Vuoden tuottaja

Julkaistu Pe, 02/01/2009 - 14:38

Riku Mattila

Muusikko/tuottaja Riku Mattila on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran musiikin parissa. Hän on tuottanut yhteensä noin kuusikymmentä suomalaista albumia vuodesta 1980 alkaen. Vuoden tuottaja -Emman Riku Mattila on saanut vuosina 1986 ja 1987.
Vuonna 2008 Mattila on keikkaillut Kauko Röyhkän kanssa duona. Parivaljakolta ilmestyi 6. helmikuuta 2008 yhteinen albumi Kauko Röyhkä & Riku Mattila, joka sai niin lehdistöltä kuin yleisöltä positiivisen vastaanoton. Kauko Röyhkä ja Riku Mattila tehtailivat 1980-luvulla viisi Röyhkä-albumia ja kiertelivät maata Narttu-yhtyeen riveissä.
Kaksikon albumi on ehdolla myös vuoden Kriitikon valinnaksi.

Rauli ”Rake ”Eskolin

Rake eli Rauli Eskolin on toiminut 90-luvun puolivälistä saakka äänittäjänä, tuottajana, miksaajana ja biisintekijänä. Uralle on osunut useita ykkössijoituksia niin albumi- kuin soittolistoillakin. Vuonna 2007 loppuvuodesta Rake ehti äänittää, tuottaa ja miksata 51 Koodia -yhtyeen helmikuussa 2008 julkaistun albumin "Mustat Sydämet" sekä Herra Ylppö & Ihmiset -projektin niin ikään helmikuussa julkaistun debyyttialbumin "Sata Vuotta". Lisäksi Eskolin tuotti Anna Abreun kakkosalbumin Now, samoin kuin neidin ensimmäisen, platinaa myyneen albumin. Viime vuonna Rake Eskolin palkittiin parhaan tuottajan Emmalla.

Valtteri Tynkkynen

Valtteri Tynkkynen on YUP-yhtyeen basisti, taustalaulaja ja lauluntekijä. Tynkkynen on toiminut myös Lataamon laulajien kitaristina, Rock Cadillac -yhtyeen basistina sekä Teatteri Eurooppa 4 -teatterin orkesterissa. Hän on opiskellut kontrabasson soittoa. Tynkkynen on toiminut tuottajana YUP-yhtyeen levyllä ”Vapauden kaupungit” sekä Maria Lundin levyllä ”Ajan sävel”. Tynkkysen oma yhtye YUP jäi vuodenvaihteessa määrittelemättömälle tauolle. Valtteri Tynkkysen Maria Lundille tuottama albumi sisältää suomirock-klassikoita svengaavina 60-luvun versioina. Mukana on kuitenkin myös uusia, Lundin ja Tynkkysen kirjoittamia kappaleita.

Chisu

Chisu on aloittanut musiikillisen uransa säveltämällä musiikin Tampereen Särkänniemen Kummitusjunaan. Chisun kotona on syntynyt musiikkia niin Antti Tuiskulle, Tarja Turuselle, Jipulle, Kristiina Braskille kuin Kristiina Wheelerillekin. Chisu hyväksyttiin arvostettuun äänittäjäkouluun Englantiin (LIPA), mutta tyttö pisti oman soolouransa koulun edelle.
Chisu on ehdolla myös omalla albumillaan ”Alkovi” vuoden pop-albumi kategoriassa ja ”Mun koti ei oo täällä” – kappaleella Vuoden Biisi – kategoriassa.