Etno-Emma

Milla Viljamaa & Johanna JuholaDuo Milla Viljamaa & Johanna Juhola - Mi Retorno

Johanna Juhola (harmonikka) ja Milla Viljamaa (piano) lähestyvät uutta tangoa kaupunkilaiskansanmuusikon ottein. Heidän yhteistyönsä alkoi vuonna 2001 Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, missä molemmat edelleen opiskelevat. Tämänhetkinen ohjelmisto sisältää pääasiassa omia sävellyksiä, mutta mitään tiukkaa linjanvetoa ei ohjelmiston suhteen ole tehty. Esimerkiksi Astor Piazzollan musiikkia on myös mukana. Duon omaperäisessä sovitus- ja soittotyylissä yhdistyvät vaikutteet niin tango nuevosta, jazzista kuin eri maiden kansanmusiikeistakin. Tilaa on jätetty myös varioinnille ja improvisaatiolle. Texicalli Records Oy julkaisi yhtyeen hienon kakkoslevyn Mi Retorno toukokuussa 2007.
www.siba.fi/duo

Pekko KäppiPekko Käppi - Jos ken pahoin uneksii

Pieni joukko jouhikonsoittajia on viime vuosikymmeninä nostanut jouhikon hiljaisuudesta uuteen kukoistukseen. Yksi omaperäisimmistä tämän instrumentin taitajista on Pekko Käppi, joka on yhdistänyt perinteeseen vahvan oman äänen ja tulkinnan. Hän ammentaa vaikutteita erityisesti suomalaisesta kansansoitto- ja lauluperinteestä. Myös pohjoisamerikkalainen juurimusiikki sekä venäläinen ja Siperian alkuperäiskansojen musiikki kokevat hänen käsittelyssään muodonmuutoksen.

Jos ken pahoin uneksii on Käpin ensimmäinen täyspitkä levy. Aiemmilta levyiltä tuttua melankolisen kaunista jouhikolla maalailua kuullaan hieman vähemmän. Sen sijaan keskitytään enemmän periksi antamattomaan menoon - avausraidan biitti sysää levyn vauhtiin junan tavoin. Välillä rytmit lähentelevät krautrockia, toisinaan ollaan tiukasti juurimusiikin otteessa. Sitten hypätään niin kauniille, velloville jouhikkokerroksille ja avaralle laululle, että kuuntelija toivoisi koko maailman pysähtyvän niille sijoilleen.
www.pekkokappi.com
www.myspace.com/pekkokappi
www.peippo.org

Sanna Kurki-SuonioSanna Kurki-Suonio - Huria

Sanna Kurki-Suonio on Suomen arvostetuimpia ja tunnetuimpia nykykansanmusiikkiartisteja. Toimiminen ruotsalaisen Hedningarna-yhtyeen solistina sen menestyksekkäimmillä levyillä Kaksi (1992), Trä (1994) ja Karelia visa (1999), ensimmäinen oma levy Musta (1998) ja sitten kanteleen-soittaja Riitta Huttusen kanssa tehty Kainuu (2004) ovat siivittäneet tämän upean laulajan ja vahvan tulkitsijan kansainvälistä uraa. Syksyllä 2007 Rockadillo Records julkaisi Sannan ja tämän uuden trion albumin Huria. Levy sai erinomaisen vastaanoton johtavien lehtien kriitikoilta. Alkuvuodesta 2008 Huria julkaistaan kansainvälisesti.
Hurialla kuullaan vahvoja ja tuoreita tulkintoja lähinnä Kainuusta tallennetuista, sanoituksiltaan yhä puhuttelevista lauluista vuosisadan takaa. Mukana on myös Sannan ja Jarin omia kappaleita. Levyn on tuottanut erityisen hyvällä maulla RinneRadiosta tuttu Tapani Rinne, joka tuotti myös Wimmen ja Kimmo Pohjosen läpimurtolevyt.

FriggFrigg - Live

Loistoyhtyeen livetunnelmaa parhaimmillaan!

 

 

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.