Hakekaa kätilö!

Julkaistu tiistaina 05.02.2013 35 315

Vastavalmistuneen kätilön Jenny Leen (Jessica Raine) ensimmäinen työ sijoittuu Itä-Lontoon köyhälle alueelle.

TV1 perjantaisin 22.2. - 29.3. klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 17.05 - 18.00 (ensimmäinen tuotantokausi)

TV1 perjantaisin 5.4. - 31.5. klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 17.05 - 18.00 (toinen tuotantokausi)

Yle Areenassa 7 päivää

Draamasarja Hakekaa kätilö! (12) (Call the Midwife) kertoo lämpimästi ja humoristisesti 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden ankarasta elämästä kätilön silmin.

 

Miranda Hart kätilönä

TV1 esittää Hakekaa kätilö! -sarjasta kaksi tuotantokautta, yhteensä 15 osaa. Sarjan uusi, kolmas tuotantokausi esitetään myöhemmin TV1:llä.

Rooleissa nähdään muun muassa Miranda-sarjasta tuttu Miranda Hart (Chummy) ja Puutarhetsivissä sekä Oi ihana toukokuu -sarjoissa näytellyt Pam Ferris (sisar Evangelina).

Hakekaa kätilö! on ollut Britanniassa jättimenestys ja BBC One -kanavan katsotuin, uusi draamasarja yli kymmeneen vuoteen. Kriitikot ovat ylistäneet sarjan elämänmakuisuutta, lämminhenkisyyttä ja lempeää humoristisuutta.

 

Jenny valitsi kutsumustyön

Maaseudulla suojattua elämää viettänyt Jenny Lee (Jessica Raine) olisi voinut nähdä maailmaa, mutta hän valitsi elämäntyön raskaana olevien naisten ja vastasyntyneiden parissa.

Kutsumus vei hänet nunnien ylläpitämään pieneen terveystaloon Nonnatus Houseen, joka yksinään huolehti satojen naisten ja vastasyntyneiden hyvinvoinnista.

Samalla Jenny kohtasi maailman, jonka olemassaolosta hän ei tiennyt mitään.

 

Kotisynnytys ainoa mahdollisuus

Sodanjälkeisen sukupolven lapsiluku oli suuri Englannissakin, ja alaikäiset äidit ja yli kymmenpäinen lapsilauma eivät olleet tavattomia.

Hygienia oli monelle perheelle vierasta, lukuisat äidit hoitivat perheensä ilman juoksevaa vettä, ja saniteettitilat sijaitsivat usein pihan perällä.

Kotisynnytys näissä oloissa oli aina riski, mutta monissa tapauksissa ainoa mahdollisuus.

 

Syntymä ja kuolema

Kätilöiden työ oli raskasta, mutta tuotti tekijöilleen suurta tyydytystä, etenkin pontevan ensiparkaisun kajahtaessa vastasyntyneen suusta.

Usein viimeistään vuoden kuluttua sama syntymän ihme koettiin perheessä uudelleen.

Kaikki eivät olleet kuitenkaan yhtä onnekkaita, ja äidin ja lapsen kuoleman mahdollisuus oli alati läsnä. Kätilöiden oli opittava kuitenkin elämään sen kanssa, sillä he eivät olleet ihmeidentekijöitä.

 

Pohjautuu kätilön romaaniin

Sarja perustuu kätilö Jennifer Worthin (1935 – 2011) romaaniin, joka on ilmestynyt myös suomeksi.

Pääosissa nähdään Jessica Raine, Jenny Agutter, Pam Ferris, Miranda Hart, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Laura Main ja Cliff Parisi, kertojaäänenä kuullaan Vanessa Redgrave.

Käsikirjoitus on Heidi Thomasin, ohjaus Philippa Lowthorpen ja Jamie Paynen. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia 2011 - 12.

 

Muualla netissä:

Call the Midwife (BBC One -kanavasivut)

 

Terveystalon henkilökuntaa täydentää Chummy (Miranda Hart, kesk.). Seurassa myös sisar Bernadette (Laura Main, vas.), ja sisar Evangelina (Pam Ferris).

 

Suosittele315 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 11.02.2013

Ihanat näyttelijät ja aiheenkin puolesta innolla odotamme perjantai-illan uutta brittisarjaa, kiitos YLE1:lle!

maanantaina 18.02.2013

Olen ihan varma, että sarja tulee olemaan yhtä ihana kuin Sydämen asialla ja Kyläsairaala. Britit osaavat tehdä laadukasta, koskettavaa ja nostalgista ajankuvausta.

maanantaina 18.02.2013

Upeeta!

tiistaina 19.02.2013

Miranda on paras! :)
Koska saamme uusia jaksoja Mirandasta?

perjantaina 22.02.2013

Ennakko-odotukset ovat suuret tämän sarjan suhteen, kolmatta kautta jo suunnitellaan, eli jatkoa saamme varmasti. Miranda Hartin mukanaolo on hyvä asia, samoin Pam Ferrisin eli hyvät näyttelijät takaavat yleensä laadunkin. Ainakin sopii perjantai-iltaan, siellä kun ei paljon katseltavaa olekaan enää.

perjantaina 22.02.2013

Meilla Englannissa tama sarja pyorii jo ja ollaan toisella tuotantokaudella. Suosittelen lampimasti!!!

sunnuntaina 24.02.2013

Myös minä katson Englannin tuotantokausien ja jaksojen tahtiin. Suosittelen! Sarja vain onnistuu vaikuttamaan uskottavalla toteutuksellaan ja kertomaan väkevän tarinan toisensa jälkeen. Vahvuus on juuri siinä, että pääasiassa joka jaksossa tarina on eri, joka kerran uusi kiinnostava ihmiskohtalo, vaikka keskushahmot säilyvät samoina ja heidän tarinansa muodostavat sitovan juonikaaren pienempien sattumusten taustalle. Aivan ihanaa, koskettavaa ja lämminhenkistä katsottavaa!

perjantaina 01.03.2013

Onpa ihana! Kaksi jaksoa nähty ja olen ihan myyty. Kivaa, ja harvinaista nykypäivänä, että sarjaan ei ole tungettu yhtäkään ilkeilijää, vaan draama syntyy kätilön työstä. Miranda Hart on huippu! Kiitos tästä, Yle! Britit osaavat tehdä maailman parasta draamaa.

lauantaina 06.04.2013

Kiitos vaan YLE!! Sen ainoan kerran, kun unohdin laittaa tallennuksen, niin eipä uusita seuraavana päivänä. Omituista poikkoilua!!!

lauantaina 06.04.2013

Minkä takia pe. 5.4.2013 tullutta sarjan jouluspesiaali-jaksoa ei uusita lauantaina 6.4. eikä sitä ole Yle Areenassa katsottavissa?

perjantaina 12.04.2013

Minkä takia tämän päivän jaksossa ruotsinkielisiä puheenvuoroja ei oltu suomennettu?!

perjantaina 31.05.2013

Koska Suomessa kaikkien pitäisi osata ruotsia. Toisaalta taas siksi, että britit eivät ymmärtäneet sitä.

keskiviikkona 17.04.2013

Aivan ihana sarja!Itkettää ja naurattaa vuoron perään,ja kaikki näyttelijät ovat loistavia,varsinkin Pam Ferris ronskina nunnana tekee hyvää työtä.Englannissa on aina osattu tehdä hyviä epookkisarjoja (Oi ihana toukokuu,Kyläsairaala ja Hercule Poirot tulevat ensimmäisinä mieleen.)Kiitos tästä!

lauantaina 20.04.2013

Miranda Hartin ystävillä on hieno tilaisuus nähdä hämet kahdessa eri roolissa perjantai-iltaisin.
Harmi jos hän (Chummy) nyt poistuu Kätilöistä nähtävästi ainakin joksikin aikaa. Kakkosella saa
nauraa toivottavasti vielä pitkään Mirandan seurassa. Upea näyttelijä Miranda Hart!

lauantaina 11.05.2013

Kiitos, ihana sarja. Brittidraama toimiii aina!

lauantaina 18.05.2013

Hei,

Milloin alkaaa uudet jaksot sarjasta Hakeaa kätilö! ???

Hyvää kesän alkua kaikille !

lauantaina 18.05.2013

Hei Yle,

Palasin hiljattain Yhdysvalloista ja ehdin ihastua "Call the Midwife" katseluun BBC kanavalla. Ilokseni huomasin että sama sarja pyörii Suomessakin. Tosin ensimmäisen näytöksen olen jo ehtinyt nähdä, toivottavasti tulee uusia jaksoja.

Kiitos Yle!

maanantaina 20.05.2013

Hakekaa kätilö! -sarjasta tulossa uutta!

Hakekaa kätilö! -sarjan uusia jaksoja esitetään Britanniassa joulun aikaan (Christmas special). Ensi vuonna valmistuu sarjan kolmas kausituotantokausi. Kaikkea tätä pyritään esittämään TV1:llä niin pian kuin se on mahdollista.

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 22.05.2013

Hei,

Kiitos kiitos tuhannesti :) voisin halata teitä oikeesti kun sain ihanan tiedon sarjasta :)

Hyvää kesäää

lauantaina 25.05.2013

Ihanaa kun tulee jatkoa.Kerrankin jotain aitoa ja todellista eikä aina sitä kamalaa vakivaltaa ja kaukaa haettua epätodellisuutta.Tämä on aitoa ja rehellistä.Aivan mahtavaa.

perjantaina 31.05.2013

ihana sarja!!
Toivottavasti jatkoa seuraa pian!

lauantaina 01.06.2013

Olen itsekin kätilö ja tuhannen koukussa sarjaan! Sarja kertoo sydänjuuria myöten kätilötyön syvimmästä olemuksesta ja aina vaan vahvistaa itselleni ainoaa oikeaa ammatinvalintaa. Nunnat on aivan upeita.. Myös Jumalan rakkauden ilmentymät sarjassa puhuttelee. Odotan jatkoa.. Tuhannet kiitokset!!

maanantaina 03.06.2013

Tosi hyvä sarja!!
Jatkoa odotan innolla!
tulisipa dvd:lle, saisi katsella kotona rauhassa.

lauantaina 08.06.2013

Kaikista seuraamistani sarjoista paras ikinä. Aivan loistava, aito ja koskettava!

lauantaina 22.06.2013

Yksi parhaista sarjoista ikinä! Tulen aina muistamaan ne hetket, kun istuin nojatuolissa vastasyntynyt esikoinen sylissäni ja katsoin tätä koskettavaa sarjaa <3 Oma ammattini on edustettu juuri niine iloineen ja suruineen mitä se todellisuudessa on.

lauantaina 06.07.2013

Voisiko sarjan ensimmäisen ja toisen kauden uusia vielä kolmannen kauden esittämisen yhteydessä?

keskiviikkona 01.01.2014

Samaa kaipaisin

perjantaina 22.11.2013

Koska näemme hakekaa kätilö-sarjan 3. tuotantokauden jaksot??

perjantaina 31.01.2014

Kiitos erittäin paljon hyvin tehdystä sarjasta. Harvinaista herkkua.
‘I have a repository of knowledge to maintain’ :)

maanantaina 10.02.2014

Hakekaa kätilö! -sarjan ensimmäinen ja toinen tuotantokausi uusitaan varmaan jossain vaiheessa. Nyt ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia. BBC ei ole toistaiseksi vahvistanut, tehdäänkö sarjasta kolmas kausi. Sitä odotellessa!

Päivi
verkkotoimittaja

perjantaina 21.02.2014

Hei!

Hakekaa kätilö -sarjan perjantain jakso on yleensä katseltavissa viikon ajan SEURAAVAN PERJANTAIN iltaan. Minkä ihmeen vuoksi nyt jakson 14.2 nettikatseluaika yllättäen päättynyt jo torstaina 20.2?!! Harmittaa todella tällainen toiminta; alusta saakka katsellut jokaisen osan.

maanantaina 03.03.2014

Pam Ferris, sisar Evangelina, Oi Ihan toukokuu sarjasta rouva Larkin saisi tulla uusintana jälleen kerran kuvaruutuihimme perheensä kanssa. Ihanin Brittisarja ever. Kyllä on tämäkin itkettävän hyvä....kaikki hyvää

maanantaina 03.03.2014

Kiitos Keijo palautteesta! Oi ihana toukokuu -sarjaan ei valitettavasti ole enää esitysoikeuksia. Mutta onneksi meillä on Hakekaa kätilö!

Päivi
verkkotoimittaja

perjantaina 14.03.2014

Kiitoksia edelleen ihanasta sarjasta! Olen nähnyt kaikki osat paitsi yhden, kun katseluoikeudet päättyivätkin yllättäen torstai-iltaan eikä perjantaihin. Reklamoin asiasta & nyt oikeudet on näköjään palautettu 6 vrk:n sijaan tuohon luvattuun 7 vrk'hon (+lähetysilta klo 19-24). Kiitoksia, etä otatte loistavasti vastaan palautetta & korjaattee toimintaa!

Nyt ihmettelen, että parhaillaan meneillään olevaa osaa nro 8 ei näy missään. Seuraavana osana areenassa näkyvänä luvataan pe 21.3. osa 9 klo 19 ja osa nro 7 on siellä vielä 4 h. Missä ihmeessä kaivattu jakso nro 8 luuraa???

lauantaina 22.03.2014

Kiitos tästä todella hyvästä sarjasta. Lisäosia mahdollisimman pian kiitos. Lisää kaikkea tämäntyyppistä - rikossarjoja on jo liikaakin - kaipaamme hyvää draamaa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä