Avara luonto: Afrikka

Julkaistu torstaina 12.12.2013 7 7

Sarvikuono vaeltaa öisessä Kalaharin autiomaassa.

TV1 lauantaisin 21.12.2013 - 18.1.2014 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaisin 22.12. klo 8.05 ja keskiviikkoisin 14.10

Yle Areenassa 7 päivää

Avara luonto on perinteisesti esittänyt joulunpyhinä ja uudenvuoden vaihteessa pidemmän luontosarjan, ja tällä kertaa vuorossa on BBC:n häikäisevä Afrikka (Africa).

Viisiosainen sarja kattaa maanosan autiomaasta savanneille ja Kongon sademetsistä Hyväntoivonniemelle. Sarjassa esiintyy eläinlajeja ja paikkoja, joita ei ole koskaan aikaisemmin kuvattu luontodokumenteissa.

 

Suuri kertomus Afrikasta

Suuri kertomus Afrikan luonnon ainutlaatuisesta rikkaudesta alkaa Kalaharin autiomaasta. Veden niukkuus pakottaa eläimet kekseliäiksi, mutta kirahvien kamppailussa kysytään myös voimaa.

Afrikka-kokonaisuuteen kuuluu maanantaina 16.12. esitettävä Prisma-dokumentti Afrikan tulevaisuus.

Yhteistuotanto: BBC/ Discovery Channel/CCTV9/ France Télévisions, 2013

Suomenkielinen selostus: Jarmo Heikkinen. Halutessasi voit myös valita digiboksilta David Attenborough'n alkuperäisen, englanninkielisen selostuksen ja katsoa sen suomenkielisin tekstein.

 

Muualla verkossa

Africa (BBC)

TV1 ma 16.12.2013 Prisma: Afrikan tulevaisuus

 

 

21.12. Kalahari

Suuri kertomus Afrikan luonnon ainutlaatuisesta rikkaudesta alkaa Kalaharin autiomaasta. Veden niukkuus pakottaa eläimet kekseliäiksi, mutta kirahvien kamppailussa kysytään myös voimaa.

  

28.12. Savanni

Itä-Afrikan ruohotasangoilla yllättävät säänmuutokset ovat koulineet eläimistä nokkelia saalistajia ja makupala kannattaa napata vaikka leijonan naamalta. Kosteikon monneja vaanii outo siipiniekka.

  

4.1. Kongo

Keskisen Afrikan sademetsät kuhisevat elämää. Simpanssit ovat hunajan kimpussa ja sammakot mittelevät potkunyrkkeilyssä taitojaan. Norsujen yhteenotto saa muut eläimet etsimään piilopaikkoja.

 

11.1. Hyväntoivonniemi

Afrikan eteläkärki on kahden merivirran kohtauspaikka, jonne sardiinivaellus houkuttelee ulapoiden suurimpia saalistajia. Mutta millainen on vasta vuonna 2005 löytynyt sademetsä?

 

18.1. Sahara

Laulavien hiekkadyynien maassa on seeprojenkin taisteltava ravinnostaan, ja keitaat ovat tärkeitä etappeja niin kamelinajajille kuin haarapääskyillekin. Mutta mitä paikallinen muurahainen syö?

 

Viisiosainen sarja esittelee Afrikan ainutlaatuista luontoa.

 

Suosittele7 Suosittelee

Kommentit

torstaina 26.12.2013

Ensimmäistä osaa ei jostain syystä pysty katsomaan Areenasta. Voisiko asian korjata, kun esitysaikaa pitäisi kai olla vielä pari päivää jäljellä?

lauantaina 28.12.2013

Valitettavasti Avaran Luonnon suurin miinuspuoli näissä BBC:n, etenkin Sir David Attenborough:n selostamissa dokumenteissa ovat suomenkieliset lukijat.
BBC:n luontodokumenteista häviää suuri osa itse elämystä ja jujua, kun suomenmieliset lukijat eivät pysty siirtämään samaa innostunutta ja humoristista selostustapaa mitä Attenborough. Olisiko BBC:n dokumentteja mahdollista nähdä Areenan kautta alkuperäisversioina, esimerkiksi ilman tekstityksiä? Tällöin niistä ei koituisi lisäkuluja Ylelle.

lauantaina 11.01.2014

Minulla televisiossa asetukset siten, että alkuperäinen selostuskieli kuuluu. Tutkipas televisiosi asetuksia.

torstaina 09.01.2014

Hei!

Miksi kolmas osa ei näy areenassa?

perjantaina 10.01.2014

Ihmettelen ihan samaa kuin Junnu. Missä on sarjan kolmas osa? Ei löydy Areenasta. Aikataulun mukaan sen pitäisi olla siellä huomiseen asti.

perjantaina 10.01.2014

Teknisen vian takia kyseinen Afrikka-jakso ei ole julkaistunut Areenassa. Jakso koetetaan saada paikoilleen mahdollisimman pian.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 26.01.2014

Afrikka -sarjan osan 4/5 piti ohjelmaoppaan mukaan näkyä HD-kanavalta, josta se tallennettiinkin. Valitettavasti sen sijaan tallennuksessa oli tyhjänpäiväinen osuus urheilugaalasta. Samoin kävi tämän osan Näin tehtiin -pätkässä, jossakin lentopallo-ottelussa pelattiin jatkoaikaa, eli se siitä - urheilu jyrää kaiken alleen, ohjelma-aikoja ei kunnioiteta. Ohjelmien tallennuksen idea on siinä, että kun ei itse ole paikalla voi katsoa ohjelman myöhemmin. Aikoinaan Linnut -sarjan viimeisen osan tilalla tallennettuna olikin prinsessahäät. YLEn tiedotuksen luulisi oleva maan huippuluokkaa, mutta toiminta on todella ailahtelevaa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä