A-talk: Sekaisin lätkästä

Julkaistu keskiviikkona 25.05.2011 7 166

Leijonien puolustaja Sami Lepistö tervehti MM-pokaalia.

TV1 torstaina 26.5. klo 21.05

YLE Areena

Suomi voitti jääkiekon maailman mestaruuden ja kuudentoista vuoden patouma purkaantui.

Pelaajat, valmentajat ja joukkueen johto ottivat mestaruudesta kaiken ilon irti. Pullot kilisivät ja kuohujuoma virtasi, joidenkin mielestä liikaakin.

Leijonien humalaisesta käytöksestä Helsingin kansanjuhlan lavalla nousi valtava kohu. Apuvalmentaja Pasi Nurmisen kaatuminen lentokentällä sekä joukkueenjohtaja Timo Jutilan humalatila nostattivat tunteita.

 

Päihteitä – nolla

Jääkiekkokansa hurraa ympäri Suomea kiertäville sankareilleen, olivat he sitten humalassa tai selvin päin.

Jääkiekkoliiton virallinen linja on ollut täysin päihteetön jo vuosia.

Maljapuheissa liitto kilistelee raittiuden nimissä, mutta todellisuudessa kärryt ovat nurin joukkueen johtoa myöten. Miten tämä on mahdollista?

 

”Joukkue on juhlansa ansainnut”

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen pahoittelee kännikohua, mutta painottaa, että joukkue on juhlansa ansainnut. Nuoret ymmärtävät, että aikuiset ovat joskus hieman humalassa. Muutamien henkilöiden olisi pitänyt käyttäytyä fiksummin. Mediassa asiat on mahdollista saada näyttämään pahemmalta kuin ne ovatkaan.

Nuori Suomen puheenjohtaja Petteri Kilpisen mielestä kiekkojohto mokasi pahemman kerran. Pelaajia en syytä, mutta pomo päättää miten ollaan. Johdon olisi pitänyt sanoa, että nyt jätkät kravatti kaulaan ja korkeintaan pari olutta. Tilaisuuden jälkeen voitte ottaa alkoholia.

Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Harry Bogolomoffin mielestä juhlinta ei mennyt ihan putkeen. Lentokoneessa ei olisi pitänyt enää nauttia alkoholia. Kenenkään ei kuitenkaan pidä erota tämän tapauksen takia. Moralisoinnin keskellä on kuitenkin tärkeää muistaa, että Suomi voitti kultaa!

Psykologi Päivi Frantsi moittii Leijonia siitä, että he antoivat juopottelullansa huonoa esimerkkiä nuorille. Alkoholin käyttö on juurrutettu jääkiekkoilijoiden pukukoppikulttuuriin. Muissa lajeissa urheilijat ja valmentajat eivät juhli mestaruuksia julkisesti humalassa. Nyt meille nauretaan ympäri maailmaa.

 

 

Suosittele166 Suosittelee

Kommentit

torstaina 26.05.2011

Eikö tämän asian käsittely ala jo olla vähän vanha juttu. Antakaa Leijonien juhlia, arvo joukkueelle. Päivärinta saisi lakata jankkaamasta.

torstaina 26.05.2011

Täysin ihmeellistä, että tälläisestä aiheesta tehdään ohjelma! Kun pelaajat kahden viikon raskaan ottelurupeaman jälkeen menevät kotimaisen lentoyhtiön lentokoneeseen, niin valtiollinen lentoyhtiömme jakaa shampanjaa täysistä koreista koneen molemmista päistä. Ei ole mitään ihmettelimistä, jos siinä koneen laskeuduttua joku on kännissä.
Tähän keskusteluun pitää kutsua Finnairin edustajat selittämään muitakin yhtiön kummallisuuksia kuin maailmanmestaruusjuhlien pilaaminen. Olen lentänyt 25 vuotta ja aina välttänyt Finnairia monestakin syystä, tässä yksi syy lisää.

torstaina 26.05.2011

Petteri Kilpinen ja Päivi Frantsi te jotka nyt siinä A-talk ohjelmassa hurskastelette.. ei koko suomi voi olla väärässä ei ne kierrä pilkkua kuka oli juon oluet tai kuka ei.vaan jääkiekon vastustajat näkevät kaikki väärin ja vääristelevät asiaa. minusta noi hurskastelijat saisivat mennä hurtsin nevaraan...Pitää muistaa ei jääkiekko joukkue pyytäny näitä juhlia ei punaista mattoa ei hornettia. vaan se tehtiin merian takia koko pirskeet.kaikki halusivat siitä osalliseksi.kutten kaikki haluaa jauhaa tätä juttua aina ja ainavaan siitäkin haluaa kaikki saada osansa.

torstaina 26.05.2011

Siis hei, olisiko syytä katsoa peiliin ja ruveta miettimään kuka viime viikolla mokasi. Jos ajatellaan jääkiekon ottelun pukuhuone juhlintaa: suorana tullut lähetys tuli niin myöhään, että lasten olisi pitänyt silloin olla jo nukkumassa vai mitä!

Ja torijuhla: silloin pullot eivät olleet esillä ja kiekkoilijat juhlivat. Meillä teini-ikäinen ajatteli että siinä vain iloisesti juhlittiin. Kun seuraavana päivänä jotkut nipopäät alkoivat jauhamaan kännäilyä niin vasta silloin hän tajusi että kait siinä oltiin kännissä.

Jos jotkut aikuiset olisivat pitäneet suunsa kiinni, niin valtaosa lapsista ja nuorista eivät olisi asiaan edes kiinnitäneet huomiota! Koska he katsoivat asiaa LASTEN ja NUORTEN silmin. AIKUISET typerykset luulevat että lapset ja nuoret ajattelevat asiaa aikuisten tavoin.

Jotta nyt varmistetaan, että viimeisetkin nuoret tajuavat kännäilyn, niin tehkää opetusviedo ja käykää jokaisessa päiväkodissa ja koulussa ja alleviivatkaa jokainen juttu. Ettei kenellekkään jää epäselväksi mikään.

Ja vielä: Päivärinnalle voisi tehdä oman ohjelman, missä hän keskustelisi yksin itsensä kanssa! Nyt hän keskeyttää koko ajan muiden puheen ja tankkaa asioita. Ei jaksa katsoa ohjelmaa missä Päivärinta on mukana

torstaina 26.05.2011

Voi hyvät hyssykät, että jaksatte jauhaa tämmöistä 'vanhaa' asiaa. Päivärinta iskee päälle kuin vaalitentissä. Ala-arvoista.

torstaina 26.05.2011

Eiköhän ne leijonat ole krapulansa ansainneet.
Kaikki nutturapäät menkööt peilin eteen katsomaan löytyykö sieltä joku joka pystyisi samaan .
Jos ei löydy, niin ei ole syytä itseään nostaa painamalla mestareita kritisoimalla heidän juhlaansa.

torstaina 26.05.2011

Tuohan ohjelma toistakin puolta esiin, eli nyt 'syytetyt' saavat tuoda esille oman osuutensa tarinaan. Tämä ohjelma antaa melko yksipuolisesti käytyyn keskusteluun tervetulleen lisän. Jalonen hoitaa postinsa erittäin hyvin, tässäkin tilanteessa. Iso hatunnosto hänelle ja koko joukkueelle!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä