10 kirjaa vallasta

Julkaistu keskiviikkona 16.05.2012 0 134

Anna Kortelainen ja Timo Harakka ovat vallan ytimessä.

TV1 torstaisin 31.5. - 5.7.2012 ja 19.7. - 16.8.2012 klo 21.05 - 21.35

Torstaina 14.6. ei lähetystä ylimääräisen A-studion takia.

Torstaina 12.7. ei lähetystä Tangomarkkinoiden takia.

Yle Areenassa 30 päivää

Yle Areenassa kolme erikoispitkää jaksoa (Hautala, Uusikylä, Sailas)

Lisää: 10 kirjaa vallasta

Tänä kesänä 10 kirjaa -sarjassa puhutaan vallasta. Kymmenen tunnettua suomalaista jakaa lukukokemuksensa kirjoista, jotka paljastavat vallankäytön salaisuudet.

Kirjojen saloja raottamassa ovat jälleen myös Timo Harakka ja Anna Kortelainen.

 

Katsojien ehdottamia kirjoja

Kymmenen vierasta tarttuu kymmeneen televisiokatsojan ehdottamaan valtakirjaan. Mitä siitä seuraa?

Komissaari selvittää Oikeusjutun, oopperalaulajatar kohtaa Nöyrimmän palvelijanne, ministeri uhmaa Kärpästen herraa, muusikko nauraa Veitikalle sekä kuusi muuta hämmästyttävää tulosta, joista tulee kesän puheenaiheita.

 

Valtaa uusin silmin

Valta on valloillaan silloin kun on tilanne ja sesonki päällä, mutta kesälomillaan vallanpitäjät ottavat rennosti, lukevat riippumatossa ja puhuvat sitten mielellään lukemastaan.

Vallankäyttäjät lukevat yötä myöten ja kertovat sitten omin sanoin. Vallan myötä näkee uusin silmin niin Tuntemattoman sotilaan kuin Asterixinkin.

Kymmenen kirjaa vallasta -sarjassa on lukijavieraiden vuoro tunnustaa oma valtansa, tehdä kirjan kanssa löytöretki valtaan mutta myös nauraa vallalle.

Yllättävän monesta valtakirjasta löytyy jaksoissa narri, komiikkaa tai mustaa huumoria.

 

10 kirjaa vallasta -sarjan jaksot:

 

31.5. Heidi Hautala

Yle Areena: Erikoispitkä, musiikiton versio

Kansan valta, väkivalta. Koulupojista tulee verenhimoisia villejä Goldingin Kärpästen herrassa. Finnairin poikia paimentava ministeri Heidi Hautala tunnustaa Timo Harakalle ja Anna Kortelaiselle, että nauttii vallasta.

 

7.6. Elina Knihtilä

Vallanhimo, parisuhdevalta. Miksi Shakespearen Macbeth murhaa itsensä valtaistuimelle?

Elina Knihtilä kertoo Timo Harakalle ja Anna Kortelaiselle, millaista oli näytellä vallan sokaisemaa miestä keski-iän aviokriisissä.

 

21.6. Kari Uusikylä

Yle Areena: Erikoispitkä, musiikiton versio

Vallankumous ja vallan lait. Lahjakkuusprofessori Kari Uusikylä kertoo, kuka menestyy valtataisteluissa, miksi, ja millä hinnalla. Orwellin Eläinten vallankumouksen äärellä ovat myös Timo Harakka ja Anna Kortelainen.

 

28.6.Irina Krohn

Idyllinen kylä pahan maailman saartamana. Mitä Asterix kertoo Suomen ja EU:n suhteesta, äänestäjien mielistelystä ja vaaliraharikoksista? Elokuvasäätiön pomo Irina Krohn Timo Harakan ja Anna Kortelaisen vieraana.

 

5.7. Raimo Sailas

Yle Areena: Erikoispitkä, musiikiton versio

Poikkeustilan valta. Sodan ja laman kriiseissä ei katsota muodollista asemaa. Vallan ottaa se, joka osaa. Leikkauslistojen isä Raimo Sailas lukee Linnan Tuntematonta sotilasta Timo Harakan ja Anna Kortelaisen kanssa.

 

19.7 Olavi Uusivirta

Vallan lumo ja lume. Veikko Huoviselle Hitler oli Veitikka, joka elää iäti. Mikä Adolfissa vetosi - ja miten tyranni estetään? Moniala-artisti Olavi Uusivirta esittää Hitler-laulun Timo Harakalle ja Anna Kortelaiselle.

 

26.7. Maria Pettersson

Taistelu ruumiista. Atwoodin Orjattaressa naiset ovat uskonnollisen vallanpalvelijoita ja synnytyskoneita. Kuinka kaukaista todellisuutta, pohtivat City-lehden vetäjä Maria Pettersson, Timo Harakka ja Anna Kortelainen.

 

2.8. Olli Rehn

Virkavalta, mielivalta. Kafkan Oikeusjutussa syytön saa syytteen tietämättä miksi ja missäoikeutta käydään. EU-komissaari kohtaa kafkamaisia tilanteita joka päivä, Olli Rehn kertoo Timo Harakalle ja Anna Kortelaiselle.

 

9.8. Lilli Paasikivi

Valtataistelu työpaikalla. Firman menestys edellyttää työntekijöiden kiusaamista. Kertooko Amélie Nothombin Nöyrin palvelijanne myös oopperan johtamisesta, Timo Harakka ja Anna Kortelainen kysyvät Lilli Paasikiveltä.

 

16.8. Merja Ylä-Anttila

Nainen vallassa. Laila Hirvisaaren Minä, Katariinassa 1700-luvun esifeministi hallitsee Venäjää. Onko nainenparempi johtaja kuin mies, pohtivat MTV3:n päätoimittaja Merja Ylä-Anttila, Timo Harakka ja Anna Kortelainen.

 

Suosittele134 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä