Vuoden iskelmäalbumi

Julkaistu Pe, 02/01/2009 - 16:38

Jorma Kääriäinen & Riku Niemi Orchestra: Kädenjälki

Jorma Kääriäinen on laulanut jo yli 40 vuotta ja siitä ammatikseen yli 30 vuotta. Pitkän ja hienon uran salaisuudet ovat olleet aito innostus, vahva tahto ja jäljittelemätön tyyli.

Riku Niemi Orchestra (RNO) on vuonna 2005 perustettu 25 suomalaisesta huippumuusikosta koostuva ammattimaisesti toimiva viihdeorkesteri. Riku Niemi Orchestra on aidosti koko Suomen orkesteri. RNO on konsertoinut vuoden 2008 loppuun mennessä jo yli 50 paikkakunnalla Suomessa. RNO:n vakituisena solistina laulaa Jorma Kääriäinen.

Jorma Kääriäisen ja RNO:n viimeisin studioalbumi "Kädenjälki" julkaistiin 5.3.2008. Levy tarjoilee pieteetillä tehtyä viihdemusiikkia nostalgiseen makuun. Sametinpehmeä ja svengaava levy vie kuulijansa isoille estradeille Frank Sinatran ja Jimmy Webbin hengessä.


Matti ja Teppo: Satoi tai paistoi

Ruohosen veljekset saivat vuoden miessolisti –Emmat jo vuonna 1983. Koko kansan rakastama kaksikko oli jo tuossa vaiheessa ollut huipulla useamman vuoden. 80-luku oli Matin ja Tepon kulta-aikaa, mutta he ovat menestyneet vuosi ja vuosikymmen toisensa jälkeen: 26 kultalevyä, 7 platinalevyä, 2 tuplaplatinalevyä ja ensimmäisinä artisteina Suomessa miljoonan myydyn äänitteen rajan ylittäminen – selvemmin ei menestystä voi ilmaista. Kultalevyyn oikeuttavan määrän on myynyt myös Matin ja Tepon 28. studioalbumi, huhtikuussa 2008 julkaistu Satoi tai Paistoi.

 


Suvi Teräsniska: Särkyneiden sydänten tie

Yksi vuoden 2008 tulokkaista oli ehdottomasti nuori oululainen laulajatar Suvi Teräsniska. Yö-yhtyeen fanituksesta Yön taustalaulajattareksi päätyminen olisi sinänsä jo yhden sortin tuhkimotarina, mutta tämä tarina sai vieläkin onnellisemman lopun. Suvin viime kesäkuussa julkaistu ensimmäinen soololevy on osoittautunut suurmenestykseksi; kriitikot ovat kehuneet, yleisö on innostunut ja radiot soittaneet levyn singlelohkaisuja (levyn nimibiisi oli kesällä monta viikkoa Radio Suomen Soitetuimmat-listan kärjessä). Viime vuoden kiireisiin kuului myös konserttikiertue Janne Tulkin 10-vuotiskiertueen vierailijana.

Kari Tapio: Kaksi maailmaa

Vuoden 2005 miessolisti-Emman pokannut Kari Tapio ei esittelyitä kaipaa. 1960-luvulla laulajan uransa aloittanut ja 1974 ensimmäisen levynsä julkaissut Tapio luokitellaan usein kantrivaikutteisen iskelmän tekijäksi, mutta toki konkarilta luonnistuu tyyli jos toinenkin. Vuonna 2008 Kari Tapio sijoittui Suomen Euroviisukarsinoissa kakkoseksi Teräsbetonin voitettua edustuspaikan Belgradiin. Kaksi Maailmaa –levyä seurannut konserttikiertue, samoin kuin yhdessä Paula Koivuniemen, Jorma Kääriäisen ja Riku Niemi Orchestran tehty Vihdoinkin! –kiertue olivat menestyksiä. Olavi Virran tunnetuksi tekemiä klassikoita sisältävän Kaksi Maailmaa –levyn lisäksi Kari Tapiolta julkaistiin vuonna 2008 kokoelma Kaikkien Aikojen Parhaat vol. 2.