Dokumenttiprojekti: Tubettajat

Julkaistu torstaina 17.10.2013 28 79

Pasi Viheraho on monen tubettajan esikuva. Pasin videoita katsottiin miljoonia kertoja ennen kuin hänen Youtube-tilinsä suljettiin.

TV1 maanantaina 21.10.2013 klo 21.30 - 22.30, uusinta lauantaina 26.10. klo 12.30

Yle Areenassa 30 päivää

Dokumentti Tubettajat kertoo suomalaisista työttömistä miehistä, jotka syöttävät kotivideoita maailmalle.

Ennen kutosen pojat rassasivat mopoja, nyt heidän aikansa kuluu netissä. Nämä miehet edustavat uutta ihmistyyppiä, jolle netti on antanut kanavan tulla näkyväksi ja tuntea itsensä vähemmän yksinäiseksi.

Paljon klikkauksia videoillaan keräävät Tubettajat ovat hahmoja, joita voi katsoa tietokoneen ruudulta.

 

Korvaako netti ihmissuhteet?

Dokumentin päähenkilö Pasi dyykkaa ja videoi, miten roskisruuasta kokataan ateria. Hän elää häpeämättömästi ja jakaa videoissaan jopa raivokohtauksensa kaikelle kansalle nähtäväksi.

Henkilöt ovat kuin oman elämänsä reality-tähtiä. He esiintyvät videoissaan kuin olisivat suorassa lähetyksessä tai yhteydessä "tuben katsojiin".

Korvaako netti ihmissuhteiden nälän? Putoaako yhä useampi nuorimies 2000-luvun armottomassa Suomessa kyydistä ja jää lopullisesti tien varteen yksin tietokoneensa kanssa?

Vai onko netti väylä, joka täyttää meistä näkymättömimmänkin tarpeen tulla kuulluksi ja nähdyksi?

Ohjaus: Sanna-Sisko Tohka.

 

Suosittele79 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 19.10.2013

Jos joku haluaa seurata näitä sankareita, niin paras tapa aloittaa se suuntaamalla VesaBBS sivun Kritiikinsietävät Tubenkatsojat! (kääkkävapaa alue, niilopatedjjuutuubiketju) ketjuun.

sunnuntaina 20.10.2013

Aika jännästi osuu dokumentin nimi, sillä minulla on "Epätubaajat"-ohjelma pystyssä.

maanantaina 21.10.2013

Pasi Viherahoon voi tutustua myös www.viheraho.info rai www.pasiradio.com sivujen kautta.

maanantaina 21.10.2013

Tervetuloa seuraamaan kanavaani, kanavaltani löytyy olutmaisteluviteoita : http://www.youtube.com/user/markoboy87

maanantaina 21.10.2013

Pasi on yks yhteiskunnan pelle, joka kitisee jokaisesta asiastaan Jonka virheen hän on itse aiheuttanut.Sekä almuja ruinaa kun vois vaikka pikkusen tehdä töitä. Eikä kitistä joka vi¤%tun asiaa.

maanantaina 21.10.2013

Älä lähde tuomitsemaan jos et tiedä tarkkaan Pasin taustoja, myönnän kyllä etten itsekään tunne häntä henkilökohtaisesti.
Mutta Pasi peittoaa tiedoillaan ja taidoillaan (elektroniikka jne.) kenet tahansa jopa alan koulutetut ammattilaiset (insinöörit, DI:t).

Kovan tekijän tämä yhteiskunta on rangaistusmenettelyllään Pasissa menettänyt!

maanantaina 21.10.2013

Kyllä se pasi on ihan itse soppansa keittänny ettei tarvii syntipukkia etsiä yhteiskunnasta! ja pelkästään kun videoita katsoo niin on ammattitaito kaukana elektroniikan väsäämisessä.

lauantaina 26.10.2013

Katso dokumentti Musta Ikaros, MTV3 kymmenen uutisten loppukevennys. Taisin nähdä Pasin aikanaan Karpolla on asiaa ohjelmassa myös, että kyllä on kova tekijä elektroniikan alalla!

tiistaina 22.10.2013

Tunnen Pasin henkilökohtasesti ja on kaikinpuolin ammattitaitonen elektroniikan kanssa. Mukava heppu muutenki.

maanantaina 21.10.2013

Pasi on työkyvyttömyyseläkkeellä eli ei pysty tekemään töitä, katsohan se dokumentti ja ota selvää miksi...

maanantaina 21.10.2013

Miksi tuo Siikonen päästetään aina telkkariin

maanantaina 21.10.2013

1000000 katsomiskertaa Youtubessa - huipulla on hyvä lopettaa, suuri kiitos kaikille katsojille! Tämä ei ole ollenkaan surullista, päinvastaoin; pääsipä tästäkin taakasta. Yksi ajanjakso on nyt ohitse. Videoiden tekemistä sinänsä en lopettane koskaan. Keskustelu nettivihaamisesta jatkuu Suomessa ja koko pallolla aivan varmasti. Elämä jatkuu!

maanantaina 21.10.2013

Kissa joi vettä ämpäristä.

maanantaina 21.10.2013

Itse seuraan sillua http://www.youtube.com/sillu10

maanantaina 21.10.2013

Miten niin Pasin Youtube-tili suljettu? Näytti ne äsken ainakin toimivan ja onhan tämä hyvää ja ilmaista mainosta.

tiistaina 10.12.2013

se ensimmäinen tili poistetiin mutta sittemmin se palutettiin mutta nyt viheraho on tehnyt uuden tilin

tiistaina 29.04.2014

Pasin tiliä youtubessa EI POISTETTU. Pasi poisti sen itse.

maanantaina 21.10.2013

http://www.youtube.com/channel/UCApxL9jR2u2RsxXeRwPXbbA tuolta kanssa löytyy hyviä videoita! :) ihan mielenkiinnolla katson tämän tubettajiasta dokkarin! :) siel on kumminkin hyviä tubettajia.

maanantaina 21.10.2013

Käykääs tsekkailemassa myöskin mun videoita. Latailen youtubeen laidasta laitaan kaikkia erilaisia videoita elämästäni. http://www.youtube.com/user/mrijesse206

tiistaina 22.10.2013

Miksi tuo ukko kiroilee niin hirveesti? Ja miksi hän äänestää SDP:tä, joka on Suomen oikeistolaisin puolue?
Miten köyhällä voi olla auto ja koira? Entäs vara juoda viinaa?

Itse olen pitkäaikaistyöttömyyden jälkeen takuueläkkeelle jäänyt. Minulla ei ole ollut koskaan autoa, ei koiraa, mutten ole myöskäänkoskaan käynyt roskiksilla, enkä ruokajonoissa.
En tosin ole polttanut tupakkaa, enkä juonut viinaa, niillä rahoilla olen ostanut ruokaa ja muuta tarvittavaa, mm. yksinhuoltajana kouluttanut kaksi lasta!

Kyllä on aika kamala paketti tämä Pasi. Kuinkahan se kohtelee koiraansa? Se tuosta videosta ja muusta ulosannista ensimmäiseksi mieleen tulee.

tiistaina 22.10.2013

Huomio YLE !
Teidän pitäisi ehdottomasti tarjota tuolle Viheraholle vähintään oma keskusteluohjelma YLE Puhe -radioon tai joku viikottainen oma ohjelma YLE Areenaan. On sen verran hyvä puhumaan ja viihdyttämään tuo mies.

Viihdyttäisi varmasti YLE-veronmaksajia :)

tiistaina 22.10.2013

Pasihan oli vieraana eilen Yle Puheessa klo 13-14. Lähetys on kuunneltavissa Areenastakin täältä: http://yle.fi/puhe/ohjelmat/maria_pettersson/tubettajat__oman_elamansa_reality-tahdet_7953.html

torstaina 24.10.2013

Tässä myös kuuntelemisen arvoinen radio-ohjelma aiheesta viime tammikuulta: http://areena.yle.fi/radio/1760905. Ohjelman yhteydessä ja jälkeen Kultakuumeen toimittaja Tuomas Karemo seikkaili myös Youtubessa Iltapalamiehen ja Koiramarkon kanssa :)

tiistaina 22.10.2013

Hyvin tehty dokkari kyllä, hienosti näki Pasin ja muiden elämää koostettuna. :)

Syrjäytymisen sijasta pitäisi mielestäni keskustalua siirtää siihen, että miten yhteiskuntajärjestelmä syrjii niitä jotka eivät tee työtä. Itse en koe Pasia ja muita yhteiskunnasta syrjäytyneinä, he ovat osa yhteiskuntaa siinä missä muutkin Suomessa ja muissa maissa asuvat. Ihmiset ovat ihmisiä.

Perustulo olisi kuitenkin hyvä lähtökohta, ihmisoikeuksiin pitäisi jokaiselle kansalaiselle kuulua ruokaa, asunto ja liikennöintimahdollisuudet. Tältä tasolta olisi hyvä lähteä liikkeelle ja pienyritysten perustamista pitäisi tukea, pienyrittäjällä on ihan liikaa turhia maksuja kuten esim. yritysvakuutuksen nimissä kulkeva yrittäjän tuloja syövä meno.

Syrjäytyneen leima on naurettava, ihan kuin vain työ olisi elämää, ja kaikki muu sitten ei. Työpaikalla on toki ihmisiä, mutta samalla tapaa ihmisiä tapaa vapaa-aikanakin, samalla tapaa työtön voi tavata kavereita ja viettää aikaa, harrastaa jne.... tietenkin ainoana rajoitteena on raha, joka verottaa esim. kahviloissa käymistä.

Ihmisyys ja ihmisen asema Suomessa pitäisi ajatella uusiksi. Hienoa, että Pasi ja muut ovat tuoneet esille työttömien asemaa Suomessa.

Terveisin tubettaja nimimerkillä Wespa http://youtube.com/wespa

tiistaina 22.10.2013

Miksette tee ohjelmaa: "Suorana lähetyksenä 12 tuntia kaatopaikkakuormien pöyhintää".
Siinäkin menisi ne 500 miljoonaa € katselulupapakkoverona parempaan käyttöön kuin tässä ohjelmassa.

tiistaina 22.10.2013

Entäs ne pelaajat... meitä pelaajiakin on tubessa ja myös me puhumme oman elämämme asioista. Emme ehkä tee sitä aina kasvokuvan kera mutta puhumme kummiskin. Kaippaamme myös näkökulmamme jakoon.
T: neli-setä

tiistaina 22.10.2013

ITE-taiteiljat establisoitiin viimeistään Kiasman ITE -projektin myötä. Viherahoja ja näitä pitää katsoa samasta näkökulmasta - Outsider-taiteena. Välineenä ei vaan satu tällä kertaa olemaan kuvanveisto tai maalaustaide, vaan Internet ja media. Ehdotan termiä MITE-taide. (Media-ITE, tai jos pilkkuja tutkitaan - "Mediassa Itse Tehty Elämä")

keskiviikkona 23.10.2013

Wespan kommentin kanssa samaa mieltä. Ja oma mielipiteeni on että jos saisi vloggaajiin myös vanhempaa väkeä, ja henkisiä aiheita sekä ihmisiä. Kiitos.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä