Vuoden debyyttialbumi

Jenni VartiainenIhmisten edessä - Jenni Vartiainen

Tyylillisesti ja taiteellisesti odotukset ylittänyt Jenni Vartiaisen debyyttialbumi ”Ihmisten edessä” antoi odottaa itseään yli kaksi vuotta. Jenni itse halusi ottaa aikaa ja rauhaa elämänsä tärkeimmän projektin edessä. Palaset alkoivat viimein loksahdella paikoilleen, kun tuottaja Jukka Immonen liittyi joukkoon vuoden 2005 lopulla. Suurin osa levyn lauluista on Vartiainen-Immonen käsialaa, mutta levyltä löytyy myös muita lauluntekijöitä, kuten hauraankauniin ensisinglen Tunnoton säveltänyt Knipi, ja useita kymmeniä viikkoja soittolistojen kärkipaikoilla viihtyneen Ihmisten edessä kappaleen tehnyt Teemu Brunila.

Jenni Vartiainen onnistui murtamaan ennakkoluuloja uskomalla vahvasti itseensä ja omaan musiikkiinsa. Vuonna 2007 Jenni teki historiaa olemalla ensimmäinen suomalaisnainen Cosmopolitan -lehden kannessa.
www.jennivartiainen.fi

Anna AbreuAnna Abreu - Anna Abreu

17-vuotiaan Anna Abreun omaa nimeä kantava debyyttilevy oli vuoden 2007 odotetuin pop-levy, joka myi tuplaplatinaa (yli 60 000 kappaletta) ja oli Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä yli neljän kuukauden ajan. Myös albumilta lohkaistut singlet ”End Of Love” ja ”Ivory Tower” olivat vuoden soitetuimpia kappaleita Suomen radioissa.

Anna Abreu syntyi Helsingissä helmikuussa 1990 eli juhlii tänä vuonna 18-vuotis-syntymäpäiväänsä. Annan toinen kotikaupunki on Sintrassa, Portugalin kauniilla rannikolla. Syksyllä 2006 Anna osallistui Suomen Idolsin karsintoihin, lunasti paikkansa jatkoon ja aina finaaliin saakka. Anna sulatti pirteydellään niin nuorten miesten kuin naistenkin sydämet. Viimeisessä finaalissa upea portugalinkielinen ”Solta O Beijo” näytti suunnan Annan tyylille, joka on täynnä latinorytmejä unohtamatta mahtipontisia balladeja. Hieman yli 150-senttinen taskuraketti omaa ison naisen äänen ja keveydestään huolimatta pitää jalat tiukasti maassa.
www.anna-abreu.fi

Ari KoivunenFuel For The Fire - Ari Koivunen 

Ari Koivunen nousi hetkessä yhdeksi Suomen suosituimmaksi miesartistiksi voitettuaan Idols – kilpailun keväällä 2007. Kesäkuussa julkaistu debyyttialbumi Fuel For the Fire on myynyt jo 70 000 kappaletta. Albumi teki listahistoriaa pitämällä ykkössijan jopa 12 viikkoa putkeen. Vuoden lopussa YleX -kanavan järjestämässä Tuorein 2007 -äänestyksessä Koivunen nappasi ykköstilan kaikissa kotimaisissa musiikkikategorioissa.. Suosio Suomessa on ollut huikeaa ja kiinnostus on herännyt myös ulkomailla; Fuel For The Fire julkaistiin muun muassa Japanissa lokakuussa. Koivunen herätti kiinnostusta myös syksyisessä Musiikki ja Media – tapahtumassa. Ari Koivunen bändeineen jatkaa keikkailua keväällä 2008 ja alkaa valmistella seuraavaa täyspitkää albumiaan.
www.arikoivunen.fi

Sturm und DrangLearning To Rock - Sturm Und Drang 

Vuoden sensaatioksi nimetty vaasalaisbändi on villinnyt kuluvan vuoden aikana yleisönsä niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Vaasalaisista 15- ja 16-vuotiaista kaveruksista koostuva bändi julkaisi debyyttialbuminsa Learning to Rock toukokuun lopussa, ja levyä on myyty tähän mennessä jo yli 25 000 kpl. Menestystä ovat siivittäneet taitavan soiton lisäksi tarttuvat hittibiisit Rising Son ja Indian.
Sturm und Drangin syntysanat lausuttiin syksyllä 2004, kun luokkakaverit André ja Henkka olivat kotimatkalla Judas Priestin keikalta. Keikan innoittamana pojat päättivät perustaa oman yhtyeen. Mukaan pyydettiin samaa koulua käyvät Jeppe ja Calle. Viimeisenä mukaan pyydettiin Andrén vanha ystävä Alex. Yhtyeen alku on ollut lupaavaa, viime vuoden aikana yhtye esiintyi muun muassa Apocalyptican lämmittelijöinä Euroopan kiertueella, sekä Wacken Open Air ja Sweden Rock –festivaaleilla.
www.sturmunddrang.fi/

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.