Kotikatsomo: Juurikasvua

Julkaistu tiistaina 07.05.2013 1 49

Lääkäri Mika (Antti Luusuaniemi, vas.) ja parturikampaaja Ricu (Ville Myllyrinne) muuttavat Helsingistä Pohjanmaalle kiireettömän ja paremman elämän perässä.

TV1 sunnuntaisin 12.5. - 19.5.2013 klo 21.05 - 22.00, uusinta maanantaisin

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Kaksiosainen draama Juurikasvua (7) kertoo Mikasta (Antti Luusuaniemi), stressaantuneesta helsinkiläislääkäristä. Hän kaipaa elämäänsä muutosta ja on hakenut virkaa pienessä terveyskeskuksessa Pohjanmaalla. Puolisolleen Mika ei ole kertonut aikeistaan mitään.

 

Kohti lakeuksia

Mika saa paikan, mutta hänen avomiehensä, työtön parturikampaaja Ricu (Ville Myllyrinne), ei ole maalle muuttamisesta innoissaan. Ricu ei kuitenkaan voi muuta kuin seurata päättäväistä Mikaa. Pariskunta suuntaa trendikkään pikkuautonsa kohti lakeuksia.

Pyhälammella miehiä odottaa unelmien maalaisidylli puutaloineen ja puutarhoineen. Mutta myös alkuperäisväestön kummeksunta härkäparia ja näiden helsinkiläisiä tapoja kohtaan.

 

Napit vastakkain

Työ terveyskeskuksessa ei vastaa Mikan odotuksia. Laitteet eivätkä voimavarat ole samanlaiset kuin pääkaupunkiseudulla. Lääkäriltä kaivattaisiin kokonaisvaltaista kiinnostusta potilaiden asioihin.

Kunnanjohtaja Tarmo Pitkäkosken (Eero Saarinen) harmiksi Mikan uudistushankkeet ja tutkimuslähetteiden kirjoittelu johtavat vain entistä kovempiin kustannuksiin.

Pitkäkoski ja Mika ajautuvat pian napit vastakkain. Mika näkee kunnanjohtajan homokammoisena ja muutosvastaisena punaniskana. Pitkäkosken mielestä Mika taas on töitään pakoileva ja kohtuuton snobi, joka yrittää tuhota kunnan muutenkin horjuvan talouden.

Kotirintamalla Mikalla ei mene sen paremmin.

Sarjan on kirjoittanut Mikko Reitala ja ohjannut Saara Saarela. Tuotanto: Moskito Television Oy.

Ohjelmaan on valittavissa suomenkielinen tekstitys. Sarja on esitetty edellisen kerran vuonna 2009.

 

Muualla netissä:

Kotikatsomo

 

Suosittele49 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 17.06.2013

Pitkästä aikaa hyvä suomalainen "sarja"! Lisää jaksoja ja nopeasti! Hauska, naurut sain monessa kohdassa, mutta toisaalta löytyi myös sopivasti vakavuutta ja mietittävää.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä