Tosi tarina: Reijo Taipaleen tie

Julkaistu perjantaina 14.06.2013 0 41

Reijo Taipale on kiertänyt kymmenien vuosien ajan suomalaisia tanssilavoja.

TV1 perjantaina 21.6.2013 klo 15.20 - 15.50, uusinta sunnuntaina 23.6. klo 13.35 - 14.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Harvasta laulajasta voi sanoa, että hän on oman tiensä kulkija. Reijo Taipaleesta voi – kirjaimellisesti. Reijo Taipaleen tie on katuosoite Miehikkälässä, laulajan kotikunnassa. Miehikkälästä on lähtenyt myös Taipaleen tie Suomen iskelmätaivaan kiintotähdeksi.

 

Tuhansia Satumaita

Vuonna 1962 ensilevynsä tehnyt laulaja on pysynyt uskollisena iskelmälle ja suomalaiselle tanssimusiikille. Taipaleen uraan on mahtunut noin miljoona myytyä levyä ja yli kolme miljoonaa ajettua keikkakilometriä. Esiintymisien määrää ei laulaja osaa edes arvailla.

Läpimurtokappaleensa, Unto Monosen säveltämän Satumaan hän on omien laskujensa mukaan laulanut yli seitsemäntuhatta kertaa.

”Ja aina lähden yhtä ahnaasti vetämään”, laulaja sanoo.

 

Kansa ei unohda

Kesällä 2007 Reijo Taipale oli poissa Suomen lavoilta sairastuttuaan vakavasti. Vielä saman vuoden elokuussa Taipale palasi lavoille ja teki kesän yleisöennätyksiä useilla tanssipaikoilla. Kansa ei ollut unohtanut.

Tosi tarina seuraa laulajan mukana kesäisessä Suomessa – Helsingissä, Kuopiossa, Saarijärvellä ja kotipaikkakunnalla Miehikkälässä, jossa Reijo on esiintynyt juhannustansseissa samalla lavalla jo yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Suosittu laulaja joutuu myös kokemaan tähteyden toisen puolen, sillä puheille tulijoita on joka lavalla enemmän kuin jaksaa muistaa.

” Viinapulloakin tulee joskus kuin sarvimiinaa, joka suunnasta olisi tarjolla, naureskelee Taipale.

 

Joko pitäisi kesälomaa?

Vuonna 1960 Rytmi-tyttöjen solistina uraansa aloitellut Taipale miettii sitä, pitäisikö elämänsä ensimmäisen oikean kesäloman. Olisiko jo aika nauttia kesästä ja lastenlasten seurasta omalla piilopirtillä Miehikkälässä? Joko lavat pitäisi jättää nuoremmille?

Reiska on edelleen ”varma arpa”, sanoo keskisuomalaisen lavan puuhamies. Taipale on nimi, joka vetää lavat edelleen täyteen. Malttaako lavojen magneetti elää myös itseään varten?

”Se on vaikea paikka lopettaa, kun vuosien varrella kaveriksi tulleet lavaisännät soittavat ja pyytävät”, tuskailee Taipale.

Ohjaus: Pertti Pesonen. Tuotanto: YLE Asiaohjelmat, 2009.

Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2009.

 

Muualla verkossa

Salminen Saimaalla

Iskelmä-Suomi

 

Suosittele41 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä