinin kanssa

Minä ja Irwin - Ma 29.11.2010, klo 12.16

Irwin Goodman tv-haastattelussa 1970Irwin Goodman tv-haastattelussa 1970

Irwinin keikalle pääsy kuului vt. nimismiehen harvoihin luontaisetuihin. Selväksi kuitenkin tuli, että virantoimituksen ulkopuolella ei ole syytä nipottaa. Lue Rainerin tarina.

286
tykkää tästä

Olin kesällä 1960-luvun lopussa nuorena ns. kesänimismiehenä Juvalla. Kesäisessä, tuolloin vielä melko uinuvassa pitäjässä viran hoito sujui kokeneiden poliisimiesten ja kansliahenkilökunnan avulla etupäässä leppoisissa merkeissä. Oikeastaan ainoa virkaan liittyvä luontaisetu oli se, että pääsi ilmaiseksi tuolloin laajemmaltikin varsin suosittuun tanssipaikkaan Kisalinnaan muutama kilometri kirkonkylästä Sulkavalle päin.

Tanssilava oli varsin tyypillinen sen ajan tanssilava metsikössä järven rannalla ja esiintyjien, kuten järjestyksenvalvojienkin ns. backstage-tilat olivat varsin vaatimattomat tanssilavan takaosassa.

Irwin yhtyeineen oli saapunut keikalle ja tauolla osuimme samaan pieneen takahuonetilaan kahvia juomaan. Kuultuaan, että olin paikkakunnan virkaatekevä nimismies, Irwin tokaisi muitta mutkitta suunnilleen seuraavaa: " Älä kuule, ollenkaan huolehdi, mä on vähän ottanut kyllä pohiia, jotta laulu sujuu, mutta tää keikka me hoidetaan ihan jees". Sanoin, että en ole paikalla virantoimituksessa ja minulle on samantekevää onko nauttinut hieman "virvokkeita".

Irwin hoiti keikkansa tuolloin moitteitta runsaslukuisen tanssiyleisön iloksi ja eipä kai Kisalinnan tanssijärjestäjilläkään ollut huomauttamista Irwinin laulukunnosta.  Tuohon aikaan näytti todellakin artistien raskas työ vaativan joskus hieman raskaammat huvit, kuten monista ikävistäkin julkisuuteen tulleista tapauksista hyvin tiedämme.

Rainer

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Minä ja Irwin

Kolmelle eri vuosikymmenelle ulottuneella urallaan Irwin jätti jälkensä suomalaisten sieluihin ja musiikkimakuun. Jokainen tuntee Irwinin kappaleita ja ne ovat soineet itse kunkin elämän ääniraitana. Millaisissa tilanteissa tai elämänvaiheissa Sinä olet kokenut Irwinin musiikin itsellesi erityisen läheiseksi ja miksi? Satumaan Minä ja Irwin -tarinakilpailu on päättynyt. Tutustu tarinoiden parhaimmistoon!

Muualla Yle.fi:ssä