Yle TV1:n ohjelmille Koura-palkintoja

Julkaistu perjantaina 09.03.2012 0 157

Koura on päättänyt vuosittain myönnettävistä sivistyspalkinnoista ja kunniamaininnoista parhaille Yleisradion ja MTV3:n kanavilla lähetetyille kotimaisille ohjelmille.

Dokumentti-sarjan pääpalkinto meni Yle TV1-kanavan Isien sota-sarjalle. Kunniamaininnan saivat Yle Teeman Hulluuden historia sekä Yle Radio 1-kanavan dokumentit Hänen täytyy olla erilainen – balladi Hallin Jannesta sekä Vedenjakaja.

Viikoittaiset asiaohjelmat -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV2-kanavan Silminnäkijä. Kunniamaininnan saivat MTV3:n 45 min: Tarina valtionyhtiön orjista sekä Yle Radio 1-kanavan ohjelmasarja Kiveen hakatut. Kunniamaininnan sai myös MTV3:n uutisten ilmeuudistus.

 

Kunniamaininta Suomalainen kirjailija -ohjelmalle

Kulttuuri-sarjan pääpalkinnon sai Yle Teemalla esitetty Boheemi elää – Matti Pellonpää. Kunniamaininnan saivat Yle Teeman Suojele minua! ja Suomen suurin teatteri sekä Yle TV1-kanavan Suomalainen kirjailija – Märta Tikkanen. Sarjassa jaettiin myös yksi kannustuspalkinto, joka myönnettiin Yle Klassisen musiikin toimitukselle.

Fiktio-sarjan pääpalkinnon sai Yle Radio 1-kanavan kuunnelmatrilogia Nukkelaboratorio, Sisar yö ja sisar päivä ja Talvipuutarha. Lisäksi jaettiin kunniamaininta Yle TV1-kanavalla esitetylle Enon opetukset -draamaelokuvalle.

Lapset ja nuoret -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV2-kanavan Bofori. Kunniamaininnan sai Yle TV1-kanavan dokumentti Kyllä homotkin siivoaa.

 

Vuoden sivistysteko: Ođđasat

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsi ja jakoi Kouran hallintokunnan ulkopuolelta vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard. Palkinnon sai Ylen saamenkieliset tv-uutiset Ođđasat.

Koura-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv- ja radio-ohjelmille jaettavat rahapalkinnot. Palkinnot ovat pääsääntöisesti suuruudeltaan 10 000 euroa ja kunniamaininnat 3 000 euroa. Palkintoina jaettiin yhteensä 98 000 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 103. Ehdolla oli 53 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa.

Tunnustukset jaettiin Helsingissä Yleisradion Isossa Pajassa 8.3.2012.

 

Suosittele157 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä