Vera Stanhope tutkii

Julkaistu sunnuntaina 16.12.2012 39 129

Vera Stanhope on omaperäinen ja etevä murhatutkija.

TV1 torstaisin 3.4. - 17.4.2014 n. klo 23.00 - 00.25 (ensimmäinen tuotantokausi, tarkista aika tv-oppaasta)

TV1 torstaisin 24.4 - 15.5.2014 n. klo 23.00 - 00.25 (toinen tuotantokausi, tarkista aika tv-oppaasta)

Yle Areenassa 14 päivää

Vera Stanhope tutkii (12) (Vera) on brittiläinen jännityssarja. Sarja perustuu Ann Cleevesin rikosromaaneihin. TV1 uusii kevään aikana sarjan kaksi tuotantokautta.

 

Työlleen omistautunut

Päähenkilö Vera (Brenda Blethyn) saattaa olla aavistuksen omalaatuinen kollegana ja ihmisenä, mutta on etevä ja työlleen omistautunut murhatutkija.

Veran työparina työskentelevä ylikonstaapeli Joe Ashworth (David Leon, kuvassa keskellä) on nuorempi perheellinen mies, joka jää välillä hämilleen seuratessaan erakkomaisen työparinsa aivoituksia.

 

Murhaaja koristelee kukkasin

Ensimmäinen tarina Valhetta kaikki kertoo siitä, kun murhasta 15 vuotta vankilassa virunut nainen heittäytyy bussin alle isänsä silmien edessä. Miksi hän teki itsemurhan tavattuaan isänsä, joka ei halunnut nähdä tytärtään vuosikausiin.

Myöhemmissä jaksoissa muun muassa tuore rikosjuttu paljastaa vanhoja kaunoja menneisyydestä ja nostaa esiin uutta tietoa selvittämättä jääneestä jutusta Veran uran alkuajoilta.

Pääosissa: Brenda Blethyn, David Leon, Wunmi Mosaku, PaulRitter, Gina McKee. Käsikirjoitukseksi muokannut: Paul Rutman, Stephen Brady. Tuotanto: ITV, Britannia 2011 - 12.

Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran kesällä 2013.

 

Muualla netissä:

Lisää Vera Stanhope -sarjasta ja kirjailija Ann Cleevesistä

 

 

Sarjan jaksot:

3.4. Valhetta kaikki

Murhasta 15 vuotta vankilassa virunut nainen heittäytyy bussin alle isänsä silmien edessä. Miksi hän teki itsemurhan tavattuaan isänsä, joka ei halunnut nähdä tytärtään vuosikausiin?

 

10.4. Outolintu

Syrjäseudulla asuva vanha nainen surmataan. Liittyykö kuolema läheiseen kaivokseen, jonka menestyksen tiellä uhri seisoi tanakasti. Vera tuntee seudun menneisyyttä entuudestaan.

 

17.4. Pieni silminnäkijä

Vera pelastaa joesta hukkumaisillaan olevan pojan, joka näki äitinsä surman. Oliko äiti varas ja narkomaani, sillä uhrin autosta löytyy neuloja sekä suuri summa rahaa, sekä menoliput pois maasta.

 

24.4. Näkymätön vihollinen (toinen tuotantokausi alkaa)

Vera joutuu tutkimaan entisen kollegansa kotona tapahtunutta tuhopolttoa, jossa loukkaantui tämän tytär. Miksi pommimies iski? Ystävästä paljastuu ikäviä puolia ja synkkä salaisuus.

 

1.5. Maan hiljaiset

Lastensuojelun sosiaalityöntekijä on murhattu. Kuka halusi pahaa ihmiselle, joka oli rakastettu sekä työssä, äitinä että ystävänä. Oliko teon motiivina naisen suunnittelema kirja ja sen paljastukset?

 

8.5. Hyväntekijä

Nuoren miehen ruumis löytyy roskalavalta mutta lopullinen kuolinsyy on kummallinen. Miten puukotuksen uhri voi siirtyä niin kauas surmapaikalta? Uhrin äiti on lohduton. Vera uskoo, että hän salailee jotain.

 

15.5. Aseveljet

Kotiutettu Afganistanin veteraani ampuu itsensä kasarmilla. Vera alaisineen törmää vaikenemisen muuriin. Toinen kuolema antaa ymmärtää, että joku kantaa kaunaa sotilastovereille. Miksi?

 

Suosittele129 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 17.12.2012

Kertkaikkiaan kiinnostava tyyppi. Hyvä että on hahmossa särmää. Jep jep.

tiistaina 18.12.2012

Katsokaa kaikki väki hiukan erilaista poliisisarjaa. Brenda Blethyn ei petä. Tuli vähän vanha kunnon Frost mieleen maanläheisyydestä tai ehkä takista. Piristävä vaihtoehto amerikkalaisille tusinaformaateille.

perjantaina 11.01.2013

YLE 1 nostaa profiilia taas kerran, loistava rikossarja,jossa intuitiivisen vanhemman naisen kokemus omaa luokkaansa, sarjan tunnusmusiikki hyytävän hyvää.

perjantaina 11.01.2013

Komppaan edellistä kirjoittajaa. Mahtava sarja, suurkiitokset!

lauantaina 12.01.2013

Aivan loistava... mutta harmikseni huomasin että eihän näitä jaksoja ole kuin kiusallisen vähän, auts! Lisää!

lauantaina 26.01.2013

Loistava sarja - suurkiitos YLE:lle. Kun vielä palautatte Yle Puhe -radiokanavan sen entiseen loistoonsa (urheiluhömppä pois), niin annan Ylelle täyden 10+

Sitten Vera Stanhope tutkii -sarjasta. Katsoin mielenkiinnolla jaksoa 5/7, jossa tutkittiin lastensuojelun sosiaalitädin murhaa. Nimittäin sarja liippaa läheltä myös meitä suomalaisia. On ihme, ettei vielä yksikään suomalainen lastensuojelun sosiaalityöntekijä ole päässyt hengestään, kun kuitenkin tänä päivänä he toimivat niin monen suomalaisen perheen elämässä, ja toimet joita jättävät jälkeensä eivät aina ole hyviä (tietysti pitää muistaa, kenen näkökulmasta katsotaan).

Iloa kaikille talveen.

sunnuntaina 27.01.2013

Oikein loistava sarja kiitos tuhannesti YLE!
Ihmisellä pitäisi aina olla joku englantilainen rikos sarja jota voi seurata. ; ) Tämä sarja on tuonut suurta helpotusta Midsomerin kaipuu tuskaan.

perjantaina 01.02.2013

Hei!

Nyt tulee pikaista lievitystä Midsomerin kaipuutuskaasi! Ylikomisario Tom Barnaby palaa TV1:lle uusin jaksoin lauantaista 2.2. klo 19.40 alkaen:
http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomainen-draama/midsomerin-murhat-%E2%80%93-uusia-jaksoja

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 31.01.2013

Jälleen monennenko kymmenen kerran pettämätön englantilainen poliisisarja. Päähenkilöstä on luotu mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Nyt jo on osoittautunut, että ei tule välttämättä pitäytymään ensivaikutelman antamassa kuvassa. Ja tämänhän kruunaa tietysti häntä esittävän näyttelijän taidokkuus tuoda esille näitä eri puolia.
Näissä englantilaisissa sarjoissa kiehtoo se, että niissä on henkilöitä, jotka voisivat olla olemassa sekä liikutaan tutuissa tavallisissa ympäristöissä ja myös luonto on esillä hyvin usein mm. mahtavine nummineen.

sunnuntaina 03.02.2013

Erittäin hieno ja mielenkiintoinen sarja. Vera on älykäs ja särmikäs persoona ja hänen kollegansa nuori, perheellinen poliisi. Täytyy sanoa, että kertakaikkiaan jälleen kerran ihmettelen ja ihastelen brittien tapaa onnistua tekemään sarja, johon katsoja jää helposti koukkuun. Ja ehdottomasti Ylelle kiitokset hienosta valinnasta.

perjantaina 08.02.2013

Kiitos YLE:lle hienosta brittidraamasta! Musiikki, leikkaus, näyttelijät, juoni - kaikki kohdallaan!

perjantaina 08.02.2013

Perjantai-illan pelastus ja hieno englantilainen sarja, harmi vaan, että se loppuu. Onko sarjaan uusia jaksoja tiedossa?

perjantaina 08.02.2013

Verasta tulee kolmaskin kausi

Sarjasta Vera Stanhope tutkii on tulossa kolmas tuotantokausi, joka esitetään aikanaan TV1:llä. Sitä odotellessa.

Päivi
verkkotoimittaja

perjantaina 08.02.2013

aivan mahtava sarja, kyllä britit vaan osaa! ja kerrankin isona bonuksena sarjassa on myös hemmetin komea näyttelijä (joe ashworthin esittäjä david leon) ;) kolmatta kautta odotellessa!

lauantaina 09.02.2013

Kiitos sarjan esityksestä! Asia mitä ihmettelen koskee sarjan toisen kauden esitysjärjestystä. Eilen 8.2. esitetty jakso Sandancers olisi tullut esittää ennen A Certain Samaritan jaksoa, joka lähetettiin 1.2. Se on jaksojen oikea juonellinen järjestys. Sandancers esitettiin Briteissä A Certain Samaritan jaksoa ennen, koska alkuperäiseen esitysaikaan oli kaatunut brittiläisiä sotilaita Afganistanissa.

Tuntuu turhalta ja juonikulkua sekottavalta (Vera saa viimeisessä jaksossa (A Certain Samaritan) tietää, että hänellä on sisko ja siitä ei tietenkään mainita vielä/enää Sandancers jaksossa), että esitysjärjestys pidettiin Suomessa samana kuin Briteissä.

Onko tämä yleinen järjestely?

Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vera_%28TV_series%29,
Episode 3 which was due to be broadcast on Sunday 13 May ITV gave the following reason for it not being shown as scheduled. "We regret the late change to the schedule and the non-appearance of Sunday’s episode of Vera. The storyline of this episode concerns the death of a soldier in Afghanistan. Following the news of the deaths of two servicemen in Helmand province, it was considered appropriate to delay the broadcast of this particular episode"

perjantaina 15.02.2013

15.2. ei tullutkaan Vera Stanhopea: olin hyvin pettynyt. Toivottavasti sarjaa on vielä näytettäväksi, on todella hyvä!

perjantaina 15.02.2013

Mitä! Tänään ei tule Vera Shanhopea! Mikä pettymys! Vaadimme lisää!!!

torstaina 21.02.2013

Onko Ylellä uusintaoikeuksia sarjaan, jäi valitettavasti loistavan sarjan alkujaksot katsomatta?

maanantaina 13.05.2013

Kiitos näistä sunnuntai iltojen uusinnoista!

maanantaina 24.06.2013

Miksi Veran toisen tuotantokauden viimeinen jakso esitetään vasta 15.9.?

Milloin alkavat kolmannen tuotantokauden jaksojen (4) esitykset?

Onko muuten mitään suunnitelmaa, että erittäin satunnaisesti (tolkuttoman pitkiä taukoja) esitetty Murhan jäljet (Waking the Dead) palaisi vihdoinkin ohjelmistoon?

tiistaina 09.07.2013

Veran Stanhopen kolmas kausi on TV1:lle ostettu ja esitetään todennäköisesti ensi vuoden aikana. TV1 ei voi esittää kautta ennen kuin ITV on sen esittänyt. Brittikanavan esitysajankohdasta ei ole vielä vahvistusta. Verasta tehdään myös neljäs tuotantokausi, niin että sitäkin odotellessa!
Vera Stanhopen syyskuun jakso liittyy pohjoismaisen Silta-sarjan esitysaikatauluun. Silta sijoitettiin siten, että se ehditään näyttämään ennen kuin sarjan uusi, toinen tuotantokausi alkaa syyskuun loppupuolella. TV1 näyttää toisen kauden samanaikaisesti SVT:n kanssa. Toisen kauden aloitus saattaa edellyttää pientä säätövaraa.
Murhan jäljet -sarjasta ei ole nyt tiedossa olevia esityksiä. Laitetaan toiveesi eteenpäin!

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 02.07.2013

Vera Stanhope jatkaa kunniakkaasti brittidekkarien hienoa perinnettä. Huumori ja älykkyys yhdistettynä yhteiskunnalliseen näkemykseen. Yle ja brittidekkarit: maksan näistäkin syistä mieluusti yle-maksun veroissani. Lämmin kiitos ja jatkakaa samalla linjalla. Morset voisi myös jällen uusia alusta alkaen: eivät vanhene koskaan. Laadulla on tekijänsä ja ystävänsä. Kiitos YLE!

tiistaina 02.07.2013

Kiitos Hanna kannustavasta palautteesta! Laitetaan Morse-toiveesi eteenpäin!

Päivi
verkkotoimittaja

lauantaina 06.07.2013

Täyttää Bella Blockin jättämän tyhjiön - toivottavasti näitä molempia upeita sarjoja on tulossa lisää ja pian. Hyviä valintoja kyllä Yleltä.

sunnuntaina 07.07.2013

Varsinainen älynväläys jättää yksi jakso sarjasta syyskuun puoliväliin ja laittaa toinen sarja tilalle! Mikä tässä on ideana?

tiistaina 09.07.2013

Vera Stanhopen syyskuun jakso liittyy pohjoismaisen Silta-sarjan esitysaikatauluun. Silta sijoitettiin ohjelmakaavioon heti kun se oli mahdollista ja siten, että se ehditään näyttämään ennen kuin sarjan uusi, toinen tuotantokausi alkaa syyskuun loppupuolella. TV1 näyttää toisen kauden samanaikaisesti SVT:n kanssa. Toisen kauden aloitus saattaa edellyttää pientä säätövaraa.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 21.07.2013

Vera, Bella ja muut brittidekkarit ovat ainakin minun suosikkeja. Joskus vain uusien sarjojen alkamiset jäävät huomaamatta, kuten Verankin ensiesitykset talvella. Siksi minusta onkin tosi kiva, että ohjelmia uusitaan aika ajoin, vaikka jotkut moittivat, että tulee liikaa uusintoja. Sekin on hyvä, että samat ohjelmat esitetään samallakin viikolla kahdesti, kun saattaa olla muuta ohjelmaa varsinaisena esityspäivänä. Uusien sarjojen esittelypätkiä toivoisinkin lisää ennakkoon.

maanantaina 22.07.2013

Kiitos palautteesta ja ehdotuksesta! Terveisesi menevät eteenpäin!

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 22.07.2013

Brittidekkareista odottelen lisäosia Lewisestä, onko niitä tulossa?? Tänä kesänä on kyllä ollut ihan mukavasti uusiakin dekkarihahmoja esillä ja hyviä ovat olleet, koukkuun on tullut jäätyä, Luther ja Falk. Silta on ihan omaa luokkaansa, sitä on nyt sitten pakko seurata joka sunnununtai-ilta.

tiistaina 23.07.2013

Hei! Vanhaa ja uutta komisario Lewisiä on tulossa 2014 kevään ja kesän aikana. Suunnitelmat täsmentyvät pikkuhiljaa, mutta tulossa on. Lisätietoa sitten, kun tiedetään tarkemmin aikatauluista.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 15.09.2013

Hei! Minulta on jäänyt harmillisesti tämä Vera Stanhope tutkii-sarja aivan täysin huomaamatta. Olen lukenut näitä kirjoja ja todella hyviä ovat nekin. Jäin suorastaan koukkuun niihin. Onko Vera-sarjaa mahdollista nähdä vielä täältä Yle Areenalta tai tuleeko sarjasta lisää uusintoja jossain vaiheessa tai ihan uusi kausi kokonaan? Onko Vera Stanhope-sarjaa mahdollista saada dvd:nä?

tiistaina 14.01.2014

Ainakin 1 kausi on dvdillä, discshopista löytyy. 1 kaudella on yhteensä 4 jaksoa.

tiistaina 01.10.2013

Hei. Tuleeko tälle todella laadukkaalle - ja virkistävällä tavalla erilaiselle - sarjalle jatkoa? Pliiiis..

torstaina 10.04.2014

Jätitte Veran ensimmäisen osan Kuolonkukkia (Hidden Depths) näyttämättä, miksi? Eihän tätä nyt voi keskeltä aloittaa. Survokaa se aloitusosa äkkiä ruutuun, ettei aivan mene maine. Kukaan ei taaskaan muistanut kertoa katsojille Ylen sivuilla, että Vera palaa ruutuun...

torstaina 10.04.2014

Tervehdys Kuolonkukkia!

Tiesithän, että Kuolonkukkia on Vera Stanhopen pilottijakso. Kyseiseen jaksoon TV1:llä ei valitettavasti ole enää esitysoikeuksia. Kannattaa seurata TV1:n kanavasivuja, niin pysyt ajan tasalla! :)

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 05.05.2014

Eikö edelleenkään tietoa, milloin se kolmas kausi saadaan näytille ?

maanantaina 05.05.2014

Hei Jukka!

Nyt on tuoretta tietoa ja hyviä uutisia! TV1 esittää Vera Stanhope tutkii -sarjan kolmannen, neljännen ja viidennen tuotantokauden keväällä 2015.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 12.05.2014

Hip-hei eli pyytämäni kolmannen lisäksi tuleekin siis vielä kaksi uutta kautta lisää. Erinomaisen hieno uutinen, vaikka tässä siis vielä vuoden odottelu onkin edessä :)

torstaina 29.05.2014

Hei, todella iloinen uutinen ,että Vera Stanhopesta näytetään ihka uusia jaksoja:)
Vera on kerrassaan mainio tyyppi. Kiitos tästä sarjasta ylelle!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä