yle.fi

Erilaiset dieetit

Esittelyssä kymmenen dieettiä, jotka ravitsemusterapeutti valitsi ja muokkasi tätä sivustoa varten. Dieetit puntarissa -ohjelmassa tutustuttiin tarkemmin näistä viiteen. 


 YLE KuvapalveluSuomalaisiin ravitsemussuosituksiin perustuva dieetti
Dieetissä nautitaan kasviksia, hedelmiä ja viljoja. Vältettävien listalla ovat suklaa, rasvaiset juustot ja runsaasti lisättyä sokeria sisältävät tuotteet. 
> Lue lisää

 YLE KuvapalveluVähärasvainen dieetti
Dieetti perustuu rasvan laadun tarkkailuun. Runsasrasvaiset maito- ja lihatuotteet karsitaan pois. Tarpeelliset rasvat otetaan kasviöljyistä.
> Lue lisää 

 

 YLE KuvapalveluVälimeren dieetti
Dieetti suosii tomaattia ja valkosipulia - kaikkiaan kasviksia ja hedelmiä syödään kilo päivässä! Vältettävien listalla ovat punainen liha ja pitkälle jalostetut elintarvikkeet. 
> Lue lisää 


 YLE KuvapalveluVähähiilihydraattinen dieetti 
Pidätkö sienistä, pähkinöistä ja siemenistä? Jos, niin dieetti sopii sinulle. Vältettävien ruokien lista on pitkä. Tiukimmillaan noudatettuna saa elimistön ketoositilaan. 
> Lue lisää

 YLE KuvapalveluLiikunta laihdutuskeinona
Liikunta yhdessä hyvien ruokailu-tottumusten kanssa on varma tapa laihtua. Pelkästään liikuntaa lisäämällä laihdut, kun kulutat päivässä n. 500 kilokaloria enemmän kuin tähän asti.
> Lue lisää

 YLE KuvapalveluRuoan energiamäärän laskeminen
Jos pidät matematiikasta, valitse dieetti jossa lasket kilokaloreita. Energian-saannin tulee olla vähintään 1200 kilokaloria vuorokaudessa, muutoin terveys voi olla vaarassa.
> Lue lisää

 

 YLE KuvapalveluAteriankorvikkeita hyödyntävä dieetti
Ateriat korvataan viikon ajan ravinto-valmisteilla. Jatkossa korvataan vain yksi ateria, muutoin syödään kohtuuannoksia terveellistä ruokaa.
> Lue lisää

 

 YLE KuvapalveluErittäin niukkaenerginen dieetti 
Riittävän niukalla energiamäärällä elimistö menee paastotilaan. Dieetin kaikki ateriat korvataan erityisvalmisteilla. Dieettiä saa noudattaa omin päin korkeintaan 12 viikkoa.
> Lue lisää

 YLE KuvapalveluHiilihydraattitietoinen dieetti
Vähennä hiilihydraatteja, mutta paranna niiden laatua. Dieetin kovimmaksi paikaksi voi muodostua makean houkutuksista kieltäytyminen.
> Lue lisää

 

 YLE KuvapalveluYhden tai useamman ongelmakohdan muuttaminen ruokavaliossa
Pikaruoat, runsas alkoholin käyttö, erittäin epäsäännölliset ruoka-ajat tai tiuhaan napostelu ovat tunnusmerkkejä tilanteista, joihin voisi purra elämäntapamuutos.
> Lue lisää

Lähetä linkki

Esitysaika

Mitä kuuluu Dieetit puntarissa -sarjan kilpailijoille nyt, vuosi dieetin jälkeen? Onko uudesta ruokavaliosta tullut pysyvä elämäntapa? Lihavuustutkija Kirsi Pietiläisellä on kiintoisaa kerrottavaa uusista lihavuustutkimuksista. 

YLE Teema 25.5.2009 klo 20.15, uusinta 31.5.2009 klo 13.15