Vuoden kotimainen DVD

Julkaistu Pe, 02/01/2009 - 09:38

 

In the eye of hurricane –Negative

Viime vuosikymmenen lopulla Tampereella perustetun yhtyeen ensimmäinen dvd sisältää vuonna 2006 Tampereen Pakkahuoneella kuvatun keikan, musiikkivideoita, kiertuedokumentin ja tukun muutakin materiaalia. Vuonna 2008 oli Negativelle kiireinen vuosi. Yhtyeen neljäs albumi Karma Killer julkaistiin Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa ja yhtye todella ahkeroi tien päällä, esiintyen Euroopan lisäksi myös Iso-Britanniassa ja Meksikossa. In the Eye of the Hurricane –dvd:tä on jo myyty kultalevyyn oikeuttava määrä.

Kuulkaas Live! – PMMP

Vuonna 2003 Vuoden pop/rock -tulokas –Emman voittanut PMMP on päässyt viidessä vuodessa huipulle –ja voittanut matkan varrella lukuisia Emma-pystejä. Lähes koko vuoden 2008 Mira Luoti ja Paula Vesala pitivät ansaittua taukoa ja hyvästä syystä: molemmista tuli ylpeitä äitejä. Loppuvuodesta keikat kuitenkin jo kutsuivat, ja jälleen hyvästä syystä: lokakuussa 2008 julkaistiin sekä PMMP-kirja että Kuulkaas Live! –dvd. Nelituntinen dvd sisältää mm. keikkataltiointeja, musiikkivideoita ja kiertuedokumentteja. Uusi PMMP –levy julkaistaneen kevään 2009 aikana.

Live 2008 – Anna Eriksson

Kahdella Emma-patsaalla palkittu Anna Eriksson aloitti uransa taustalaulajana ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 1997. Hänen kahdeksasta albumistaan suurin osa on saanut platinalevyn määrä, mikä kertoo paljon Annan nauttimasta suosiosta.  Annan viimeisin levy Ihode ilmestyi joulukuussa 2007. Live 2008 –dvd on kuvattu levyn julkaisua seuranneella kiertueella ja sisältää myös kiertuedokumentin.

Undead Indeed Live – Tarot

Tervolais-kuopiolainen Tarot kuuluu suomalaisen heavy metallin veteraaneihin. Ensilevynsä jo vuonna 1986 julkaissut yhtye on myös niistä harvoista 80-luvulla aloittaneista heavy-yhtyeistä, jotka ovat ajoittaisista vaikeuksista huolimatta jatkaneet näihin päiviin saakka, pystyneet uusiutumaan ja löytämään uusia faneja. Yhtyeen edellinen studiolevy Crows Fly Black julkaistiin vuonna 2006, ja viime vuonna näki päivänvalon odotettu dvd, joka sisältää tuoreen keikkataltioinnin lisäksi haastattelun, arkistomateriaalia ja musiikkivideoita.


Video Vortex – Disco Ensemble

Disco Ensemble on yksi ahkerimmin ulkomaita kiertävä suomalaisyhtye – vuoden 2008 aikana bändi kiersi Eurooppaa pariinkin otteeseen, mm. syksyllä yhdessä maanmiestensä Lapkon kanssa parinkymmenen keikan verran, käväisi Japanissa ja osallistui ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä myös maineikkaalle Warped-kiertueelle Yhdysvalloissa. Toki kotimaan keikkailullekin löytyi aikaa! Monen mielestä Ulvilasta aikoinaan ponnistanut nelikko onkin parhaimmillaan juuri livenä. Toukokuussa 2008 julkaistun Magic Recoveries –levyn ohella julkaistiin viime vuonna myös Video Vortex –dvd, joka sisältää livekeikkoja, musiikkivideoita ja kiertuedokumentin.