Yhtye

ApulantaApulanta

Maamme kaikkien aikojen suosituimpiin lukeutuva rockyhtye Apulanta on valloittanut urallaan jo 17 sinkkulistan ykköspaikkaa, ja yhtyeen jäsenet ovat saaneetkin ripustaa jalometallia seinilleen tiuhaan tahtiin. Tähän päivään mennessä yhtyeeltä on ilmestynyt yhdeksän studioalbumia, joista seitsemän on yltänyt kultalevymyyntiin. Uusin tuotos, helmikuussa julkaistu pitkäsoitto Eikä vielä ole edes ilta, nousi ilmestymisviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle. Levyn myynti ylitti nopeasti 30 000 kappaleen rajan, ollen näin yhtyeen viides platinaa myynyt albumi.

Apulannan karavaani on EVOEI –albumin myötä kiertänyt Suomea ahkerammin kuin koskaan esiintyen loppuunmyydyille saleille rikkoen yleisöennätyksiä ja desibelirajoja. Levyltä lohkaistut singlet Koneeseen kadonnut ja Viisaus ei asu meissä ovat nousseet vuoden suurimpien hittien joukkoon.
www.apulanta.fi

NightwishNightwish

Nightwishin Dark Passion Play oli vuoden 2007 menestynein suomalainen albumi yli 100 000 kappaleen myynnillään. Uudella albumilla Tuomas Holopainen on ylittänyt itsensä jälleen, ja osoittanut olevansa yksi ikäpolvensa lahjakkaimmista kotimaisista säveltäjistä. Anette Olzon puolestaan on osoittautunut täydelliseksi laulajavalinnaksi, ja hänen monipuolinen tulkintansa on tuonut bändille paljon myös uusia faneja. 

Dark Passion Play -albumilta irrotetut singlet Eva, Amaranth ja Bye Bye Beautiful ovat soineet radioissa tiiviisti, ja koko albumi on saanut ylistäviä arvioita niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Vuonna 1996 perustettu Nightwish on julkaissut tähän mennessä kuusi studioalbumia, 16 singleä ja kolme dvd:tä. Keikkapaikat ympäri maailman ovat tulleet tutuiksi bändille – tälläkin hetkellä käynnissä oleva maailmankiertue kestää loppuvuoteen 2009 saakka.
www.nightwish.com

Lauri Tähkä & ElonkerjuuLauri Tähkä & Elonkerjuu

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime vuosi todisti, että tämä etelä-pohjanmaalainen ryhmä on noussut yhdeksi Suomen vetovoimaisimmista yhtyeistä keulakuvanaan karismaattinen, niin median kuin yleisönkin hurmannut Lauri Tähkä. Edellinen albumi, Maailma on renki, on myynyt jo 55 000 kappaletta. Myös aiemmat kolme albumia ovat ylittäneet kultalevyrajan. Viime vuonna yhtye keräsi itselleen viisi Emma-palkintoehdokkuutta ja heidät palkittiin yleisön äänestämänä Vuoden kotimaisen artistin Emma-patsaalla.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime syyskuussa julkaistu viides albumi Tuhannen riemua on myynyt jo 75 000 kappaletta eli reippaasti yli tuplaplatinarajan. Yhtye sai tällä albumilla uransa ensimmäisen albumilistan ykköspaikan. Musiikki & media-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Radiogaalassa yhtye palkittiin Vuoden kotimaisen artistin palkinnolla. Jo yksinään viime kesän aikana Lauri Tähkä & Elonkerjuu esiintyi yli 40 eri festivaalilla.
www.lauritahka.com

ApocalypticaApocalyptica

90-luvun alkupuolella perustettu Apocalyptica on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisyhtyeitä. Kokoonpanon albumeita on myyty yhteensä huimat 3 miljoonaa kappaletta, ja bändin kiertueet ovat ulottuneet jo noin viiteenkymmeneen maahan.

Apocalyptican uusin ja järjestyksessä kuudes studioalbumi Worlds Collide julkaistiin Suomessa syyskuussa 2007. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu I’m Not Jesus feat. Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) oli radiohitti, ja kappaleesta tehty video pyöri tiuhaan musiikkikanavilla. Kakkossingle S.O.S. (Anything But Love) feat. Cristina Scabbia (Lacuna Coil) sai myös massiivista radiosoittoa.

Yhtyeellä on levytyssopimus amerikkalaisen 20-20 Entertainment –levy-yhtiön kanssa, ja sopimus takaa ensimmäistä kertaa Apocalyptican levyille maailmanlaajuisen julkaisun.
Tuoreen albumin myötä yhtye tekee kaksi vuotta kestävän maailmankiertueen.
www.apocalyptica.com

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.