Vuoden debyyttialbumi

Julkaistu Pe, 02/01/2009 - 17:38

Chisu: Alkovi

Chisun, eli Christel Sundbergin ensimmäinen soolosingle ”Mun koti ei oo täällä” nousi heti ilmestyttyään alkuvuodesta 2008 sekä Suomen singlelistan, että latauslistan kärkeen. Kappale löytyi myös elokuvan Sooloilua soundtrackilta. Myös toinen single ”Muut” sai runsaasti radiosoittoa.
Lahjakas laulaja sävelsi, sanoitti, sovitti, tuotti ja miksasi kaikki debyyttilevynsä ”Alkovi” kappaleet itse.
Chisu on aloittanut musiikillisen uransa säveltämällä musiikin Tampereen Särkänniemen Kummitusjunaan. Chisun kotona on syntynyt musiikkia niin Antti Tuiskulle, Tarja Turuselle, Jipulle, Kristiina Braskille kuin Kristiina Wheelerillekin. Chisu hyväksyttiin arvostettuun äänittäjäkouluun Englantiin (LIPA), mutta tyttö pisti oman soolouransa koulun edelle.
Chisu on ehdolla myös vuoden tuottajaksi.

Herra Ylppö & Ihmiset: Sata Vuotta

Herra Ylppö & Ihmiset julkaisi debyyttialbuminsa Sata vuotta helmikuussa 2008. "Lähtökohtana oli tehdä ensimmäinen suomenkielinen post-punk -albumi. Sittemmin tyylilajit ovat rönsyilleet Tarantino-kitaroihin, stoner-rockiin, melodiseen poppiin ja hc-punkkiin. Kunnianhimoisena tavoitteena oli tehdä levy, joka olisi saamaan aikaan sekä tunteikas että kylmän viileä.", kuvailee Ylppö. Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen debyyttilevy Sata vuotta on myynyt yli 15 000 kappaletta ja ylittänyt kultalevyrajan. Näin ollen Ylpöllä on nyt samaan aikaan aktiivisena kaksi kultarajan ylittänyttä yhtyettä, joka on Suomen rockhistoriassa harvinaista, ellei jopa ainutkertaista. Herra Ylppö on tullut tutuksi myös Maj Karma – yhtyeen laulajana. Levyltä julkaistut singlet Sata vuotta, Videovuokraamon tyttö ja Kleopatra nousivat radiohiteiksi viime vuonna.
 Ihmiset – yhtye on Herra Ylppö (laulu), Hamid Moeini (Kitara), Jami Westergård (Basso), Joona Kukkola (Koskettimet) ja Jukka Kröger (Rummut).
 

Pariisin Kevät: Meteoriitti

Popmusiikin iloisella tiellä kulkeva Pariisin Kevät julkaisi debyyttialbuminsa Meteoriitti helmikuussa. Helsinkiläinen Pariisin Kevät on yhden miehen kollektiivi. Musisoinnin takana on artisti nimeltä Arthur Tunes. Arthur Tunesilla on selkeä visio Pariisin Kevään mentaliteetista. ”Pariisin Kevät ajaa vähän sellaista `vapaudu ja vedä ihan pokkana` tyyppistä asiaa, että ei kannata liikaa jäykistellä. Tulee vaan selkä kipeeks ja ryppyjä ohtaan. Ei aina oo bileet päällä, mut pitää silti yrittää pitää silmät auki ja antennit pystyssä”.
Levyn ensimmäinen single, Samoilla raiteilla, sai mukavasti radiosoittoa. Toinen singlelohkaisu levyltä oli reipas ja kepeä kappale Pikku Huopalahti. Kappale tuli tunnetuksi mm. Nelosella pyörineen G-piste – ohjelman trailerista.
Pariisin Kevät teki YleX:n kesäkumibiisin 2008 yhdessä Katri Ylanderin ja Superjannen kanssa.

Suvi Teräsniska: Särkyneiden Sydänten Tie

Suvi Teräsniska julkaisi debyyttialbuminsa viime kesänä. Madetojan musiikkilukiossa opiskeleva oululaistyttö on tehnyt vaikutuksen kappaleillaan ”Sanoja vaan”, ”Valkoinen valhe” ja ”Hento kuiskaus”.
Esikoislevy sisältää kaksitoista laulua, jotka Suvin omien sanojen mukaan ovat "jousilla ja särökitaralla ryhditettyä mahti-iskelmää ja yö-iskelmää". Biisejä levylle ovat tehneet mm. Jussi Rasinkangas, Toni Nygård, Lasse Wikman, Petri Somer, Saija Aartela ja Jussi Hakulinen. Särkyneiden sydänten tie -albumin tuottajina ovat toimineet Leri Leskinen, Toni Nygård sekä Yö-yhtyeen jäsenet Mikko Kangasjärvi ja Jari Latomaa.
Suvin matka artistiksi alkoi muutama vuosi sitten kun Yö-yhtyeen Olli Lindholm otti Suvin siipiensä suojaan ja edessä oli ikimuistoisia esiintymisiä Yön keikoilla taustalaulajana. Pian hän sai levytyssopimuksen Helsinki Music Companyn kanssa, ja tie tähtitaivaalle alkoi.