Tilanne naisten päiden sisällä

Sitä kun on mies, ja vieläpä niin avarakatseinen kuin minä, niin monesti huomaa miettivänsä naisten tilannetta. Että mitä ne oikein miettii päänsä sisällä: mitä suunnittelee, mitä unelmoi ja pähkäilee naisen kerkeä mieli siellä ”heikomman astian” pääpöttimen sisällä.

Kun, vaikka monesti menee naisten aika enimmäkseen jonninjoutavuuksiin; sulahtaa ihan huomaamatta koko päivä jonkin toisarvoisen touhun kimpussa {(kuten vaikka verhojen silittämisen – jonka työn painovoima hoitaisi ilmaiseksi ajan mittaan - tai kuivaneen kastikkeen kaaputtamisen pannusta joka kumminkin on kohta menossa pesukoneeseen, tai miehille huomauttelun (asioista, joista ne ei kuitenkaan ota opeikseen)} niin silti on myös pakko jotain hyödyllistä ja jopa mielenkiintoista pyöriä naisen mielessä ajoittain – ehkä useinkin.

Karsitaanpa siis kuvitteellisen naisen päästä pois kliseenomainen ja redundantti työ- ja arkiaines ja tutkitaan sitä, mitä jää jäljelle.

Vaikka ei tarkkaan tuntisi naisen sielunelämää, niin joitakin olettamuksia voi esittää silti. Voi esim. olettaa, että vielä maaliskuussa ei naismieli mieti ”olisikohan jo aika ottaa joulukoristeet esille?” Paha kyllä tämmöiset olettamukset ovat kuivia. Tekisi mieli olettaa mielenkiintoisemmin!

Millä todennäköisyydellä voi esimerkiksi olettaa, että nainen harkitsee salaa sitä että kurlaisi toistuvasti vodkalla, kaikessa hiljaisuudessa opettelisi ratsastamaan ja miekkailemaan ja sitten, valmistettuaan salaa Zorro-asun alkaisi seikkailla lähiössään anonyymillisenä sankarina, vodkalla madalletun äänen ja asunsa avulla sukupuolensa kätkien?

Tai, millä todennäköisyydellä nainen aikoo perustaa piirin, jossa opetellaan kiroilemaan sadalla kuudellakymmenelläkolmella eri kielellä, sekä lisäksi käsimerkein. Tai piirin, jossa pantomiimin ja hauskojen tehosteäänten keinoin kuvaillaan kantelujen etenemistä Itä-Suomen vesioikeudessa?

Ja jos kukaan nainen ei tuommoisesta haaveile, niin en suostu uskomaan, etteivätkö naiset haaveilisi jotain – kenties ihan erilaisesta, mutta yhtä ei-tavanomaisesta aktiviteetista. Täytyyhän ihmisen mielen sisällä muutakin pyöriä kuin kaurapuuro, Kotikatu ja Hello Kitty –somisteiset koulu- ja askartelu tarvikkeet! Ja verhojen silittäminen.

Millaisia sankaritekoja naiset tekevät mielessään? Millaisia sanallisia kaksintaisteluja käyvät mielikuvituksessaan jonkun sukupuolitoverittarensa kanssa, voittaen tämän sanan säilällä nerokkuutensa ja oivaltavuutensa tähden. Vaikka millaisiakin! Uskon niin varmasti, mutta näyttöä ei ole, kun ei ole konetta, jolla näkisi naisen päähän.

Nyt onkin pallo naistutkimuksella. Sen tekijöillä jos kellä, on mahdollisuus valottaa tätä naisten pimeää puolta ja saattaa tietoisuus naisten mielen tilanteesta ajan tasalle!

Ja jos naistutkimuksen tekijät ovat liian kiireisiä, niin kertokaa, hyvät naiset itse – mitä te oikein mietitte kaiket päivät?

Vai onko se vain enempi semmoista odottelua elämä, teillä?

Nimim. Yksi tiedosta kiitollinen monten puolesta

  EDIT 24.3.2011 kommentteihin liittyen:

  Jotta että on mukavia kommentteja! Lukekaa, lajitoverit ja -ttaret, ihmeessä nuo kommentit - kiitos kaikille toistaiseksi kommentoineille ja kommentoimattomat naiset, teidän ajatuksenne puuttuvat vielä! Todella mukava nähdä mitä on naispäiden sisällä - ja en tiedä miksi, mutta noiden lukemisesta tulee jotenkin aidosti hyvä mieli ja hyväntuulinen olo.  mk

kommentit

Päivässä ehtii miettimään monta kertaa, että miksi kynsien alle kertyy nöyhtää? Voiko maksaläiskien ilmestymistä oikeasti ehkäistä jotenkin kevätauringon paisteessa? Onkohan se Jukka Puotila kotonakin aina esittämässä uusia hahmoja perheelleen ja mitenkähän sen vaimo sitä kestää?
Voisikohan vaan myydä vaikka auton ja lähteä Intiaan kuukaudeksi, oppisivatkohan lapset ja mies laittamaan astiat koneeseen ja imuroimaan? Jos jättää vaan laskut maksamatta, niin mitä sen jälkeen tapahtuu? Hankkisinko nuoren rakastajan vai tilaisinko netistä jonkun seksivempeleen? Millaisessa postipaketissa semmoiset seksivempeleet toimitetaan? Naurattaisikohan semmoinen seksivempele enemmän kuin innostaisi? Onkohan lapsilla kumisaappaat vai lähtikö ne kouluun Converseissa? Mitähän siellä työpaikkaruokalassa on huomenna lounaaksi?

>Eltsu Ke, 2011-03-23 12:52

Saako näihin mietelmiin kommentoida, näin ikään kuin naisena toiselle, niin että menevät vallan sisäkkäin ja ristikkäin mietelmät kuin, no, pari minuuttia ehdin hakea jotain hyvää vertausta tähän mutten sitten keksinyt, pääsiäismässäily on sumentanut verbaliikkani. Pakonomainen tarve on vaan valaista tuota seksivempele-asiaa, että ne toimitetaan lähes poikkeuksetta tahallaan niin huomaamattomissa, hienovaraisissa ja normaalin näköisissä paketeissa, että saattaa herätä esim. puolison tai postinkantajan epäilys ihan siitä kun näyttää niin hillittömän normaalilta se paketti. Ja seuraisi moisen ostamisesta sitten nauratusta tai innostusta, niin hyvä diili se on minusta kummin vaan. Mutta älä osta messuilta! Ota mieluummin riski ja tilaa harmiton, etiketitön postipaketti! Minä erehdyin messuilta ostamaan, ja vempeleen sisällä oleva värisevä (mutta onneksi vaihdettava) komponentti oli ihan susi eikä toiminut vaikka vaihdoin patterit. Verdammt noch mal!

Kommenttikokoelman varsinaiseen aiheeseen liittyen, olen tällä hetkellä vaihto-opiskelemassa ulkomailla ja mietin täällä varmaan enemmän kaikenlaista kuin tähän mennessä ikinä. Esim. miksi Beethovenin "Freude, schöner Götterfunken" on niin monen mielestä upea teos kun minusta se on päinvastoin tylsä rallatus, onkohan tuo sängynpäädystä narussa roikkuva pipari asunnon alkup. asukin kallisarvoinen muistoesine vai onko se minulle syötäväksi tarkoitettu, ja jos ostaa pullon etikkaa puhdistaakseen mutteripannusta parin sentin mittaisen putken johon ei yletä tiskiharjalla niin mitä sillä lopulla etikalla sitten tekee? Ei juuttaan mitään!

>Katri Ma, 2011-04-25 14:51

Veisinkö matot pesulaan tänään vai perjantaina? Ikeasta pitäisi hakea kaappi ja pöytä - tänään vai perjantaina. Voiskohan pyytää joltakin kantoapua? Autoon pitäisi ostaa uudet talvirenkaat - mistäköhän ne löytyisi halvimmalta? Jos kirkko & homo -suhdetta puidaan jatkuvasti eri medioissa koko evankelisluterilaista kirkkoa syyttävään sävyyn, niin missä vaiheessa kansalaisten mielipide kääntyy "median lellikkejä" homoja vastaan. Meneekö suopea suhtautuminen "Gaussin käyrän" mukaan: ensin kasvaa ja sitten laskee? Missä vaiheessa lakipiste saavutetaan? Auton keväthuolto pitäisi tilata. Perjantaina täytyy jatkaa kodin sisustamista. Tänä iltana voisinkin mennä Pilatekseen, jotta saan kropan kesäksi kuntoon. Onko perussuomalaisten suosion syy siinä, että mediassa kerrotaan heistä niin negatiiviseen sävyyn - kapinaa "etelän metiaa" vastaan? 20 vuotta sitten oli edellinen superkuun hetki; silloinhan Balkania räjähti. Nyt vuorossa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan. Voiko superkuulla olla tuollainen vaikutus? Suuret sodat ovat toistuneet aika-ajoin: johtuukohan se siitä, että miespolvet unohtavat isoisien kauhuudet testosteronimyrskyissään? Tänään täytyykin ostaa tulppaaneja kotimatkalla.

>Lissu Ke, 2011-03-23 13:30

Aina kun muilta töiltäni joudan, suunnittelen maailman valloitusta. Valitettavasti en voi tässä kertoa suunnitelmastani tarkemmin.

>ertceps Ke, 2011-03-23 17:04

Miettiihän sitä monenlaista. Että olisi ollut kiva ilma kävellä, mutta kävelytiet ovat epämiellyttävän täynnä hiekkaa ja viimeisiä jäätiköitä, joita saa väistellä. Että kuinka paljon Jukka Takalon biisin "Jokainen on vähän homo" kuuntelukerrat YouTubessa ovat lisääntyneet nimenomaan homoihin liittyvien mediakohujen takia. Että miksi jotkut ihmiset eivät ole yhtään kiinnostuneita kauniista kengistä. Että onko tässä iässä liian myöhäistä ostaa lateksiasu ja ryhtyä elektropoplaulajattareksi. Että sitten jos olisi kansainvälinen tähti, niin millaisia haastatteluja sitä antaisi. Ja millaisiin hyväntekeväisyystempauksiin osallistuisi. Jos vaikka ihan mediaseksittömiin, tukisi Itä-Vantaan shakkiharrastajia tai ihan oikeiden paperisten tietosanakirjojen tekijöitä. Painomusteen tuoksua. Sateen tuoksua. Oletteko muuten huomanneet, että sateen tuoksu ja lumisateen tuoksu ovat ihan erilaisia, vaikka lumikin on vettä. Sorminivelet ja käden jänteet ovat jännän näköisiä, kun rupeaa vaikka koneella kirjoittaessa tai pianoa soittaessa oikein katselemaan. Meissä kaikissa on luuranko sisällä, ja harmittaa, ettei omaansa pääse näkemään. Että onko sellaista työtä olemassakaan, jota ihan mielikseen tekisi joka viikko 37,5 tuntia viikossa eläkeikään asti. Miksi sitä muistaa kaikenlaista hassua, kuten pätkiä vanhojen laulujen sanoista tai saksan prepositiolistoja, mutta unohtelee tärkeitä asioita, joille olisi enempi käyttöä. Ja miksei tule leivottua useammin, vaikka pulla- tai leipätaikinan tuntu käsissä on niin vapauttava.

>Kaisu Ke, 2011-03-23 17:45

Muutamia asioita mitä minä mietin päivän aikana:

Sitä, että miksi ihmiset aamulla ruuhkabusseissa ovat niin hiljaa ja omissa maailmoissa. Mietin sitä mitä he mahtavat miettiä. Mitähän sitä muuten söisi lounastunnilla...

Mahtaakohan pomo huomata sitä, että kirjoittelen tällaisia kommetteja ja luen Markun Kajon kolumnia työaikana. Mietin myös sitä, mitä hän mahtaisi sanoa jos huomaisi että teen tällaista. Seuraakohan hän edes miten työaikani käytän?

Minä en mieti homojen ja kirkon suhdetta koska minulla ei ole mitään syytä siihen.

>Sinikka To, 2011-03-24 08:38

Mitähän sitä laittaisi tänään ruuaksi? Voisiko omasta elämästä ottaa vuorotteluvapaata vaikka puoleksi vuodeksi ja olla ihan joku muu? Nuorimmainen on taas kasvanut ulos vaatteistaan ja kengistään, koskahan senkin ehtii viedä ostoksille? Onko neljävitosena enää järkeä vaihtaa ammattia? Miksei noi lumet sula jo? Mun on kyllä pakko ostaa uus käsilaukku, ei noi vanhat sovi mun uusien bootsien kanssa. Mitähän mun pitikään tehdä tänään...

>Dolly To, 2011-03-24 09:01

Mitenkähän on tuon Corollan nesteiden laita? Missä vaiheessa pitäisi kaikki letkut uusia? Tilaisiko samalla vähän peltitöitä? Onkohan Seon vai Nesteen löpö tänään halvempaa? Myynkö kaupunkiasunnon pois? Lukisinko tänään hallintosäännön? Pitäisikö aloittaa jokin liikuntaharrastus pitkästä aikaa? Voiko kauppareissua lykätä vielä yhden päivän? Missä vaiheessa kävisin katsomassa isovanhempia Pohjoisessa?

>Jenni To, 2011-03-24 09:48

Nuorten poikien ikää on vaikea arvata välillä 18-28. Mitäköhän alaiset ajattelee minusta esimiehenä? Olinkohan tarpeeksi sympaattinen, mutta kuitenkin uskottava? Nyt hävettää, ehkä minulle nauretaan selän takana. Miksi naapurin poika laulaa noin lujaa. Voisinkohan kartoittaa kenellä tässä talossa on kissa ja yrittää ystävyyttää meidän kissaa niiden kanssa? Niinkuin leikkipiiri, ettei kisun tarvitse olla ilman lajitoveria. Voi perse, unohdin liukkarin ja alusvaatteet keskelle päiväpeittoa, olikohan se sähkömies täällä?! Voi ei. Nyt hävettää. Argh! No ehkä se ei huomannut. Toihan voi olla vaikka desinfiointiainetta. Ei sekään vaikuta hyvältä. Haluan Kiwejä! Ja se nettitiku pitää palauttaa, ihan naurettava kapine. En ymmärrä ketä sellaisia käyttää, kun langaton kattaa koko kaupungin.

>Marjaana To, 2011-03-24 17:30

Vähänkö olis siistii, jos pystyis vetää sellasia köysiratoja talojen välille. Vois vetää korttelin välejä sillee apinasti nopsaan. Miksei köysiratoja muuten ole ajateltu kaupunkiliikenteessä. Tai jos olis henkilökohtasia resiinoita! Vois olla niinku, et "hei vaan VR, meitsi malas tähän kato tämmöset lieskat, aika päheet!" Ah, mun pitäis olla liikenneministeri tai joku.

>Memuli To, 2011-03-24 17:36

Onko huono äiti, jos lähtee yksin Nizzaan? Vaikka ei tietenkään voi lähteä ennen syksyä, kun kuopusta ei ole vielä vieroitettu. Jos lähtisi nyt, niin olisi varmasti huono äiti. Koiran karvanlähtö alkaa olla loppumassa. Hyvä. Pitää tyhjentää keskuspölynimurin säiliö. Siellä on varmasti taas valtava karvatollo, niin kuin olisi jättimäinen Albert Einsteinin pää ämpärissä. Pitäis varmaan hommata niitä joditabletteja talouteen. Kaiken varalta, mutta sillä lailla huolettomasti asioiden, ettei apteekissa luulla, että hysteerikko olen. Äitiysloma loppuu kohta ja hoitovapaa alkaa. Olis ihanaa olla huoleton ja rikas. Lotto on vetämässä, vaikka eihän sieltä mitään tule. Huomenna aloitan taas laihdutuskuurin, jos sitä syksyllä sinne Nizzaan. Halvoilla lennoilla. Just joo. Voi näitä hörhöjä. Miksi fundamentalisteilla on niin hätä, jos joku ajattelee eri tavalla kuin itse? Olisivat onnellisia keskenään, niin että esimerkiksi "onpa paljon tilaa täällä taivaassa kyynärpäitä heilutella". Eikö sitä jo sovittu, että Jumala tuomitsee, ei ihminen. Onneksi täällä päin eivät sentään räjähtele ne fundamentalistit. Sanan säiliä vaan kalisuttelevat. Olisihan se kyllä helppoa, jos näkisi kaiken mustavalkoisena. Ei tarvitsisi ajatella niin jumalattomasti. Miksi nuo luomuvalikoimat ovat niin kurjat. Ja miksi noita lisäaineita tungetaan joka ruokaan. Osaisin maustaa ihan itse. Tuli hyvää tuosta chilisestä kanakeitosta. On sen verran mieto, että saattaa kelvata kossillekin... Ihanaa kun vauva nukahti. Lujempa Kajon. Se on sitten hauska mies, mutta vois kotioloissa olla aika rasittava. Jos sen vaikka komentaisi tyhjentämään sitä imurin säiliötä ja se keksis sen Einstein-jutun, niin lähtis heti kirjoittamaan siitä kolumniinsa ja jäis se säiliö siihen kodinhoitohuoneeseen levälleen ja koira tai poika sen siitä heti tietenkin kaataisi. Silloin lähtisin sinne Nizzaan heti.

>Nanna To, 2011-03-24 18:09

Töiden jälkeen otan päiväunet. Pitäisköhän käydä työmaaruokalassa syömässä. Väsyttää ihan hirveesti. Paljonkohan mun tilillä on rahaa. Täytyy varmaan käydä kaupassa. Oikeestaan aika kiva, kun kovin moni ei osaa näitä mun hommia, voi kuvitella ittensä tärkeeks. Jännä sää tänään. Saksanpaimenkoiran alkuperänen väri on harmaa. Tanskandoggi on oikeesti saksalainen rotu. Tänään on pakko pestä hiukset. Miks työkaveri ei anna värittää päätään punasella spriitussilla? Ärsyttää nää ylimääräset kilot. Taidan käydä ostamassa pullan kahvin seuraks. Täytyy mennä ajoissa nukkumaan. Kivoja kirjoja löyty kirjastosta. Täytyy käyttää koira ulkona...

>Paulia To, 2011-03-24 19:11

Miksi en osaa koskaan sano ei. Entä jos vain lopettaisin lähimmäisten auttamisen ja keskittyisin omaan elämääni. Olenko aikuinen nyt kun olen jo 21. Silti tuntuu lapselta olo. Tekisi mieli ottaa luonnontieteitä sivuaineeksi. Minä en omista mitään. Pitäisiköhän. Ikävä koiria. Otan omaa lomaa ja nukun kerrankin pitkään. Onneksi on koulujutut tehty. Tenttiin pitäisi lukea vielä. Olisinkohan erilainen jos en olisi köyhä. Rakkaus on vain kemiallinen ilmiö. Surku homma. Olisinpa vähemmän kyyninen. Kaipaan vieläkin sitä poikaa, jota näin viimeksi kaksi vuotta sitten. Onkohan mielipiteillä oikeasti mitään väliä. Voisi haaveilla enemmän. Ja mennä eikä meinata. Jokohan suorittaisi metsästäjäntutkinnon. Olisinpa suorapuheisempi. Mitähän isän pään sisällä liikkuu. Miksihän minulla on niin huono tuuri. Pärjäisiköhän eurolla päivässä. Olis pakko. Millainenhan olen vanhana. Ei pitäisi miettiä liikaa tulevaa kun olisi tämäkin hetki elettävänä. Missä informaatio lymyää. Mooren laki, toteutuukohan se. Murphyn laki ainakin. Aina.

>velma To, 2011-03-24 23:08

Kauhee krapula. Ja keskellä viikkoa. En kai mä vaan eilen sanonut pomolle, että sen leuka muistuttaa vuosi vuodelta enemmän pelikaania. Ottikohan se tyrär luistimet vai sukset kouluun. Se opettaja on kyllä peruskouluopettajan perikuva. Hajuton ja mauton, mutta onneksi tytär tykkää. Pitäiskö tsekata uutiset, onkohan se Gaddafi vielä elossa. Hullu. Maitoa, leipää, juustoa, kanaa, jauheliha, tiskiharja, appelsiineja, banaaneja, ai niin ja putkimiestä. Korvat soi vieläkin Bodomin keikasta. Mikähän se desipeliraja on. Muistinkohan sammuttaa aamulla kahvinkeittimen. Anopilla taitaa olla yksinäistä, kun koko ajan soittelee "tärkeitä" asioita, pitäiskö siellä poiketa viikonloppuna. Jos töitten jälkeen kävis ensin kaupassa ja hakis sitten tytöt hoidosta. Tai jos hakis ne ensin ja menis kauppaan, ku Mika pääsee töistä. Mitähän tuo Mikkonenkin puuhaa, surffaa Tjäreborgin sivuilla? Mitä ite teen, kirjotan nimimerkillä säälittäviä ajatuksiani Markus Kajolle. Nyt riitti.

>Erja Pe, 2011-03-25 09:29

Elämä on. Monta kertaa päivässä. Kaupassa kahdesta huonosta vähemmän huonompi. Harmittaa kun en raskinut ostaa reilua. Taas potkaisin jotakuta takamukselle :/ Mutta luomumunia ostin. Pistin kanan ihmisen edelle. Voiton päivä, ostin paksua, kylmäpuristettua öljyä. Hyvä minä :) Suonissani virtaa soija ja tofu on kauneuteni salaisuus. Mutta ne riivatun kakarat ei suostu taipumaan tofuun. Mitäs niille? Nakit tappaa. Mutta niin hitaasti, ettei kukaan pysty osoittamaan syyllisyyttäni. Niitä, mutta kunnonnakkeja.. Porkkana ei ole tehnyt pahaa kenellekkään, pussi niitä ja perunoita ennen kuin vievät viimeisenkin pussin Venäjänmaalle. Vihannekset. Huomenna mitä? En jaksa ajatella. Kissanruokaa piti! Hmmm... suklaaa hylly vieressä. Onhan nyt perjantai, kyllä siivouksen jälkeen on suklaapalansa ansainnut. Miksi minun on se ansaittava? Enkö ole ilmankin sen arvoinen? Minkä? Jollen osta reilua suklaata, kärsiikö joku lapsi kaakaoviljelmillä. Pistän pisarani mereen ja ostan sen reilun. Hyvä mieli. Kassalle. Tuliko kangaskassit mukaan? Plop, plop ja rahat meni.

>teija Pe, 2011-03-25 10:24

Milloinkahan pystytään valmistamaan Pelle Pelottoman joskus keksimä molekyylisiirrin, joka siirtäisi sekunnissa paikasta A paikkaan B. Loppuisi se alituinen myöhästely ja autossa köröttely. Olisipa kivaa, jos olisi tosi paljon rahaa, voisi ostaa kivoja lahjoja lapsille, kavereille ja lasten opettajille ja tarhantädeille ja voisi tuon pihankin sitten saada viihtyisämmäksi, kun voisi palkata vaikka puutarhurin. Ja lapsille pitäisi taas hommata kaikenlaista tarpeellista, vaatteet jäävät niin äkkiä pieniksi, mutta hyvä on kun kasvavat. Miksi minä en ikinä löydä kirppareilta sopivia, siistejä ja kauniita vaatteita? Miksiköhän on olemassa superäitejä ja sitten meitä tavallisia. Miksi eivät kaikki voi olla superäitejä? Onko olemassa myös superisiä vai ovatko kaikki isät superisiä? Miten voisi muuttua superäidiksi? Voisiko jostain ostaa viitan, vai tarvitaanko siihen jotain pulveria? Taidanpa juoda superkahvit kahvinkeittimen pohjalta ja sitten hommiin. Koulujutut pitäisi tehdä, taisi olla typerä ajatus lähteä jatko-opintoihin, vaikka tehtävien tekeminen on palkitsevaa, niin se on myös aika rankkaa ja onkohan siitä sit mitään hyötyä kuitenkaan...

>mertzu Pe, 2011-03-25 10:25

Mutsin homma on oikeastaan aivan liian pitkä työsuhde. eikä siitä saa edes vuorotteluvapaata. Voisiko välillä ryhtyä vaikka joulupukiksi tai sisävesilaivan kapteeniksi? Kivaa olisi myös vetäytyä hiljaiselle Välimeren saarelle mököttämään yhdeksi talveksi: kulkisi vain verkkareissa pitkin rantaa kotiloita keräämässä ja illat joisi ouzoa tavernassa vanhojen pappojen kanssa. Antaisi säärikarvojen kasvaa ja tessuttelisi pitkin rantakallioita Reino-tohveleissa, itsekseen mumisten.

Tai mitä jos tekisi pankkiryöstön, loppuisi tämä ikuinen kituuttaminen? Vetäisi sukan päähän ja tekisi iskun naapurikaupungin Nordeaan, leikkipyssyn kanssa. Sitten vain sukka pois päästä ja Prismaan ruokaostoksille. Kukaan ei ikinä osaisi epäillä tällaista tavallista keski-ikäistä äiti-ihmistä. Eihän se uskalle edes punaisia päin kävellä.

>Ms. Zorbas Pe, 2011-03-25 12:24

Voi kun pääsis kotiin nukkumaan. Mut siellä pitäis siivota, en millään viittis. Pakko, ei oo aikaa viikonloppuna.Eka imuroin sängyn, sitte petaan sen ja imuroin loppukämpän. Nii ja ihan eka pitää laittaa vessanpönttöön aine vaikuttamaan. Ja ai niin, pitäis vissiin miettiä mitä risteilylle mukaan. Ihana kun aurinko paistaa, oonkin jaksanu paljon paremmin nyt kun päivä on pidempi. Saiskohan ton narsistikusipään ampumisesta saman kuin ihmisestä? Ja voiko tämmöstä edes kirjoittaa julkisesti, kun en mä kuitenkaan oikeasti sitä listis. Mut en kyllä halua enää tehdä sille duuniakaan. Miks mun pää tuntuu ihan tyhjältä? Auttaiskohan siihen jos olis puol vuotta tekemättä mitään? Onko mun pakko hankkia lapsi? Kadunko jos en hanki? Inhoanko lapsia oikeasti, vai vaan sen takia ettei mua ole hyväksytty lapsena? Ärsyttää kun kaikilla kavereilla alkaa olemaan niitä sittisontiaisia, eikä tod kiinnosta mitä IrmaPetteri tekee taas. Miksi hermostun aina kaikesta niin äkkiä, miksi liikenteessä varsinkin ja miksi, oi miksi liikenteessä on niin paljon ääliöitä? Ai niin, lottokin pitää muistaa tehdä. Sit vois ostaa äitille uuden auton. Ja antaa ystävälle rahaa. Mut mitenköhän se onnistuis, pitäiskö tehdä joku rahasto? No ainakin rakennuttaisin se unelmatalon, ne portaat, joista avautuu näkymä ulos olis vaan niiiiin mageet. Ja sitte pitäis laitattaa uusi ulkokuori pajaan, eihän sitä vois jättää tommosena siihen pihapiiriin. Mä en tajua miehiä.

>Miina Pe, 2011-03-25 12:51

Paljon kaikenlaista tulee mietittyä. Mm. miks kissoilta lähtee karvaa keväisin näin paljon? Miksi auringonvalo saa aikaan sisäistä vapinaa ja levottomuutta? Miksi parisuhteeni eivät onnistu, yritänkö liikaa vai mitä hä?? Miksi miesten sielunelämä on niin vaikea ymmärtää? Mikä venäläisissä naisissa kiinnostaa miehiä kun eivät sitten niistä kuitenkaan tahdo eroon päästä vaikka mieli tekisi? Miten tällainen niin muodissa oleva "ryijymatto" pestään...maksoi kuitenkin 400 egee..Ja miten siitä saa helpoiten kissanoksennuksen puhdistettua pois?? Joisko tänä iltana (perjantai kun kuitenkin on..) kultalonkeroo, siiderii vaiko punkkuu? Osaisko ottaa kerrankin nätisti? Löytyykö tänä iltana se oikea kun horoskooppikin niin lupaili? MItä tapahtuu vuonna 2012 kun galaksin keskipiste on linjassa auringon kanssa? Lisääntyykö avaruussäteily ja vaihtavatko maapallon navat paikkaansa? Sulavatkohan lumet jo huhtikuussa? MItä laittaisin pizzaan täytteeksi? Laitanko tänä iltana mustat vaiko ruskeat saappaat? Entä farkut vai hameen? ... tässä vain pieni otanta naisen mietinnöistä....

>Anzkuliini Pe, 2011-03-25 14:11

Miksi lähdin tapaamaan satuhäiden tiimiä tukka likaisena? Siksikö ne sanoi, että susta näkee, että tulet Helsingistä? Onko kaikilla helsinkiläisillä likaiset tukat tamperelaisten mielestä? Onneksi sain kampaajan Tampereelta. Miettiiköhän sekin, että onpas likainen tukka, taitaa tulla Helsingistä? Mitä, jos mä en paljasta mistä mä tulen? Ai niin, mähän kysyin onko se kirjasto lähellä Hämeenkatua? Kai kaikki tamperelaiset tietää, missä kirjasto sijaitsee... tai jos ne ei tiedäkään? No junat ainakin myöhässä.

>Seija A Pe, 2011-03-25 15:50

Oispa kiljoonapiljoonaa rahaa että vois ostaa siskolle uuden pyykinkuivarin, auton, sen mukuloille hommata autot ja sijoitusrahastot, ite ajaa ajokortin ja ostaa Nissan Leafin, ja taikasauvan jolla äidin sais terveeksi. Miks noin sairas ihminen jaksaa koko ajan touhuta ja minä en jaksa persettäni nostaa tuolilta?

Mistäköhän tämä himo kalaruokiin tulee? kakarana vihasin kalaruokia, varsinkin niitä joissa oli tilliä. Milloinkohan sitäkin on keksitty ruokaan laittaa ja päätetty että tämä on nyt sitten se Kalamauste? Koulun kirjolohikiusaus oli pahaa kun siinä oli niin paljon tilliä.

Jokohan tämä flunssa kohta loppuisi? Yskittää niin että meinaa pissa lirahtaa housuun. Jännän väristä räkää. Kehtaisinko tässä kadulla kaivaa vähän nenää kun niin aivastuttaa ja jotain pitäis tehdä.

Pitäisköhän teipata nännit laastarilla jotenkin suojaan, viikon jo ovat olleet niin herkät että hyppään ja kiljaisen kun itse hipaisen käsivarrellani. Ärsyttävää. Todella ärsyttävää.

Tulipa hauskat housut ostettua postimyynnistä. Onneksi kotonaan saa hinkata reisiä käsillään ja tunnustella miltä kangas tuntuu ilman että näyttää idiootilta tai kiimaiselta lehmältä.

Miksi näitä partakarvoja tulee? Aina saa olla nyppimässä pois.

Mieskin on taas kotonaan. Tyhmä etäsuhde. Tyhmä tyhmä tyhmä välimatka. Milloinkohan se muutto onnistuisi, tympii tämä Suomi välillä niin täydellä voimalla että ei veri kierrä päässä. Englannissa saisi galiameloniakin annospaketeissa...

>Minmu Pe, 2011-03-25 18:40

Olis tosi kätevää, jos asioita vois tehdä etukäteen. Esimerkiksi silleen, että kun on tulossa vieraita, niin voisi etukäteen tiskata tiskit ja laittaa paikat kuntoon niin sit kun on ne vieraat ja on kivaa, niin ei tarttis ennen nukkumaanmenoa tehdäkään mitään semmosta siivous- ja järjestelyjuttua.
Mut miten se etukäteen tekeminen onnistuis. En tiedä. Mut hyvä idea se olisi.

>Liisa Pe, 2011-03-25 21:44

Ja sit niinku tänään ihmettelin et miks jotkut englantilaiset rokkarit on ruvennu fyysikoiks, ja miks ne on niin hyvännäkösiä. Niinku Brian May ja Brian Cox. Ja on jotenki jännä että planeetat menee aika-avaruusjatkumossa niinku sorsat vedenpinnalla tai pallot patjalla, sillee kuopassa. Miksköhän näistäkin asioista ymmärtää enempi ku joku kuulusa ihminen selittää ku mitä lukiossa oppi kirjoista? Onkohan jossain päin maailmaa kumiankan näköinen planeetta?

>Minmu La, 2011-03-26 12:18

Pitäisivätköhän hulluna kanssaihmiset, jos kaupassa tomaatteja pyöritellessäni nauraa hähäyttäisin ja sitten heittäisin muutaman loisteputkivalaisimen päälle. Osuisinko. Miksei sitä ikinä oppinut lyömään pesäpallossakaan niin, että aikuisena voisi heitellä tomaatteja täydellisin osumatarkkuuksin, että viuh ja pläts vaan, hähä.

Mitenköhän olen ikinä kyennyt lukemaan Markus Kajon Armoa heti -jutelman Kettusen kolmannesta, kun aina sitä aivohermostossani pyöritellessäni alan hekottaa. Eihän ole kirja alun perin voinut pysyä käsissä kun olen juttua ensi kertaa lukenut! Ja miksi aina, kun joku mainitsee sanan "armo", vaikka pappi kirkossa, muistan "Armoa hedin", ja hervoton hytkynä alkaa edetä vatsanpohjasta kohti ylempiä mahakerrostumia.

Mihin on unhettunut astevaihtelu, ja miksi moniosaisia nimiä on vaikea taivuttaa, etenkin nykyisten indiebändien nimiä. Pidänkö Minä ja Ville Ahosestan?

Jos on ulkoa tulemisen jälkeen aivan naatti ja samalla jäässä, onko silloin pakastevihannes?

Miksihän ne nais- ja miesihmiset, joille viikset eivät sovi, ehdoin tahdoin kasvattavat niitä, ja ne, joita moiset naamakarvat komistaisivat, nylkkyävät ne kiireesti pois.

Onko huijausta se, että harjoittelee tikkuristiä teippaamalla mattoon ristin ja loikiskelemalla siinä tätä tanhutanssia, eikä siis käytä oikeita kepukoita ristin merkkinä. Kansanperinteeseen kaiketi kuuluisi kompuroida keppeihin, tilppi-tilppi-tilppi-töks, eiku.

Missä vaiheessa kuvio lakkaa näyttämästä kuviolta ja muuttuu tasaiseksi pinnaksi.

Kuinkahan paljon rikkaampi sitä olisi (euroissa), jos aina joku maksaisi pennin ajatuksista. Olisiko voinut ostaa enemmän tomaatteja, kun taas loppuivat kesken eikä päässyt harjoittelemaan jonglöörausta seuraavaa kauppareissua varten.

>Akviliina Pe, 2011-03-25 21:56

Piti luetella ajatuksiani, mutta sitten mainitsit ne Hello Kitty -somisteiset askartelutarvikkeet, ja unohdin kaiken muun.. Mmmmm.. Hello Kitty -somisteiset askartelutarvikkeet... =)

>Stello Pe, 2011-03-25 22:59

Ööö, mulla oli joku ajatus mut....

>Pekka Pe, 2011-03-25 23:25

Voiko yli kolmekymppinen nainen käyttää kimalteista kynsilakkaa ja vaaleansinistä luomiväriä saamatta huonon naisen mainetta?

Miksi kaikkein hienoimmat korkokengät ovat niin kalliita, ettei niihin riitä edes puolen kuun palkka?

Miksi ponit ovat niin viehättäviä, vaikka haisevat pahalle?

>Kati La, 2011-03-26 02:45

Kello ei oo kaheksaa, mutten haluu nukkua enää. Jaksanko sitte illalla olla bileessä? No voihan sieltä lähteä pois. Tai voin nukkua päiväunet. Hassua että vapaapäivänä innostaa herätä näin aikasin, miksei arkena? Koska arkena ajattelee, ettei oo nukkunu tarpeeks eikä aivot toimi eikä pysty tekemään töitä. Tänään ei tarvii käyttää aivoja. Tästähän nykyisessä unettomuus-kansantaudissa onkin varmaan kyse. Ei se oo pelkästään sitä, ettei ihmiset nuku, vaan sitä, että aina pitäis saada täys määrä täyslaatuista unta, että selviytyis työstään. Kun se on aivotyötä, tai aivotyöläisillä toi unettomuus vissiin on suurin ongelma. Onhan se vähän sairasta että pitäis olla skarppi ajattelu kaiket päivät.

Onpa ihanaa herätä tälleen aikasin ja tehä mitä huvittaa. Kahvia. Mitenhän sitä sitte työttömänä herää? Jaa kuukautiset näköjään loppumassa. Meniskö heti feseen? En mä ikinä pääse ton Erkan edelle CityVillessä. Pitäskö tää kuntien kulttuuritoimi -juttunen lukea? Ehkä joskus. Mitäs tänään pitäs tehä? No nyt ahistaa. Ei pidä mitään, vapaapäivä, nyt ihan relasti. Millastahan sitte työttömänä on? Toivottavasti kivaa. Kuinka pitkältä ajalta ne haluaa sossuun tiliotteet sit ku joutuu meneen? Kauankohan kaikissa päätöksissä kestää? Tuleekohan mulle joku paniikkikohta rahan kanssa? Njääh, eiköhän se mee.

Mulla on se skumppa, pitäsköhän se juoda tänään? Ei oo kyl mikään erityispäivä. Mut ainahan skumppa on hyvä valinta.

>toisaa La, 2011-03-26 11:33

pitäiskö linkki lähettää kaverille. se luuli että markus kajo on kuollut mutta tässä on todiste että se on kovasti elossa. sanoin kyllä jo silloin että mulla on parempaa tietoa. pitäsikö tällaset kommentit sensuroida? mutta jos mun päässä on tällasta ja mä olen nainen ja jos kajo näkis mun päähän niin tällästa se näkis. totuutta ei voi paeta. tai voi, mutta ei sitä pakoon pääse. voih, pitäähän mun päässä muutakin olla. eikö mulla ole yhteyttä sisimpään itseeni?

>toinen La, 2011-03-26 12:12

Mikähän siinä on, että jotkut tarvitsevat turvallisuudentunteeseen tieteellisen realismin? Ja miksi niin moni uskoo, että tiiviissä parisuhteessa on jotenkin helpompi hoitaa asiat kuin avoimemmissa suhdekuvioissa? Eikö niitä väristytä kauhusta kun ne kuuntelee vanhempiaan ja näiden sanailua toisistaan? Niin ja miksi suhteen pituutta ylipäänsä pidetään jonain todisteena jostain laadullisesta?

Kuinkahan kauan menee ennen kuin helsinkiläinen voisi alkaa tuntea olonsa kotoisaksi vaikka jonkun Tampereen asenneilmastossa? Miksi joku keräilee kenkiä, eikö sille tule ollenkaan paha mieli niiden valmistamiseen kuluvista luonnonvaroista ja alhaisesta käyttöasteesta? Ja mistä johtuu se, että niin harva pitää empatian kehittämistä tärkeimpänä tavoitteenaan? Mikä voisi olla haastavampaa ja palkitsevampaa?

Lakkaako sitä koskaan suremasta sitä, miten harva kokee pitkäaikaisesti ehdotonta rakkautta? Ja mitä tapahtuisi, jos joku kevät ei ilahtuisikaan valon lisääntymisestä? Millaista olisi elää synnynnäisesti kuurona? Miten osaisi kuvitella äänet vaikka viittomakielisen selityksen perusteella? Olisiko se sen helpompaa kuin vaikka kissan elämänpiirin ja näkymän kuvitteleminen?

Ja kuvitellaanko työhönottohaastatteluissa oikeasti, että ihmiset suunnittelevat elämäänsä kolmen tai viiden vuoden päähän? Pidetäänkö sitä edes hyvänä, jos siellä teeskentelee, että suunnittelee? Osaisiko sitä itse pitää semmoista hyvänä piirteenä?

Eikö näistä kysymyksist tule koskaan loppua? Ja kun tulee, mitä se tarkoittaa, ettei sitten enää tunnu miltään?

>hupshei La, 2011-03-26 13:07

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä