MOT: Naapuri-blues

Julkaistu perjantaina 07.05.2010 19 177

Maanviljelijä Tuomo Halmemies kokee, että hän on jäänyt vaille oikeutta.

TV1 maanantaina 10.5. klo 20.00

Naapuri-blues on tarina siitä, kuinka painajaismainen kiusaaminen johti oikeusmurhaan.

Tuomioistuinten tekemien väärien ratkaisujen varalta on luotu erityinen moniportainen valitusjärjestelmä, jonka tehtävänä on oikaista virheet. Mitä on ajateltava järjestelmästä, jonka kaikki osaset pettävät juuri silloin, kun sitä kipeimmin tarvittaisiin?

Naapuri-blues esittelee toistakymmentä vuotta kestäneen painajaismaisen naapurisodan. Yhteiskunnallisesti merkitseväksi sen tekee tarinassa paljastuva oikeuslaitoksen kyvyttömyys tarjota kiusaamisen kohteeksi joutuneelle oikeussuojaa.

Tuomioistuimet käyttävät yhteiskunnassamme kovinta valtaa. Vain niillä on mahti tuomita kansalaisia varallisuuden ja vapauden menetyksiin.

Yksittäisenä virkamiehenä syyttäjän käsissä on jopa enemmän valtaa kuin tuomioistuimen jäsenen. Syyttäjä ratkaisee portinvartijana sen, kuka pääsee tai joutuu oikeuden eteen, kuka ei. Ja 95 prosenttia syyttäjien ajamista syytteistä menee suomalaisessa tuomioistuimessa lävitse.

Naapuri-bluesin päähenkilö, maanviljelijä Tuomo Halmemies joutui kokemaan syyttäjän vallankäytön seuraukset. Hänet tuomittiin naapurinsa päälle ajamisesta autollaan, ilman todisteita.

Rangaistus oli vähäinen, ja joku voisi pitää myös koko oikeudenkäyntiä merkityksettömänä pikkujuttuna. Mutta sitä se ei ollut herkällä oikeudentunnolla varustetulle Halmemiehelle. Tunne oikeutta vaille jäämisestä sekä järjestelmän kuurous hänen valituksilleen luhisti hänen koko elämänsä.

Ohjelman toimittaa Martti Backman.

 

MOT

 

Suosittele177 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 10.05.2010

Odotan M.O.T:n tätä jaksoa.Olen myös joutunut naapurin kiusaamaksi ja kyllä siinä keinot olivat vähissä.Vaikka poliisillakin kävin.Ei kiusatulla ole mitään sanomista.Muutin paikkakuntaa.
Toivon Tuomolle paljon Voimia tähän taisteluun.

maanantaina 10.05.2010

Olipa pöyristyttävä juttu. Haluaisin ilmoittautua ao. syytäjälle vapaaehtoiseksi kohteeksi hänen halutessa toteuttaa oikeustajuaan uudemman kerran. Mitä voidaan ajatella Suomen oikeuslaitoksesta. Lamauttavaa! Voimia Halmemiehelle.

maanantaina 10.05.2010

Saiko joku ylös tämän syyttäjän nimen. Haluaisin lähestyä häntä kysyäkseni sielunsa tilaa.

maanantaina 10.05.2010

Olipa pöyristyttävä juttu. Tälläistäkö tässä oikeusvaltiossa on! Kysyttiinkö oikeuskansleria haastateltavaksi?
Kaikki jotka jutun näkivät ovat varmaan Tuomon ja puolisonsa puolella.
Kansalaisadressi asian puolesta. Asia tutkintaan ja väärät tiedot hutkintaan. Syyttäjä puhukoon puolestaan, eikä pelkurimaisesti piilotelko näkymättömissä !

maanantaina 10.05.2010

Aivan uskomatonta !
Yrittäjä vastaan yhteiskunta ! Mitä tahansa voi siis tapahtua kun joku alkaa kiusata toisia ja kuka maksaa viulut ??? Helppo huudella, jos maksaja on esimerkiksi yhteiskunta ???
Voimia viljelijäperheelle !!!

maanantaina 10.05.2010

Tämän juttu pitää avata ammolleen. Mitä peitellään? Kuka oli syyttäjä? Saako kaksi umpihullua tosiaan tuollaista jälkeä suomessa?

maanantaina 10.05.2010

Katsoin MOT ohjelman kylässä käydessäni. Oli kirjoitettava kommentti suomalaisuudesta heti tälle palstalle. Ohjelma kertoi todella syvästä ja pahasta sairaanloisesta suomalaisesta kateudesta..sairaudesta..naapureiden välillä mihin se pahimmillaan voi johtaa!!! Naapuri kadehti..kun toinen ajoi tilalleen eli kotiinsa ja halusi sen estää!!! Yliajo oli melko varmasti tekaistu "hullun"anteeksi vaan päähänpisto jne..saipahan kiusata naapuria oikein kunnolla..kun ei muutakaan järjellistä tekemistä tainnut olla.. Vaimo kertoi vatsaan potkaisusta..ymmärsin heti..että hänen oma miehensä..sairas kun on..oli potkaissut häntä..ja keskenmeno johtui siitä..ja mies oli vienyt kaksoset roskikseen..Ei lääkärille menoa ei muuta..koska pelkäsi omaa sairasta puolisoaan..syytti naapuria. Voi kun tuollainen "henkisesti vakavasti" sairas mies vietäisiin hoitoon..pakkohoitoon..pois kiusaamasta.."tappamasta"muita ihmisiä läheisiä kuin naapureitakaan" Suomessa ja oikeus viimein voittaisi..millainen oikeusvaltio tämä Suomi oikein on jos..täällä saa kaikenlaiset hullut tehdä toisille mitä vaan ja päähän pälkähtää eikä vastaaja saa oikeutta eikä häntä kuulla!!! KAUHEAA ja aivan kohtuuttomat kulut maksettavaksi tavalliselle ihmiselle..joka haluaa hakea oikeutta itselleen!!! kertakaikkiaan!!!

maanantaina 10.05.2010

Normaalia käytöstä ?
Itselleni muutti jeesusta rakastava (lahkostakin pois potkittu) pariskunta naapuriksi, koska olivat joutuneet aiemmassa osoitteessaan koviin riitoihin. Nyt sama toistuu täällä.
Rahaa ei suurissa määrin heidän toiminnan takia ole suuressa määrin kulunut, mutta mielipahaa senkin edestä (turpaan veto uhkauksia ja raastuvalla uhkailua). Ja kai rahankin aika vielä tulee?
Itse olen jokseenkin ateisti, vaikka tulenkin ystävällisissä väleissä, myös vakaumuksellisten uskovaisten kanssa.
Jos ei uskontoa olisi, niin nämä tämmöiset ihmiset ottaisivat keppihevosekseen vaikka kuun asennon.

JAKSAMISTA kaikille kieroutumien kohteille !

- T. Puuseppä

maanantaina 10.05.2010

Muistan lukeneeni eräästä suuresta suomalaisesta kirjasta lauseen. "Ei korppi korpin silmää noki" On naivia uskoa, että tällaisessa tapauksessa kukaan joka pitää itseään, edes vähänkin syyttäjän kanssa samalla oksalla istuvana, ottaisi edes kuuleviin korviinsa pyyntöä korjata Halmemiehen kärsimää vika tuomiota. Halmemiehen vika oli, että hän nousi virkamiehen tekemää virhettä vastaan. Ja rankaisuhan siitä tuli ja kaikki nokkimaan samaa raatoa. Eli kansalaisen viisauden alku on virkamiehen pelko ja kunnioitus.Yrität saada itsellesi oikeutta niin virkamiesten veljesketju pitää huolen, että palaat äkkiä takaisin säätysi mukaiseen ruotuun.

maanantaina 10.05.2010

Olen itse menettänyt täysin uskoni oikeuslaitokseen.Kyseisen syyttäjän menettely omassa asiassani osoitti ettei hän ollut tutustunut juttuun tai ei ymmärtänyt sitä.Vastapuolena virkamies valehteli röyhkeästi. Eipä tuo liikuttanut tuomaria. Ovatko lakimiehet laillistettuja rikollisia?

maanantaina 10.05.2010

Hurjaa on. Järkyttävää ja pyöristyttävää.

2 hullua piinaa naapuriaan. Johan sokea kanakin näki, ettei se vanhempi pariskunta täysillä pyörinyt.
Se, mikä eniten mättää, on syyttäjän käytös.
Diagnoosi narsistisesta persoonallisuushäiriöstä ei taida kauas heittää.
Siellä se syyttäjä nauttii vallankäytöstä ja viattomien nöyryyttämisestä.

Miten sen hepun saisi potkittua virastaan pois? Olisiko pieni kansalaisliike paikallaan.

tiistaina 11.05.2010

Jos M.O.T:n esittämät väitteet pitävät paikkansa.Ko. syyttäjä on tässä suurin roisto.
Kansanliike pystyyn ja äijä viralta ja HETI!

tiistaina 11.05.2010

Juttuhan vaikuttaa oikeusmurhalta.
Välimaa,oletko koskaan toiminut väärin työssäsi ja jos olet,oletko toiminut kuin mies ja myöntänyt virheesi ja korjannut sen jälkikäteen?
Porvali,valvotko alaisiesi tekemisiä?
Eikö juttujen tuomareilla ole lainkaan oikeustajua?Kuinka pystytte nukkumaan?
Valtakunnansyyttäjänvirasto,kuka maksaa palkkanne ja mistä hyvästä?
"Oikeusasiamiehet" Petri,Jussi,Maija ja kumppanit,kuka maksaa palkkanne ja mistä hyvästä?
Ei teidän työnantajia (siis kansalaisia) kiinnosta Vanhasen yksityisyyden suoja,vaan kansalaisten oikeusturva!

Mitä aiotte tehdä TÄNÄÄN asian korjaamiseksi ja vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisemiseksi?

Voimia ja jaksamista Halmemiehille.

K.K.

tiistaina 11.05.2010

Onko Välimaalla pienipalkka kun täytyy hankkia lisätienestejä

perjantaina 14.05.2010

Tässä Halmemiehen jutussa oli ainoastaan Tuomo Halmemiehen sana naapurin sanaa vastaan. Ei pystytty myöskään näyttämään toteen , että naapuri valehtelisi. Yhtä hyvin voi Halmemies valehdella.
Tuomo Halmemies ei ole kummoinenkaan älyn jättiläinen ryhtyessään oikeustaisteluun naurettavan 60 euron sakon takia. Taustalla tuntuu olevan halu näyttää "hulluille" naapureille kaapin paikka.
Mielestäni asiassa toimittiin oikein, kun ei lähdetty Halmemiehen kelkkaan tyhjänpäiväisen asian takia. Halmemies "veikkasi väärää hevosta" ja joutui tämän takia maksamaan oikeudenkäyntikuluja, niin omia kuin vastapuoltenkin. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Täytyy myös muistaa, että TV-ohjelman antama kuva asiasta ei ole välttämättä faktaa, mukana on todennäköisesti myös fiktiota:D

lauantaina 15.05.2010

Terrieri:
"Tässä Halmemiehen jutussa oli ainoastaan Tuomo Halmemiehen sana naapurin sanaa vastaan."

Halmemiehen puolellahan oli monia lääkärinlausuntoja asiaa vastaan, sekä lukuisia naapurin valehteluksi todistettuja lausuntoja.

torstaina 08.07.2010

Pystyykö tätä enää katsomaan mistään? Areenassa sitä ei enää ollut...

torstaina 08.07.2010

MOT:n materiaalia luettavissa

Kyseisen ohjelman käsikirjoitus ja muuta mielenkiintoista materiaali löytyy linkistä:
http://ohjelmat.yle.fi/mot/viime_viikon_mot

YLE Areenassa ohjelmaa ei tosiaan ole enää katsottavissa.

Päivi Suikkanen
Verkkotoimittaja
YLE TV1

perjantaina 08.10.2010

Hei,Suomessa saa ilmeisesti kiusata naapuriaan niin paljon kuin jaksaa ja kehtaa.Hullut naapurimme kulkee pihatietämme pitkin ja kusettavat koiransa tiehaaraamme ihan vain koska jokamiehen oikeudella siitä saa kulkea on sanottu monasti että me ei tykätä teistä emmekä tykkää että tuotte sen piskinne kuselle siihen.Koira ei ole heillä muutenkaan hallinnassa karkuutti päälle joiuduin käymään lääkärissä asia on siltä osin kesken ja olemme nähneet miten monen muunkin ihmisen päälle se rakki on päästetty se ei välttämättä ole koiran syy vikahan on narun toisessa päässä ellei se rakkikin ole luonnevikainen taluttajat ainakin on kusipäisiä,vaikea sanoa onko huumehörhöjä näyttää ainakin että toisella silmä seisoo aina päässä ja toinen kulkee suu auki niin kuin kuolemaisillaan oleva hauki.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä