Mennyt maailma

Julkaistu maanantaina 16.12.2013 0 3

Charles Ryder (Mathew Goode, vas.) tempautuu aristokraattien Julia Flyten (Hayley Atwell) ja Sebastianin (Ben Whishaw) elämään.

TV1 tiistaina 24.12.2013 klo 20.45 - 22.55

Elokuvalla ei ole nettikatselua.

Evelyn Waughin suositun romaanin Mennyt maailma (12) (Brideshead Revisited) elokuvaversiossa nuori mies tempautuu rikkaan aristokraattiperheen elämään, missä raha, valta ja rakkaus vaativat aina hintansa.

Elokuvan pääroolissa nähdään muun muassa Ben Whishaw, joka näyttelee myös TV1:llä esitettävässä The Hour -sarjassa.

 

Uusi tuttavuus

Nuori Charles Ryder (Mathew Goode) haluaisi olla kuvataiteilija, mutta hän lähtee opiskelemaan historiaa, koska se on käytännönläheisempää.

Yliopistolla hän tutustuu vaikuttavaan homoseksuaaliin Sebastian Flyteen (Ben Whishaw), joka ei tunnu sylkevän koskaan kuppiin. Miehet ystävystyvät nopeasti, ja Sebastian vie Charlesin katsomaan aatelisperhettään heidän kartanoon Bridesheadiin.

 

Ystävyys syvenee

Sebastianilla on uskonnollisen perheensä kanssa huonot välit hänen homoutensa takia, mutta rouva Marchmain on innoissaan Sebastianin uudesta tuttavasta, jonka läsnäolo voisi tehdä miehelle hyvää.

Charles lähtee lordi Marchmainin kutsusta Sebastianin ja tämän siskon Julian (Hayley Atwell) kanssa tapaamaan Venetsiaan lordia ja tämän vaimoa. Charlesin ja Sebastianin ystävyys syvenee.

Ohjaus: Julian Jarrold, näyttelijät: Emma Thompson, Matthew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell ja Michael Gambon. Tuotanto: Iso-Britannia, Italia, Marokko 2008.

Elokuva on esitetty edellisen kerran TV1:llä vuonna 2011.

 

Suosittele3 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä