Jazz-Emma

GnomusGnomus - Diagnosis

Joulukuun 1998 debyyttikonserttinsa jälkeen Esa Onttosen (kitara), Kari Ikosen (koskettimet) ja Mika Kallion (rummut) muodostama Gnomus on soittanut kymmeniä improvisoituja konsertteja Suomessa (mm. Vapaat Äänet -kiertue 2003 ja Pori Jazzin Ultra Music vuosina 2002 ja 2007), Saksassa ja erityisesti Ranskassa, jossa yhtye on esiintynyt Grenoblen, Amiensin ja Nantesin jazzfestivaaleilla. Näistä viimeksi mainittu konsertti on julkaistu kokonaisuudessaan 28 août 2005 -levyllä. Vaikka Gnomus soittaakin pääasiassa triona, on se esiintynyt muutamia kertoja urkuri Jukka Gustavsonin kanssa, sekä Amiensin jazzfestivaaleilla paikallisen konservatorion jousiorkesterin kanssa. Gnomus on julkaissut yhteensä neljä cd-levyä Fiasko Recordsilla, joista viimeisin Diagnosis julkaistiin syyskuussa 2007.
www.fiaskorecords.com/gnomus

Markus Holkko QuartetMarkus Holkko Quartet - Being Here

Saksofonisti Markus Holkon kvartetti perustettiin Helsingin Vallilassa 2003. Orkesterin ideana oli yhdistää tämän päivän elektronisen musiikin estetiikka improvisoituun, energiseen livesoittoon. 

Yhtyeen repertuaari käsittää suurimmalta osin Markus Holkon kirjoittamaa elektro-akustista progehtavaa materiaalia, jota julkaistiin helmikuussa 2007 Texicalli Recordsin toimesta loisteliaalla albumilla Being Here.
www.markusholkko.com

The Stance BrothersThe Stance Brothers - Kind Soul

Tanssilattiajazzin edelläkävijänä tunnettu helsinkiläinen Ricky-Tick Records laajensi äänimaailmaansa elokuussa 2007 rumpalituottaja Teppo Mäkysen esitellessä uuden The Stance Brothers -projektinsa. Vaikka Teppo Mäkynen on jo aiemmin osoittanut monipuolisuutensa myös tuottajana, on Kind Soul monitaiturillekin uusi aluevaltaus. Siinä missä miehen edelliset tuotantoprojektit, trumpetisti Jukka Eskolan ja saksofonisti Timo Lassyn esikoisalbumit, sekä rumpalin itse luotsaama Teddy Rok Seven toivat esille vahvan jazz-vision, asettuu The Stance Brothers jonnekin funkin ja sanattoman hiphopin tienoille. Jazz on läsnä, muttei pääroolissa. Vibrafonisti Isiah Stance, hänen basistiveljensä Dwayne, sekä ilmiömäinen rumpali Byron Breaks ovat toki vierailijoineen vastuussa levyllä kuultavasta musiikista.
www.myspace.com/thestancebrothers

KurkikruKurkirku - The Mesh:

Helsinkiläis-porvoolainen Kurkirku-yhtye soittaa vapaata orgaanista jazzia, johon sekoittuvat luontevasti myös etno- ja kokeelliset vaikutteet. Mirella Pendolin ja Kalle Katz perustivat yhtyeen vuonna 2003, he myös säveltävät valtaosan materiaalista. Nykyinen kokoonpano on soittanut yhdessä syksystä 2004.

The Mesh on yhtyeen debyyttilevy, jonka äänimaailmaa voi hyvin kuvata sanalla Nordic – johtuen osaltaan vuosista, jotka laulaja Mirella vietti Norjassa opiskellen, keikkaillen ja musiikkia tehden. Albumi äänitettiin keväällä 2007 Perfect Sound Studiolla Helsingissä ja se sisältää enimmäkseen omaa materiaalia. Mukana on myös Kurkirkumainen versio Gershwinin biisistä The man I love, Fredrik Lundinin ja Trine-Lise Vaeringin kaunis “Shifting of the winds” sekä bändin oma vahva musiikillinen näkemys Rodney Crowellin “Wandering boy” –tekstistä.
www.myspace.com/kurkirku

Kerkko KoskinenKerkko Koskinen, UMO Jazz Orchestra ja Verneri Pohjola - Agatha

Ultra Bran sieluna tunnettu Kerkko Koskinen laajensi ilmaisuaan jazz-musiikkiin. Koskisen viehtymys isoihin yhtyeisiin sai loogista jatkoa UMO Jazz Orchestralle ja trumpetisti Verneri Pohjolalle sävelletyn big band -teoksen, Agathan, muodossa.

Agatha on Kerkko Koskisen ensimmäinen instrumentaalilevy. Kerkko kuvaa Agathan syntyyn johtanutta kaksi vuotta kestänyttä prosessia tajunnanräjäyttäväksi kokemukseksi. ”Tällaisessa läpisävelletyssä instrumentaalimusiikissa oli niin paljon uutta ja ihmeellistä, mitä en ollut aikaisemmin kokenut että tuntui kuin olisin menettänyt poikuuden toiseen kertaan.” Levyllä on myös yksi Koskisen laulama kappale. ”En voinut vastustaa kiusausta.”

Albumi on nimetty Agatha Christien mukaan ja kappaleiden nimet ovat mukaelmia Christien kirjojen nimistä.
www.kerkkokoskinen.com
www.umo.fi

 

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.