Kuntavaalit 2012: Haastajat

Julkaistu maanantaina 15.10.2012 15 93

Katri Makkosen ja Jan Anderssonin tentattavana ovat pienpuolueiden edustajat.

TV1 perjantaina 19.10. klo 21.00 - 23.00

Yle Areenassa 30 päivää

Millä eduskunnan ulkopuoliset puolueet haastavat suuret puolueet? Saako kuntakenttä uusia värejä?

Pienpuolueiden vaalitenttiin osallistuvat seuraavat puheenjohtajat: Yrjö Hakanen, Suomen kommunistinen puolue; Antti Pesonen, Itsenäisyyspuolue;
Marjukka Kaakkola, Muutos 2011; Harri Kivistö, Piraattipuolue; Terttu Savola, Köyhien asialla; Mikko Vartiainen, Kommunistinen työväenpuolue (varapuheenjohtaja); Tommi Lievemaa, Suomen työväenpuolue (varapuheenjohtaja) ja Lisbet Puttonen, Vapauspuolue (entinen puheenjohtaja).

Mukana myös verkossa kommentoiva kisastudio eli Jussi Lähde, Katleena Kortesuo ja Reijo Ruokanen.

Suoran lähetyksen juontavat Katri Makkonen ja Jan Andersson. Lähetystä voi kommentoida Twitter-tunnuksella #kuntavaalit.

 

Muualla netissä:

Ylen kuntavaali -sivut

Ylen vaalikone

Vaaliohjelmia TV1:llä

 

Suosittele93 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 16.10.2012

TODELLAKIN haluaisin että joltain istuvalta - mielummin hallituspuolueen - kansanedustajalta tai kunnanvaltuutetulta kysyttäisiin mihin ÄÄLIÖMÄISEEN ja EPÄOIKEUDENMUKAISEEN logiikkaan perustuu tämän blogin kirjoittajan tarina ja mitä tälle asialle aiotaan tehdä:

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120870-tyoton-joka-kay-patkatoissa-ei-tarvitse-muuta-kuin-501€-kuukaudessa

Lyhykäisesti: Työtön kaveri otti vastaan kuukauden määräaikaisen työn jonka seurauksena Kela vähensi seuraavan kuukauden 501 euron peruspäivärahasta puolet koska hän oli "tienannut" niin hyvin edellisen työllisyyskuukauden aikana! Siis jos kerran olet ennenkin tullut toimeen 501 eurolla / kk niin tulet jatkossakin, saadut pienetkin ansiot jyvitetään seuraaville kuukausille!!!! HALOOOOOO!

Tästä ei taatusti tiedä juuri kukaan!

keskiviikkona 17.10.2012

Tulisiko kaupunkin vuokra-asunnot osoittaa ensi sijaisesti työssäkäyville kaupunkilaisille? Miksi työsskäyvää rangaistaa ja asunnot annetaan ihmisille, jotka tuskin koskaan elämänsä aikana tulevat töitä tekemään päivääkään - sen sijaan käyttämään kunnan palveluita eri tavoin?

Onko Helsinkin ja pääseudun pakko ottaa näin paljon turvapaikanhakijoita että joudumme jo käymään keskustelua siitäkin tulisiko koulujen maahanmuuttajakiintiöitä laatia? Eikö kukaan näe ongelmaa siinä, että mietimme kiintiöitä sen sijaan että miettisimme keinoja, joilla välttää keskustelut kiintiöistä. Maahanmuutonhan piti olla rikkaus - ei ongelma.

keskiviikkona 17.10.2012

Miksi Helsingin homekouluja ei korjata?

Rahaa laitetaan kaikenmaailman muihin asioihin kymmeniä miljoonia euroja, mutta opettajat ja muu henkilökunta saa kärsiä homekouluista, sairastua pysyvästi ja jäämään sairaislomalle.

perjantaina 19.10.2012

Sääli että Suomen Kansan Sinivalkoiset eli Olavi Mäenpää ei ole päässyt mukaan, vaikka ehdokkaita on ainakin Turussa ja Oulussa (eli enemmän kuin Vapauspuolueella).

perjantaina 19.10.2012

Voi ei, en ole katsonut vielä 5 minuuttiakaan, mutta liitän heti tuon juontajan naaman historiaan, jossa rva Päivärinta -tms nimisen agitaattorin "haastattelut" saivat itkemään myötähäpeästä. Surullista showta oli nämä inkvisiot, en siis muista oliko ko. herra osallisena tähän sirkukseen, mutta kiittäköön kuitenkin ex partneriaan, ei tee mieli katsoa moista pelleilyä. Herra ehkä ihan asiantunteva toimittaja, mutta maine meni entisen nais-kolleegan myötä!

perjantaina 19.10.2012

miten ratkaisette yksityistämisen tuoman rahoitusongelman? kaikki yritykset laskea kuntien palveluiden kuluja ostopalveluina ovat kääntyneet kustannusten nousuun?olisiko vaihtoehtona palveluiden karsiminen ja hyväksyä sen seuraukset mm.asunnottomuuden lisääntyminen,katujen turvattomuus,syrjäytyminen ym.

perjantaina 19.10.2012

Ajatus sitovista kansanäänestyksistä hirvittää. Liian suuri osa ihmisistä ei viitsi riittävästi perehtyä asioihin, joten päätöksiä tehtäisiin enemmän tunteella, kuin järjellä. Ei hyvä.

perjantaina 19.10.2012

Voisiko arvon toimittajat antaa panelistien puhua huutamatta heidän päälleen ja keskeyttämättä koko ajan? Kiitos.

perjantaina 19.10.2012

Lievonen, ei Pohjois-Korelaista demokratiaa Suomen kuntiin. Se vie suuren osan kansalaisista nälkäkuolemaan.

perjantaina 19.10.2012

Aika mautonta tuo Pohjois-Korea-vertailu. Jospa arvon poliittiset toivot lukisivat alkajaisiksi vaikka Barbara Demickin Suljettu maa -kirjan ja miettisivät sitten uudestaan. Varmaan ihan runsas illallinen takana kaikilla keskusteluun osallistuvilla, että ihan hakemalla hakien voi jotain pieniä sävyeroja P-Korean ja Suomen väliltä löytyä...

perjantaina 19.10.2012

Katselen tässä perjantai-iltana vaalikeskustelua. Miksi toimittajat suhtautuvat pikkupuolueiden edustajiin aivan eri tavalla kuin ns. valtapuolueiden edustajiin. Esimerkiksi Katri Makkonen käyttäytyy kuin oltaisiin jossakin torilla ja hän olisi helppoheikki, kuka saa huudella mitä vaan. Ja sitten toinen, Jan Andersson, heittää hirveitä selkäkeikkanauruja aivan kuin jossakin hullujen huoneella. Miksi Kataiselle, Urpilaiselle, Soinille tai muille ei tehty samalla tavalla? Mutta, ehkä tämän on tätä YLE:n vaalitoimintaa. Pikkupuolueiden edustajia pidetään joinakin pelleinä, joilla ei ole mitään sanottavaa kuntavaaleissa.

perjantaina 19.10.2012

Lääkärikoulutuksessa olisi kehitettävä "perusterveydenhoitoa" omaksi erityisalueekseen, jolla erikoistuminen olisi mahdollista, ts osaksi tohtorikoulutusta. Näin lääkäreiden palkkausta voitaisiin porrastaa ja korottaa, lääkärin työkentän kehittymismahdollisuus tekisi työpaikoista houkuttelevampia, alan arvostus nousisi, ja työn tuottavuus toisi säästöjä kuntalaisten terveyden kohentumisena, sairaalapäivien vähenemisenä. Turhilta pitkittymisiltä välttyen sairaudet ajoissa hoidettuina erikoissairaanhoidon kuluja saataisiin myös säästymään.

perjantaina 19.10.2012

Jos vaaditaan kansanäänestyksiä niin mihin tarvitaan kunnanvaltuutettuja ja kansanedustajia? Eikö tämä ole politiikkojen vastuun pakoilua? Valitsemme edustajia edustamaan ja tekemään päätöksiä kansan puolesta.

perjantaina 19.10.2012

Mikään kunta ei halua profiloitua vanhusten hoidossa hyväksi. Näin siksi, että vanhusten ei haluta muuttavan muista kunnista.

Valtionosuusjärjestelmässä tulisikin korvamerkitä riittävä rahamäärä jokaiseen vanhukseen. Muuten asia ei tule koskaan kuntoon. Jos vanhus toisi kuntaan riittävän suuren rahamäärän, kunnat suorastaan kilpailisivat siitä, kuka saa heitä hoidettavakseen.

Samalla hoituu kilpailuttaminenkin täysin automaattisesti.

perjantaina 19.10.2012

Aihe: Ihmettelen sitä että kenen puolella ohjelmajuontajat ovat? Tämä ajatus siksi että monta hyvää TIETOPUHEENVUOROA ei anneta puhua loppuun. varmaan siksi koska se vaikuttaisi vaaleihin epäedullisesti itsenne kannattamaan puolueeseen. Paljon tietoa menee.hukkaan Olen seurannut näitä keskusteluja ja tullut siihen tulokseen että tämä on kuin hiekkalaatikko josta heitetään hiekkaa toisten silmille. Nämä päättäjät ovat nousukasmaisia oman edun tavoittelijoita.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä