Miessolisti

Samuli EdelmannSamuli Edelmann - Virsiä

Samuli Edelmannin Virsiä-levytys nousi joulun 2007 suosituimmaksi levyksi. Ilmiön mittoihin kasvanut Virsiä –levy ja kirkkokiertue puhutteli Suomen kansaa ja levy myi tuplaplatinaa. Virsiä-levytys sisältää 12 tuttua ja rakastettua virttä kuten Mä silmät luon ylös taivaaseen, Oi Herra jos mä matkamies maan, Soi kunniaksi Luojan, Kosketa minua henki ja Jumala loi auringon, kuun. Virsiä-levylle valikoituneet virret väkevine teksteineen ja koskettavine melodioineen ovat olleet parhaimmillaan satoja vuosia moninaisissa tilanteissa ihmisten lohtuna ja tukena.
Virsiä -levy taltioitiin kesäkuussa 2007 Luhangan yli 100-vuotiaassa puukirkossa. Levyn kiehtova äänimaailma rakennettiin kahdeksanhenkisen orkesterin, taustalaulajien ja akustisten soitinten voimin. Laulujen rikasta, mutta pelkistettyä sointia värittävät Luhangan puukirkon tunnelma sekä ajoittain taustalta kuuluva kesäinen linnunlaulu.
www.myspace.com/samuliedelmann


Ari Koivunen Ari Koivunen - Fuel For The Fire

Ari Koivunen nousi hetkessä yhdeksi Suomen suosituimmaksi miesartistiksi voitettuaan Idols – kilpailun keväällä 2007. Kesäkuussa julkaistu debyyttialbumi Fuel For the Fire on myynyt jo 70 000 kappaletta. Albumi teki listahistoriaa pitämällä ykkössijan jopa 12 viikkoa putkeen. Vuoden lopussa YleX -kanavan järjestämässä Tuorein 2007 -äänestyksessä Koivunen nappasi ykköstilan kaikissa kotimaisissa musiikkikategorioissa.. Suosio Suomessa on ollut huikeaa ja kiinnostus on herännyt myös ulkomailla; Fuel For The Fire julkaistiin muun muassa Japanissa lokakuussa. Koivunen herätti kiinnostusta myös syksyisessä Musiikki ja Media – tapahtumassa. Ari Koivunen bändeineen jatkaa keikkailua keväällä 2008 ja alkaa valmistella seuraavaa täyspitkää albumiaan.
www.arikoivunen.fi

Tuomo PrättäläTuomo Prättälä - My Thing

Tuomo (Prättälä) on tullut tunnetuksi kosketinsoittajana ja lauluntekijänä mm. yhtyeissä Ilmiliekki, Emma Salokoski Ensemble, MP4, Huba, Q-Continuum ja Quintessence. Alkuvuodesta 2007 julkaistu soololevy ”My Thing” toi Tuomon esiin myös uskomattoman sielukkaana laulajana. Soulia, funkia ja jazzia sekoittava albumi häikäisi kriitikot, ja ahkera keikkailu supertaitavan yhtyeen kera sekä Don’t Take It Too Hard –biisin ahkera radiosoitto sai myös ostavan yleisön kauppoihin. Levy on myynyt jo lähes kultaa (15 000 kappaletta). Parhaimmillaan levy nousi Suomen albumilistan sijalle 8.

Prättälä on ollut eri kokoonpanoissa neljästi Jazz-Emma-ehdokkaana, voittanut kaksi kansainvälistä jazz-kilpailua sekä Teosto-palkinnon ja Finland Festivalsin Vuoden nuori taiteilija -palkinnon. Maaliskuussa 2007 Sony Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät Prättälälle Sony Jazzpalkinnon.
www.tuomomusic.com

Vesa-Matti LoiriVesa-Matti Loiri - Inari

Vesa-Matti Loirin vuoden 2006 jättimenestysalbumi, jo lähes tuplaplatinaa myynyt Ivalo sai jatkoa lokakuussa 2007. Edeltäjänsä tapaan Inari-albumilla Loiri tulkitsee akustisen pelkistetysti suomalaisen pophistorian merkittävimpiä lauluja. Albumia on myyty tähän päivään mennessä yli 40 000 kappaletta. Loiri on itse ollut vahvasti mukana ohjelmiston valinnassa.

"Pidimme kevään aikana useita palavereita, joissa käytiin läpi suuri määrä potentiaalisia ehdokkaita Inari-levylle. Tunsin aika nopeasti luissani, mihin lauluun saatan antaa oman tulkinnallisen panokseni, ja mihin taas en. Nyt tiesimme edellislevyä paremmin, mitä kohti olimme menossa, ja se helpotti valintaprosessia. Suomessa on paljon hienoja rock-lyriikan tekijöitä. Olemme halunneet näillä molemmilla levyillä nostaa myös heidän töitään näkyville, uudesta näkökulmasta", kertoo Loiri.
www.warnermusic.fi/vesa-mattiloiri

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.