Silta – toinen kausi

Julkaistu maanantaina 09.09.2013 60 188

Martin Rohde (Kim Bodnia) ja Saga Norén (Sofia Helin) saavat jälleen ratkaistavakseen oudon jutun.

TV1 sunnuntaisin 22.9. - 24.11.2013 klo 22.20 (10.11.), klo 22.30 (17.11.) ja klo 22.00 (24.11.)

Uusinta tiistaisin klo 21.50 ja torstaisin n. klo 23.00

Yle Areenassa ensiesityspäivänä alkaen klo 22.00

Ruotsalais-tanskalainen rikossarja Silta (16) (Bron/Broen) alkaa jälleen TV1:llä sunnuntaina 22.9. Luvassa on toinen tuotantokausi eli kymmenen uutta jaksoa.

Sarjasta on suunnitteilla myös kolmas tuotantokausi.

 

Rahtilaiva päin siltaa

Ensimmäisen kauden tapahtumisesta on kulunut reilu vuosi, kun rahtilaiva ajaa päin Juutinrauman siltaa. Rannikkovartiosto yrittää saada yhteyden laivaan, mutta kukaan ei vastaa.

Ruumasta löytyy kolme ruotsalaista ja kaksi tanskalaista kadonneeksi ilmoitettua nuorta kahlittuna.

Tapauksen saa tutkittavakseen ruotsalaispoliisi Saga Norén (Sofia Helin), joka ottaa välittömästi yhteyttä vanhaan kollegaansa, tanskalaispoliisi Martin Rohdeen (Kim Bodnia).

 

Outoja kuolemantapauksia

Kaksikon ratkaistavaksi tuleva juttu saa monimutkaisia piirteitä. Laivalla olleet nuoret yllättäen sairastuvat vakavasti ja alueella sattuu outoja kuolemantapauksia.

Saga yhdistää tapaukset toisiinsa ja pian käy ilmi, että tekijällä tai tekijöillä on vakava sanoma. Kuka on kaiken takana, ja mitkä ovat hänen todelliset motiivinsa?

 

Jättimenestys maailmalla

TV1 esittää Sillan kakkoskauden jaksot uunituoreena, samaan aikaan SVT:n kanssa. Sarja on ollut jättimenestys maailmalla: se on myyty jo yli 60 maahan ja siitä on tehty versiot USA:ssa sekä brittiläis-ranskalaisena yhteistyönä.

Päärooleissa nähdään Sofia Helin ja Kim Bodnia, vastaavana ohjaajana Henrik Georgsson ja vastaavana käsikirjoittajana Hans Rosenfeldt.

Tuotanto: Filmlance International AB, Nimbus Film Productions, SVT, NRK, DK, ZDF.

Sarja tekstitetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

 

 

Silta – Paras valinta!

Aikakauslehti Kotivinkki on valinnut TV1:n esittämän Silta-sarjan parhaiden tuotteiden joukkoon vuonna 2013.

Toimitus mainitsee perusteluissaan, että "ruotsalais-tanskalainen jännityssarja Silta vei mennessään, kiitos upeiden roolisuoritusten sekä huikean juonen. Toinen kausi jatkaa hyväksi havaitulla linjalla. Lisäpisteet järisyttävästä tunnarista!"

Kotivinkki valitsee joka vuosi 101 parasta tuotetta, ilmiötä ja tapahtumaa, jotka ovat toimituksen kohdalle osuneet. Edellisen kerran TV1:n sarjoista Parhaan valinnan on saanut Downton Abbey vuonna 2012.

 

 

Silta-sarjalle uusintapaikka tiistai-iltaan

Katsojien suosikiksi noussut Silta saa uuden uusintapaikan tiistai-iltoihin. Sarjan toisen kauden jaksot 6 - 10 uusitaan tiistai-illoissa klo 21.50 heti Downton Abbeyn jälkeen.

"Reagoimme katsojilta saamaamme palautteeseen Sillan sunnuntai-illan myöhäisestä lähetysajankohdasta ja lisäämme siksi tämän uusintapaikan ohjelmistoomme sarjan lopuille jaksoille, kertoo Yle TV1:n ohjelmapäällikkö Airi Vilhunen.

Uusinnat alkavat tiistaina 29.10. klo 21.50, jolloin nähdään jakso 6. 

Silta julkaistaan sunnuntaisin jo klo 22.00 myös Yle Areenassa, jossa se on katseltavissa 30 päivän ajan.

 

Muualla verkossa

Silta – ensimmäinen tuotantokausi

Silta (Bron, sarjan verkkosivut)

Olotila: Sillan Saga imee sosiaalisia taitoja jokaiselta - ja joka hetki

 

Suosittele188 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 22.09.2013

Kiitos ekan kauden sillasta. Hieno ja mielenkiintoinen sarja. Kiva, että näytetään pohjoismaisia sarjoja eikä pelkkiä amerikkalaisia uusintyoja.

sunnuntaina 22.09.2013

Onko todella niin, ettei tätä esitetä HD-laatuisena?!

maanantaina 23.09.2013

TV1 esittää Silta-sarjan kymmenen jaksoa 22.9. – 24.11. välisenä aikana. Jaksoista kuusi näytetään HD-kanavalla eli 6.10. ja 13.10. sekä 27.10. – 17.11.
Urheilua on tulossa HD-kanavalla sunnuntaisin 22.9., 29.9., 20.10. ja 24.11.
Nykymallissaan HD-kanavalla näytetään arkisin TV2:n ohjelmistoa ja viikonloppuisin TV1:n ohjelmistoa. Muun muassa urheilutapahtumat voivat muuttaa viikonlopun ohjelmistoa.

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 24.09.2013

Twitterittömänä pakko kommentoida tässä Matti Röngälle Silta Live-keskustelusta kohtaa, jossa hän ihmetteli 1. kauden oudoiksi jääneitä käänteitä. Epäselvää oli kuulema ollut, miksi Martin petti vaimoansa peruukkipäisen naisen kanssa. Ilmeisesti Röngän miehisyydessä ei ole ongelmia. Martinille oli tehty sen sijaan kivulias operaatio alapäässä, joka lamautti sänkypuuhat kotonakin. Yhdessä jaksossa mies sanoi aivan selvään vaimolleen, että ainoa syy pettämiseen oli halu todistaa itselleen miehisyyttään - että vielä kykenee. Halukas, itseään tyrkyttävä leski ei tiennyt operaatiosta (kuten vaimo) ja sopi siis tähän tarkoitukseen. Aivan alussa taas Martin naureskeli ventovieraalle naiselle olleensa niksautettavana, kun jotkut miehet verhoavat vaikeat asiat huvittavaksi. Jopa minä kässäsin homman nimen - vaikka olenkin nainen. Kannattaa katsoa tarkasti ;)

tiistaina 24.09.2013

Juuri näin. Sillan katsominen vaatii läsnäoloa ja keskittymistä. Lyhyellä, äkkiä ohimenevällä repliikillä on iso viesti. Ihmettelen hieman tuota Sillan twitter-sessiota. Ei onnistu mitenkään, että toisella silmällä vilkuillaan hienovireistä sarjaa ja toisella silmällä viserrellään nettiin. Ohjelmasta twiittailu sopii varmaan joihinkin löysempiin juttuihin, mutta ei Siltaan. Sarja on erittäin hienopiirteinen viritys. Tuo edellisen kirjoittajan kuvaus Röngän repiliikistä saattaa kuvata juuri tätä tarkkaavaisuuden pulmaa.

keskiviikkona 25.09.2013

Kyllä, tätä tarkoitin. Sekä sitä, että katsojan on maltettava punoa pienistä sanallisista ja sanattomista vihjeistä sekä viesteistä punaista lankaa useiden jaksojen välillä. Jotkin punaiset langat vaativat sitten vielä auetakseen katsojalta aimo annoksen eläytymiskykyä, toisen tilanteeseen asettumista. Olen samaa mieltä siitä, että Silta on katsojan läsnäoloa ja keskittymistä edellyttävä hienopiirteinen viritys. Twiittailu kesken Sillan ei onnistuisi minultakaan. Tykkäsin kuitenkin Ylen monimediakokeilusta ohjelman jälkeisen Live-keskustelun kommentoimiseksi. Harmi vaan, ettei mobiililaitteilla keskustua voinut seurata reaaliajassa, edes pelkkänä audiona (vaikka Television tiiliskivet on oikeammin radio-ohjelma). Toinen pikkumiinus: kokeilu tuli vähän puskan takaa, joten ennakkomainontaa hieman enemmän, kiitos.

torstaina 26.09.2013

Ensimmäisen kauden 10 jaksossa pikku epäloogisuus kuvissa: August kuvattuna arkussa pitkällään, siis vaakatasossa. Poliisin löytäessä olikin arkku yllättäen väliseinän takana pystyasennossa. Sattuu sitä kömmähdyksiä paremmissakin tyotannoissa!

maanantaina 30.09.2013

No tuota peruukkipäisen naisen kanssa makaamisen voi tulkita näinkin: Martinilla on tapana maata kaikenlaisten naisten kanssa. Se on osa hänen persoonallisuuttaan. Sen piti tapahtua sarjassa kerran, jotta katsoja ymmärtäisi, miksi niin tapahtuu, mitä se merkitsee ja miksi niin on tapahtunut aikaisemminkin. Ihan ilman sen suurempia tarkoituksia tai omantunnontuskia. Muuten katsoja olisi vähän ihmetellyt, että miksi se on nainut hyvän ystävänsä (Jens) vaimoa. Että eikö omatunto kolkuttanut? .. no Martinilla ei kolkuta, kun on naista tarjolla...
Tosin ihmettelin sitä, miten hyvä-jos-istumaan-pystyn-Martin kykeni sohaisemaan jotakuta daamia siinä tikkien heikentämässä mieskunnossaan?

keskiviikkona 02.10.2013

Totta, persoonallisuuden piirre ilman muuta. Ja tässä varsinkin Martin ja Saga ovat niin samanlaisia. Kummatkin yrittävät parisuhteissaan niin hyvin kuin pystyvät. Kyseinen seksuaalisuuteenkin liittyvä teema jatkaa nyt toisella tuotantokaudella aika luontevasti. Mielestäni Martin ei kuitenkaan ihan ketä tahansa vaan hän yleensä näyttää valikoivan naisensa. Esimerkiksi Saga -toisin kuin Martinin vaimo ensin epäili- ei vetoa Martiniin lainkaan seksuaalisesti, kun taas Martinin poikahan kuolasi Sagan perään. Peruukkipäisen jutun Martin perusteli rehellisesti itselleen samalla tavoin kuin vaimolleenkin: että kykeni vielä, että se ei merkinnyt mitään muuta. Vaimo vaan oli jo saanut tarpeekseen Martinin aiemmasta käytöksestä, kun se jatkuvasti tuntui antaneen syitä epäillä miestä pettämisestä. Tämä voi kyllä kertoa siitäkin, että vaimo on luonteeltaan mustasukkainen ja epäilevä (ja puolittain petti jo Jensin kanssa itsekin). Emme vielä tiedä kaikkia taustoja sarjan henkilöhahmoista, mikä esimerkiksi on tämä vaimo Mette., mitä on tapahtunut oikeasti heidän parisuhteessaan ja mitä kuvitellusti, onko Martin ainoa syypää ongelmiin jne. Sarjassa ajankulku vaihtelee, ja välillä ainakin on ollut teksti, jossa aikaväli on kerrottu.

tiistaina 08.10.2013

No voihan sen tulkita noinkin: mies selittää "rehellisesti" ja vaimo on "epäilevä". Minusta se vaan oli tapahtuma, joka piti tapahtua, jotta loppu olisi uskottava - ja jotta itselleenkin valehtelevasta Martinista ja valehteluun kykenemättömästä Sagasta tulisi kiinnostava pääpari. Tosin sitä en aivan ymmärtänyt, miksi sillä naisella oli peruukki.

keskiviikkona 09.10.2013

Peruukin käytön syitä ei aina voi tosiaan tietää, kuten ei sitäkään, miksi sillä sosiaalityötä tekevällä miehellä ja hänen siskollaan oli salamalta näyttävä tatutointi. Nää voivat olla semmosia pikkuhuomioita, joita tehdään oikeastikin joka päivä ja jotka eivät merkitse mitään sen ihmeempiä - tai sitten merkitsevät. Pointti lienee käsiksen kirjoittajien näkökulmasta antaa katsojille runsaasti "vihjeitä", mikä lisää mielenkiintoa ja valppautta siihen, mitä niistä lähtee mielessään tulkitsemaan. Ehkä peruukki oli symboli sen naisen elämän kulissimaisuudesta, ehkä ei sen enempää ? Martin kyllä valehtelee itselleen joissain asioissa, mutta on myös toisaalta vilpitön. Jos aatellaankin vastapareiksi Martin ja vaimo Mette, niin silloin tulee lisää kiinnostavia näkökulmia itselle ja toisille valehtelemisen tai itsensä ja toisten pettämisen teemaan. Oliko Martinin narahtaminen todella syy Metelle antaa Jensin liehittelyn mennä jo aika pitkälle? Siinä kun taisi kuitenkin olla motiivina aivan sama kuin Martinilla: vieraan ihmisen hyödyntäminen omien itsekkäiden tarpeiden tyydyttämiseen -sen kummemmin omantunnon kolkuttamatta- koska se hivelee miehistä/naisista itsetuntoa. Ja tässä oli myös kytkös siihen peruukkipäiseen naiseen, joka "petti" Martinin kanssa petolliseksi osoittautunutta kuollutta miestään (jolle itse tuntui olleen palvova ja uskollinen, kunnes paljastui miehen kaksoiselämä).

maanantaina 30.09.2013

Kiitos loistavasta sarjasta!!! Olen todella iloinen, että se jatkuu nyt toisella osalla. :)

maanantaina 07.10.2013

kuka esittää sarjan tunnus musiikin?

maanantaina 07.10.2013

Tunnusmusiikin esittää Choir of Young Believers ja kappaleen nimi on Hollow Talk.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 07.10.2013

Miten Silta-sarjassa on niin kovin huono kuvanlaatu? En tarkoita erikoista värimaailmaa, vaan etenkin kakkoskaudella kuvassa liian paljon esiintyvää "häntimistä"; kuva on usein suttuinen ja etenkin liikkeessä epäselvä. Hankala sanoa tarkasti. Ei johdu omasta telkkaristamme, koska kaikki muut ohjelmat toistuvat moitteettomasti. HD-lähetyksinä en sarjaa ole vielä onnistunut näkemään.

Olisiko tämä vain "taiteellinen ratkaisu", samaan tapaan kuin värimaailmakin? Joka tapauksessa ikävä katsoa mahtavaa sarjaa lähes kehnolla kuvanlaadulla.

sunnuntaina 13.10.2013

Miksi ihmeessä Sillan alkamisajankohta on alkanut heitellä eikä enää alakaan sunnuntaina klo 22? Välillä alkaa vasta 22:40, odottelepa siinä jakson alkamista ja valvo puolilleöin ja aamulla sitten aikainen herätys. Tällaisen laatusarjan esitysaika pitäisi olla vakioitu eikä heitellä miten sattuu.

maanantaina 14.10.2013

Silta-sarja on pyritty aloittamaan sunnuntai-iltaisin klo 22.00. Sarjan alkamisaikaan vaikuttavat edellä esitettävät Kotikatsomon draamat, joiden pituus vaihtelee.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 20.10.2013

Tämä nyt ei pidä lainkaan paikkaansa. Jos tähän olisi "pyritty", sarjan edeltäväksi ohjelmistoksi olisi valittu jotain muuta. Sillan jäljellä olevat esitysajat ovat kaikki 22.30 jälkeen, eli jossain on menty pahasti vikaan.

Jos "firmassa" olisi yhtään tarkoitus huomioda katsojia, tällaisen hittisarjan alkamisaika olisi aina ja tasan sama. Lisäksi Sillan uusinnat alkavat torstaisin klo 23 jälkeen, joten uusinnoista ei ole yhtään enempää iloa. Ainoa vaihtoehto aikaisin herääville on jaksojen tallentaminen (kaikilla ei edelleenkään ole tallennusmahdollisuutta digiboksissa) tai katsominen ala-arvoisella kuvanlaadulla Areenasta.

Tällaista meille tarjoillaan verorahoilla. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

perjantaina 25.10.2013

Komppaan kaikki näitä aloitusajasta valittavia. Tosi kurjaa ettei oteta katsojia huomioon, vaan aloitusaika ensinnäkin siirretty liian myöhäiseksi ja toiseksi vaihtelee raivostuttavasti. Kakkoskausi ei ole niin hyvä ja koukuttava kuin ykköskausi, joten saattaa olla että moni luovuttaa kun ei vaan jaksa pilkkiä sunnuntai-iltana puolen yön korvilla (ja seuraavana päivänä töissä).

maanantaina 14.10.2013

Toinen kausi on ollut melkoinen floppi. Ekassa jaksossa tapaus, jossa tarina saatii kytkettyä siltaa, oli kyllä ohuempaakin ohuempi. Muutoinkin ennalta-arvattavia juonenkäänteitä ja epäloogisuuksia.

tiistaina 15.10.2013

Ihan kiva, että joku katsoo tätä sarjaa Matti Röngän tavoin vastakarvaan. Eipä tähän muuta voi kommentoida...

maanantaina 21.10.2013

Loiostava sarja, ja hyvin koukuttava. Ainoa miinus ylelle on alkamisajan myöhästyttäminen; katsojissa on todellakin vielä(kin) "vanhanaikaisia" työtätekeviä ihmisiä, joilla on aikainen aamuherätys, ja jotka eivät halua nauhoittaa ohjelmia. Oletuksena on, että jos jokin sarja tulee sunnuntaisin klo 22-23, niin se on silloin, eikä 22.45-23.45, kuten on kahden viikon päästä! Raskas on sitten aamuherätys, ja ohjelmakin menee "pilkkien".

maanantaina 21.10.2013

Silta on poikkeuksellisen hieno rikossarja ja sille on TV1:n kaaviosta pyritty löytämään paras mahdollinen esitysaika.
Sunnuntai-ilta on yksi television paraatipaikoista. Silta esitetään Kotikatsomon eli TV1:n kotimaisen draaman ensi-iltanäyttämön jälkeen.
Kotikatsomon sarjojen osat ovat tunnin pituisia ja tv-ensi-iltansa saavat kotimaiset pitkät elokuvat useimmiten puolitoistatuntisia. Tämän vuoksi seuraavan ohjelman aloitusaikaa ei voida pitää koko kautta samana.
Sillan uusintalähetys on torstaisin klo 23.00 ja tällä ohjelmapaikalla samanlaista vaihtelua aloitusajassa ei ole.

Airi Vilhunen
ohjelmapäällikkö Yle TV1

maanantaina 21.10.2013

Isokiitos sarjan hankkimisesta! Sillä on K16 - luokitus, joten eikös se vaikuta myös siihen, ettei sarjaa ole järkevää sijoittaa ainakaan sunnuntaille heti 20.30 uutisten jälkeen ? Kotikatsomollakin on oma kannattajakuntansa, joten jos se siirretään, varmasti joku älähtää. Ruotsissa sarja taitaa muuten tulla myös su klo 22 jälkeen. Areenassa voi katsoa ja pysyä juonessa mukana - vaikka huonommalla kuvanlaadulla - siksihän ko. palvelu on olemassa.Tästäkin voidaan olla veronmaksajina tyytyväisiä.

tiistaina 22.10.2013

Nyt huomasin, että kahdelle viimeiselle jaksolle ei ole tulossa nettikatselua. Miksi näin? Itselläni ei ole varsinaista televisiota, joten on raivostuttavaa huomata tässä vaiheessa, että sarja voi jäädä kesken omalta osaltani.

maanantaina 28.10.2013

Nyt näyttäisi siltä, että myös kaksi viimeistä jaksoa on tulossa nettikatselun piiriin. Hyvä jos näin!

tiistaina 22.10.2013

Hei te sarjasta enemmän kenties tietävät! Minulla ei ole ollut mahdollisuutta katsoa ensimmäistä tuotantokautta, mutta nyt olisi mahdollisuus katsoa toinen. Kannattaako? Ymmärränkö juonen kulun, jos hyppään vasta nyt mukaan?

torstaina 31.10.2013

2. kautta ei kannata katsoa, jos ei ole nähnyt ensimmäistä. Syy on lähinnä se, että toka paljastaa liikaa ekasta.

keskiviikkona 23.10.2013

Miksi Sillan aloitusaika vaihtelee niin kovasti? Onko todellakin niin, ettei edeltävää ohjelmaa voida valita siten, että Silta alkaisi 22.00 tai korkeintaan 22.10? Ärsyttää, kun tallenteelle täytyy laittaa monta tuntia ylimääräistä ohjelman perään, jos ei ehdikään katsoa sitä livenä.

torstaina 24.10.2013

Luepa tätä kommenttipalstaa vähän taaksepäin....

sunnuntaina 27.10.2013

Mainio sarja - kiitos siitä! Todella harmittavaa on kuitenkin, että lähetysaikaa sekä vaihdellaan että sitä on myöhennetty! On vaikeaa ymmärtää, miksi katsojia kohdellaan näin. Tulee mieleen, onko aikatauluista päättävä aivan muissa ajatuksissa eikä keskity. Epäreilua todella.

maanantaina 28.10.2013

Kiitokset tuosta aikaisemmasta tiistain uusinnasta, alkoi mennä kovin myöhäiseksi maanantain katsomiset. Kaikkilla kun ei ole sitä tallentavaa nauhoitinta eikä kunnon monitoriakaan tietokoneella.
Eilenkin nukahdin viimeisten 5 minuutin kohdalla.

tiistaina 19.11.2013

Kiitos todella hienosta sarjasta.(Silta)
Tunnusmusiikki on jo karhean herkkä johdattelu ohjelmaan.
Onko tälle upealle sarjalle tulossa jatkoa ja jos on niin milloin?
Asia on voinut mennä minulta ohi silmien ja korvien.Toivon ,että sarja jatkuu ja nähdään myös meillä Suomessa!
Luin jostain,että Dowton Abbey sarjasta olisi tulossa neljäs tuotantokausi?
Onko näin ja jos on niin milloin tuo jatko on nähtävissä meillä?
Jos /kun näitä hienoja sarjoja löytyy maailmalta(miksei enää suomesta?)ja yle näyttää niitä,maksan yle veron ihan mukisematta.Tv2 on minulle nykyään ihan turha kanava.Harmi..
Ystävällisin terveisin mummo itä-suomesta, joka katsoo myös ruotsinkielistä kanavaa

keskiviikkona 20.11.2013

Hei Mummo Itä-Suomesta!

Hienoa, että Silta-sarja miellyttää. Sarjan toisen tuotantokauden viimeinen jakso tulee su 24.11. klo 22.00. Sarjaan on suunnitteilla myös kolmas tuotantokausi, ja jos se tehdään, Yle sen myös esittää.
Downton Abbey -sarjasta TV1:llä on parasta aikaa meneillään neljäs tuotantokausi. Jaksot esitetään tiistai-iltaisin klo 21.00. Sarjaa voi katsella myös Yle Areenasta.

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 20.11.2013

Ohjelman naamakirjan sivulla tanskalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset keskustelevat sarjasta omalla äidinkielellään. Suomalaiset myös kommentoivat. Englanniksi.
Surullista.

torstaina 21.11.2013

No on siellä kyllä suomalaiset kommentoineet ruotsiksikin...

Kiitos Ylelle hienosta sarjasta! Jännitystä riittää loppuun saakka ja tiistain uusintapaikka on ollut tervetullut taloudessa, jossa ei ole tallentavaa digiboksia.

torstaina 21.11.2013

Jostain syystä tämä 2. tuotantokausi on imaissut mukaansa vielä tiukemmin kuin 1. Ja nyt aidosti jännittää, kuka on se toinen "tekijä". Tässä poukkoillaan hauskasti siellä sun täällä ja ratkotaan samalla rikosta. Saga on mainio hahmo, ja Martin siinä hyvänä peesajana.
Huumoripuolta edustaa se, että aikuiset ihmiset viitsivät tosissaan valittaa lähetysajasta, joka muuttuu. Kannattaisko joskus ihan itse ratkaista näitä elämän suuria peruskysymyksiä? Sarja on Areenassa katsottavissa (olen katsonut ja kyllä, näkyy riittävän hyvin) tai tallennettavissa - jopa minun yli 70-v. vanhempieni teknisillä taidoilla ja vempaimilla katsottavissa mihin aikaan se vain heille sopii.

sunnuntaina 24.11.2013

Keskustelua käydään edeltävän kommentin perusteella facebookin sivuilla kaikilla pohjolan kielillä paitsi suomeksi. Osallistuisin, mutta kun kaikki eivät ole eivätkä haluakaan olla facebookissa. Joten olisi kiva keskustella vaikka täällä ylen sivuilla. Täällä keskustelu ja kommentointi kuiteski loppui, lähes seinään, kun tuo aikatauluvalittelu alkoi. Ihmiset katsovat jonkun selvityksen mukaan enemmän tv:tä reaaliajassa, mistä nuo valitukset tietysti pitkälle kertovat eli katseluajankohta on joillekin varmasti oikeasti elämän iso juttu. Ikävä vaan, että huonosti sopivasta katseluajasta pitää valittaa sarjatulella näitten sivujen kautta. Olisiko kannattavaa pistää tämmöisille teknisluontoisille palautteille linkki johonkin ylen toiseen osoitteeseen ja "rauhoittaa" ohjelman omat sivut sisällöstä, fiiliksistä ym. kommentoinnille ja keskustelulle?

maanantaina 25.11.2013

Kiitos ideasta. Mietitään tuota palautteen mielekästä kanavointia!

Päivi
verkkotoimittaja

lauantaina 23.11.2013

HYVÄ !!!! Sillasta tehdään 3 tuotantokausi .

Nähtäväksi se tulee vuonna 2015 .

sunnuntaina 24.11.2013

Miksi se tyttö tunnisti Oliverin ampujakseen, vaikka kyseessä oli hänen vaimo, kun kerta tarvitsi koehenkilöitä virukselle?

maanantaina 25.11.2013

Eikös viime jaksossa sen mysteerimiehen kanssa jutellessaan Gertrud sanonut, että olihan Oliverista ollut hyötyäkin, hän oli mm. hankkinut koehenkilöitä, eli näissä asioissa he toimivat kimpassa. Näin ollen kyseinen ampuja varmastikin oli Oliver.

maanantaina 25.11.2013

Todella todella ärsyttävää, että ei voi laittaa sarjaa tulemaan samaan aikaan tiettynä viikonpäivänä. Meni sitten Sillan viimenen jakso ohi ja arena jumittaa.
Toivottavasti kolmas tuotantokausi tulee kaupalliselta kanavalta, kun ylelle tämä on liian haastavaa ajaa sarjaohjelmaa ulos.

Kiitos vaan!

maanantaina 25.11.2013

Hei!
Sillan viimeinen jakso uusitaan tiistaina 26.11. klo 21.50 ja torstaina 28.11. klo 23.00.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 25.11.2013

Silta tulee sunnuntaisin heti uusintana Ylefem kavavalta klo 23.10 SVTWorldin lähettämänä....

maanantaina 25.11.2013

http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/-bron-far-en-tredje-sasong/

Jep, sarjan kolmas kausi esitetään Sydsvenskan-lehden 24.11.2013 päivätyn jutun mukaan syksyllä 2015 mikäli rahoitus tammikuussa selviää.

maanantaina 25.11.2013

Hienoa, jatkoa siis ehkä tulossa aikanaan. Saas nähdä, kuinka paljon juoniaikaa jätetään 2. ja 3. kauden väliin. Tulisiko niin, että Saga ratkoo rikoksia ja Martin lusii tuomiotaan? Vai saisiko Saga uuden tanskalaisen kollegan Martinin ollessa poissa virasta? Tietty kiinnostaa melkeinpä eniten se, että millaisen monimutkaisen juonen käsikirjoittajat punovat uudelle kaudelle.

Kukahan se muuten oli, joka ampui Gertrudin ihan loppumetreillä? Vai jäinkö ihan pihalle, kun mielestäni tää ampuja jäi siis vapaalle jalalle koko ympäristöterroristiliigasta . . .? Kenties juonta pukkaa tästä ensi kaudelle ?

maanantaina 25.11.2013

Veikkaisin, että ei Martin mihkään häviä vaan on 3. kaudellakin mukana. Vois olla vähintään kaks mahdollisuutta: 1) Martinin tuomio lieventyy, kun todetaan hänen toimineen syyntakeettomana (suru pojan ja perheen menettämisestä järkytti pahasti mielenterveyttä) tai 2) Martin päästetään ulos tai sellistä käsin selvittämään Sagan kanssa uutta rikosvyyhtiä, joka jatkuu 2. kauden cliff hangeristä eli Gertrudin ampuneen miehen jäljittämiseen tarvitaan Martinia, kun hän tuntee taustat ja muodostaa Sagan kanssa toimivan työparin.

maanantaina 25.11.2013

Niin ja sitten se, että Saga on väärässä. Itse asiassa Saga on laukonut pitkin kautta käsityksiä Martinista, joihin Martin ei ole koskaan vastannut lopullisesti juu tai ei. Esimerkiksi Saga näki Martinin sarjapettäjänä, johon Martin sanoi vain vaisusti, ettei se nyt pidä paikkaansa. Saga ei kykene ns. näkemään lähellensä. niin loistava rikoksien ratkaisija kuin onkin.

tiistaina 26.11.2013

Minä olen tästä samaa mieltä. Jensin tappaja ei ole välttämättä sittenkään Martin. Tuskin Marin olisi heittänyt roskikseen sitä pahvimukia sillä tavoin, kun sen teki viimeisessä jaksossa. Fikusna kaverina hän olisi hävittänyt sen. Minä epäilen itseasiassa Rasmusta sekä Gertrudin ampujaksi että Jensin tappajaksi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä