Kuntavaalit 2012: Lähtölaukaus

Julkaistu perjantaina 14.09.2012 35 203

TV1:n kuntavaalitenttejä juontavat mm. toimittajat Jan Andersson ja Katri Makkonen.

Kuntavaalit 2012: Loppukiri

TV1 torstaina 25.10. klo 21.05 - 23.00

Yle Areenassa 30 päivää

Ylen kuntavaalisivut

Ylen vaalikone

Mitkä ovat asetelmat nyt, kun vaaleihin on aikaa enää muutama päivä? Suurten puolueiden puheenjohtajat ottavat kampanjassaan loppukirin.

Suoraan lähetykseen osallistuvat Jutta Urpilainen (sdp), Juha Sipilä (kesk.), Jyrki Katainen (kok), Carl Haglund (rkp), Päivi Räsänen (kd.), Ville Niinistö (vihr), Paavo Arhinmäki (vas.) sekä Timo Soini (ps.).

Lähetyksen juontavat Katri Makkonen ja Jan Andersson.

Uusinta perjantaina 26.10. klo 11.40 - 13.40 suomeksi tekstitettynä.

 

Kuntavaalit 2012: Tulosilta

TV1 sunnuntaina 28.10. klo 19.30 - 20.30 ja klo 20.45 - 00.30

Yle Areenassa 30 päivää

Vaali-illan tuloslaskentaa seurataan Musiikkitalossa TV1:n tulospalvelulähetyksessä kello 19.30 alkaen.

Vaali-illan tv-lähetyksen juontavat Jussi-Pekka Rantanen, Matti Rönkä ja Riika Raitio.

Asiantuntijoina toimivat politiikan tutkija Sami Borg ja Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti

 

Verkossa uusi vaalikone ja entistä kattavampi tulospalvelu

Ylen vaalikone on avautunut perusteellisesti uudistuneena. Uusi vaalikone on aiempaa helppokäyttöisempi ja käyttäjä saa tuloksia jo vastaamisen aikana. Mukana on jo lähes 17 000 ehdokasta.

Kysymyksiä on jokaisesta Suomen kunnasta, jotta eri alueiden kysymykset saavat niille kuuluvan huomion. Myös kansalaiset ovat voineet ehdottaa mieltään askarruttavia aiheita. Lopullisen kyselyn ovat paketoineet Ylen politiikan toimittajat asiantuntijoiden avustuksella.

 

 

 

Kuntavaalit 2012: Lähtölaukaus

TV1 torstaina 20.9. klo 21.05 - 23.05

Yle Areenassa 30 päivää

Ylen kuntavaalisivut

Ylen vaalikone

Edessä on neljän vuoden kuntatalkoot. Miten pelastetaan kunnat? Onko eduskunnan ulkopuolisilla puolueille reseptejä kuntien polttaviin pulmiin? Onko kuntien määrä jo päätetty?

TV1:n ensimmäinen kuntavaalikeskustelu käydään eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja heidän haastajiensa kesken.

Paikalla ovat eduskuntapuolueista Jyrki Katainen (Kok.), Jutta Urpilainen (SDP), Juha Sipilä (Kesk.), Carl Haglund (RKP), Päivi Räsänen (KD), Ville Niinistö (Vihr.), Timo Soini (PS) ja Paavo Arhinmäki (Vas.).

Eduskunnan ulkopuolelta keskusteluun osallistuvat Juhani Tanski (STP), Antti Pesonen (IPU), Terttu Savola (Köyhien asialla), Harri Kivistö (Piraattipuolue), Marjukka Kaakkola (Muutos 2011), Lisbet Puttonen (Vapauspuolue), Mikko Vartiainen (KTP) sekä Yrjö Hakanen (SKP).

Suoran lähetyksen juontavat toimittajat Katri Makkonen ja Jan Andersson.

 

Suosittele203 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 17.09.2012

Tulossa erittäin mielenkiintoiset vaalit. Saa nähdä, miten kuntatason asiat pystytään välittämään valtakunnan poliitikkojen tenttaamisella.

torstaina 20.09.2012

Hei

Luumäki on kunta, jossa velka kuntalaista kohti on NOLLA/ASUKAS. Lisäksi meillä on Suomen alin veroprosentti. Eli pienikin voi menestyä ja kasvaa ilman suuria yhteenliittymiä.
Miksi ja mikä on nyt kysymys kuntien yhdistämisestä? Pakottaminenko tähän!

torstaina 20.09.2012

Miksei Juha Sipilä saa puheenvuoroa lainkaan?

torstaina 20.09.2012

Pääministeri Kataiselle, olette luvanneet vuonna 2003 että kaksois verotus on poistettava, vaan eipä ole poistunut. On suorastaan törkeetä jos 7000 euron eläkkeestä otetaan 2000 euroa veroa vuodessa. Sekö on oikeuden mukaista?
Närkästynyt paluu muuttaja.

torstaina 20.09.2012

Usein puhutte pienipalkkaisista, keskipalkkaisista ja hyvätuloisista/palkkaisista. Kertokaa bruttotulorajat näille em. ryhmille, jotta ymmärrän, mihin ryhmään itse kuulun ja voin paremmin seurata, mitä kullekin ryhmälle suunnittelette.

torstaina 20.09.2012

Eihän tämä ole mikään vaalipaneeli. Ammattitaidottomat toimittajat antavat Kataisen puhua joka asiaan vähintään kahteen kertaan ja aina yli 2 minuuttia. Katainen ottaa myös omin luvin puheenvuoroja ilman että toimittajat sanovat mitään. Muille puhujille kyllä asiasta huomautellaan. Tähän mennessä Katainen puhunut 13 kertaa ja muut noin 6 kertaa. Tämä ohjelma on vain Kataisen ja kokoomuksen vaalipaneeli.

Erittäin pettynyt Ylen vaali avaukseen.

torstaina 25.10.2012

Tämä on kyllä keskustelujen pohjanoteeraus, aivan kamala. Ei jaksa katsella tätä kinaamista. Toimittajat ovat kumman ylimielisiä. Ärsyttävää kuulla jatkuvasti ruotsalaisen puolueen puheenjohtajan sössötystsä ja vihreiden pikätykistyspapupataa.

torstaina 20.09.2012

Kysymys kaikille puoleiden johtajille.
Milloin suomeen saadaan innovaatiostrategia? Miten taataan tulevaisuudessa suomalaisille keksijöille riittävä tuki, jotta keksinnöistä voi syntyä innovaatioita. Innovaatiot synnyttävät uutta työllisyyttä ja voivat olla merkittäviä vientituotteita. Keksinnön voi tehdä lain mukaan vain ihminen, ei yritys. Kuka takaa alkuvaiheen keksijälle riittävän taloudellisen tuen, jotta keksinnöstävoidaan luoda innovaatio, josta voi syntyä suurta yritystoimintaa? EJ.

torstaina 20.09.2012

Nuoret syrjäytyvät koska älykkyys tässä maailmassa määritellään kouluarvosanojen perusteella ja täten nuoresta pitäen opetetaan luomaan eriarvoisia ihmisryhmiä ja opetetaan syrjimään toisia opettamisen ja neuvomisen sijaan. Kun sanotaan että ihmiset on erilaisia niin ei tietenkään tule hyvää jälkeä jos jokaista survotaan samasta palikkatestin ainoasta rööristä sisään.

torstaina 20.09.2012

Tuo lopussa ollut kisastudio on todella typerä. Jokainen ihminen tehköön omat mielipiteensä henkilöiden puheista, eikä mitään amerikkatyylistä idols raatia loppuun.

torstaina 20.09.2012

Olen samaa mieltä. Olemmeko tekemässä Suomeen uutta viihdeohjelmaa, kun ylen rahoitus ei muuten toimi ohjelmien tuotossa?

Kuka muuten kyseisistä show-esiintyjistä oikeastaan tiesi, miten yksinäinen eläkeläismummo elää pienellä työeläkkeellä pienessä omistamassaan peräkylän mökissä, jonka arvo on vähän nollasta poikkeava. Hänellä ei ole julkisia eikä yksityisiä kulkuneuvoja eikä siten meidän käsittämiämme "normaaliin" elämään liittyviä asioita.

Miten paljon hän TÄSMÄLLEEN maksaa veroa verrattuna esim. vastaavaan pieneen työtulon verotukseen? Miksi me (erityisesti politikot) unohdamme, että hän on tehnyt työtä hyvinvointimme eteen koko elämänsä vaikka ei ole sitä esittämässä julkisella paikalla, jossa notkuvia itsensäkehujia hän halveksii. Tällaiset ihmiset eivät enää syrjäydy, eihän heitä ole edes olemassa kuin ehkä muutamalle ihmiselle maailmassa.

Kaikkialta sataa hyviä lupauksia ja myötätuntoa tällaisille ihmisille, eikä kukaan JULKISESTI puolusta varakkaita keinottelijoita (= sijoittaja = me), jotka tekevät rahaa mm. tällaisten ihmisten kustannuksella. MISTÄ TÄMÄ KAKSINAAMAISUUS TULEE JA VOIMMEKO VIELÄ JOLLAIN LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ PUUTTUA SIIHEN?
(En usko siihen, sillä jokainen kynnellekykenevä on nykyisen markkinataloutemme vanki ja valmis (ei julkisesti) myymään äitinsä, jos vain hinnasta sovitaan. Poikkeaako suomalainen unelma ameriikkalaisesta unelmasta?)

perjantaina 21.09.2012

Pelastetaanko kunnat sillä, että Verotoimistot keskitetään suurimpiin kaupunkeihin? Täältä Kiteen kaupungilta se on viety Joensuuhun. Kaupungin laidalla asuvilla on matkaa Joensuuhun 100 km, kaikilla vanhemmilla ihmisillä ei ole internet yhteyksiä ja varmaan joskus nuoremmillakin olisi halu asioida henkilökohtaisesti verotoimistossa,vaan on tosi pitkä matka.

maanantaina 24.09.2012

Juontaja Andersson yrittäköön pysyä roolissaan ilman naamaliikkeitä. Raivostuttavaa kun tyrkytät itseäsi esille keskustelijoiden ohi.

perjantaina 05.10.2012

Miksi Perus suomalaiset kohtelevat naisia tylysti? esim. http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/144044-tyosuhderiita-toi-lahtopassit-vantaan-persujen-ehdokaslistalta

torstaina 11.10.2012

Onko tuo Seija Rautio toimittanut näitä keskusteluja aiemminkin? Todella tökeröä päällepuhumista ja tekisi mieli sanoa, että kokoomus-vastaista asennetta mukana. Olematta itse ko. puolueen jäsen tai äänestäjä, niin valitettava keskustelu Kataiselle johtuen amatöörimäisestä toimittajasta.

maanantaina 15.10.2012

Pe 12.10. Päivi Räsänen, KD, haastattelijana Jukka Niva.
Oli pöyristyttävää katsoa toimittaja Nivan istumatyyliä naishaastateltavan edessä, eli hän nosti vasemman jalkansa nilkasta todella rennosti oikean polven päälle. Eikö kukaan siellä YLEssä opeta toimittajia esiintymisessä, jos heillä ei ole käytöstappoja.
Nivalla on muutenkin paljon oppimista haastatteluissa.

perjantaina 19.10.2012

Katsoisin mielelläni tämän iltaista pikkuruisten puolueiden ohjelmaa, mutta karvat nousivat pystyyn ja mieli muuttui, kun näin, että sen pääESIINTYJÄKSI on jälleen pantu erinomaisuuttaan alati säteilevä HERRA Andersson, joka keskeyttää heti, kun jonkun puheenvuorosta alkaa aistia kehittymässä olevan ajatuksen. Ehkäpä Yle voisi perustaa hänen käyttöönsä Ajatushautaamo-nimisen keskusteluohjelman.

torstaina 25.10.2012

Olisiko Ylen toimittajilla ammattitaitoa erotella palveluiden yksityistäminen ja palveluiden osto yksityisiltä palveluntuottajilta? Eihän kukaan ole myymässä terveyskeskuksia kenellekään !!

torstaina 25.10.2012

Voisiko edes nyt kalkkiviivoilla selvittää kansalaisille paljonko viime vuoisien kuntaliitokset ovat maksaneet veronmaksajille (0,5 - 1 miljardia euroa). Mitä muuta niillä on saatu aikaan kuin rajua velkaantumista ja nousevia veroprosentteja esim. Kouvolassa,Salossa , Hämeenlinnassa tai Kokkolassa ? Paljonko poliitikot ovat jatkossa valmiita maksamaan kuntaliitosavustuksia esim. vuosittain ? En ole hakemallakaan löytänyt yhtään kuntatalouden näkökulmasta onnistunutta kuntaliitosta viime vuosilta. Tilastoista näkee helposti, että kunnat velkaantuvat vuosittain lisää noin miljardin euron vauhdilla. Sitä vaan ei kerrota, että suurten kaupunkien ja uusien liitoskuntien velka on kasvanut vuosittain 2-3 kertaa nopeammin per asukas kuin pienten ja keskisuurten liitosten ulkopuolelle jääneitten kuintien velka.

torstaina 25.10.2012

Kuntavaaleissa olisi ehdottomasti syytä vakavasti ottaa esille terveyskeskusmaksun poisto kaikilta, sillä onhan työterveysmaksukin vakituisessa työssä oleville työntekijöille ilmainen -kyse on tasa-arvosta!

torstaina 25.10.2012

Kannattaako kunnan tai kaupungin omistaa seiniä? Kiinteistöjen myynnillä ja takaisin vuokrauksella vapautuu pääomaa terveydenhuoltoon

torstaina 25.10.2012

Voidaanko terveyskeskusmaksut porrastaa tulojen mukaan? Pienituloiset maksaa vähemmän ja isotuloiset enemmän

torstaina 25.10.2012

Lääkäreiden palkkaa pitää pienentää, että kiinnostuvat tekemään täysipäiväistä työtä palkkansa eteen

torstaina 25.10.2012

Kannattaako vastavalmistuneet lääkärit velvoittaa työskentelemään kunnalla tai kaupungilla ensimmäiset 3-5 vuotta?

torstaina 25.10.2012

Omaishoitajien palkka verottomaksi?

torstaina 25.10.2012

Ulkomaalaisten lääkärien ja terveydenhuollon työntekijöiden kielitaitoon pitää kiinnittää huomiota ja koulutusta lisätä. Vakavia hoitovirheitä voi muuten tulla

torstaina 25.10.2012

Timo Soinille kysymys: Olisiko järkevää lisätä kotisairaanhoitopalveluja niille seuduille, jossa välimatkat ovat pitkiä

torstaina 25.10.2012

Kysymys Timo Soinille: Pitäisikö apteekkien monopolit vapauttaa kilpailulle. Hinnat halventuu ja ihmisillä on varaa ostaa lääkkeitä halvemmalla

torstaina 25.10.2012

Kysymys Timo Soinille: Kannatatko jokaiseen lähiöön neuvoloita ja sairaanhoitajapalveluja sekä nuorten perheiden tukitoimintaa.

torstaina 25.10.2012

Kysymys kaikille puheenjohtajille: Yksinäinen vanhus tarvitsee monesti vain keskusteluterapiaa ja sen vuoksi menee yleensä terveyskeskukseen hakemaan apua. Kannatatteko vanhusten keskusteluterapiaa ja kaupunkeihin sekä kuntien alueille vanhuksille tarkoitettuja niin sanottuja "kuntakahviloita" jossa vapaaehtoiset voisivat keskustella yksinäisten vanhusten kanssa ja pitää seuraa. Mielekästä tekemistä pitää lisätä ja vanhusten kerho ja harrastustoimintaa. Mieli pysyy virkeänä ja elämänlaatu paranee

torstaina 25.10.2012

Jyrki Kataisella on muikea ilme aina kun Räsänen puhuu?

torstaina 25.10.2012

Kehitysvammaisia ei juurikaan ole tuotu esille näissä vaalikeskusteluissa. Miten heidän asemansa eri puolueet huomioivat, esim. asumisessa ja päivätoiminnoissa?

torstaina 25.10.2012

Ongelmana lääkäripulaan terveyskeskuksessa on nuoret lääkärit, jotka haluavat tehdä vain sen määrän töitä, jolla saa kohtuullisen elitason. Sidonnaisuutta lääkäreiltä terveyskeskupalveluun, tarvitaan valtion tuottaman lääkärinkoulutuksen toteutukseen. ei duunarikaan voi tehdä osa-aikatöitä muuten kun osa-aikalomautettuna.

torstaina 25.10.2012

Sanottaessa: "kaikilla on oikeus saada palveluja ja koulutusta omalla äidinkielellään", ihmettelen usein uutisissa olleiden englannin kielisiä, maahanmuuttaja lääkäreitä. Päteviä toimissaan, mutteivat voi palvella esimerkiksi: vanhuksia ja lapsia heidän äidinkielillään.
Miksi siis vähemmistön kieltä pitää tukea ja sen palveluita kehittää, kun Suomeksikaan ei se onnistu. Eikö suomenkieli ole perustuslaissa?

torstaina 25.10.2012

Mihin oppilaat laitetaan kun oppilasryhmiä pienennetään, ei kouluissa ole tilaa

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä