Metallialbumi

NightwishDark Passion Play - Nightwish

Nightwishin Dark Passion Play oli vuoden 2007 menestynein suomalainen albumi yli 100 000 kappaleen myynnillään. Uudella albumilla Tuomas Holopainen on ylittänyt itsensä jälleen, ja osoittanut olevansa yksi ikäpolvensa lahjakkaimmista kotimaisista säveltäjistä. Anette Olzon puolestaan on osoittautunut täydelliseksi laulajavalinnaksi, ja hänen monipuolinen tulkintansa on tuonut bändille paljon myös uusia faneja.
Dark Passion Play -albumilta irrotetut singlet Eva, Amaranth ja Bye Bye Beautiful ovat soineet radioissa tiiviisti, ja koko albumi on saanut ylistäviä arvioita niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Vuonna 1996 perustettu Nightwish on julkaissut tähän mennessä kuusi studioalbumia, 16 singleä ja kolme dvd:tä. Keikkapaikat ympäri maailman ovat tulleet tutuiksi bändille – tälläkin hetkellä käynnissä oleva maailmankiertue kestää loppuvuoteen 2009 saakka.
www.nightwish.com

Mokoma Luihin ja Ytimiin - Mokoma

Marraskuussa 2007 julkaistu Luihin ja ytimiin on kaikkiaan Mokoman kuudes albumi, ja neljäs yhtyeen omalla Sakara Records -levymerkillä julkaistu pitkäsoitto. Mokoman edellinen albumi, Kuoleman laulukunnaat, nousi uutukaisen tapaan suoraan listaykköseksi. Se oli myös Emma-ehdokkaana vuoden 2006 parhaaksi metallialbumiksi. Raivoisista keikoistaan tunnettu yhtye myi samana vuonna kultaa livemateriaalista kasatulla Mäntit tien päällä -dvd:llä.
Uudella albumillaan Mokoma ei toista edellisen kaavaa, mutta tekee muuten sitä mitä aina ennenkin: Yhdistelee metallin eri alalajeja estottomasti toisiinsa monimuotoiseksi kokonaisuudeksi ja laajentaa siinä samalla kuulijoiden käsitystä siitä, miten metallimusiikkia voi tehdä. Kevään yhtye viettää tien päällä Nyt mennään ja meinataan –kiertueen merkeissä.
www.mokoma.com

ApocalypticaWorlds Collide - Apocalyptica

90-luvun alkupuolella perustettu Apocalyptica on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisyhtyeitä. Kokoonpanon albumeita on myyty yhteensä huimat 3 miljoonaa kappaletta, ja bändin kiertueet ovat ulottuneet jo noin viiteenkymmeneen maahan.

Apocalyptican uusin ja järjestyksessä kuudes studioalbumi Worlds Collide julkaistiin Suomessa syyskuussa 2007. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu I’m Not Jesus feat. Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) oli radiohitti, ja kappaleesta tehty video pyöri tiuhaan musiikkikanavilla. Kakkossingle S.O.S. (Anything But Love) feat. Cristina Scabbia (Lacuna Coil) sai myös massiivista radiosoittoa.

Yhtyeellä on levytyssopimus amerikkalaisen 20-20 Entertainment –levy-yhtiön kanssa, ja sopimus takaa ensimmäistä kertaa Apocalyptican levyille maailmanlaajuisen julkaisun.
Tuoreen albumin myötä yhtye tekee kaksi vuotta kestävän maailmankiertueen.
www.apocalyptica.com

AmorphisSilent Waters - Amorphis

Vuonna 1990 perustetun Amorphis-yhtyeen ura lähti uuteen huimaan nousuun vuonna 2005 julkaistun Eclipse-albumin ja laulajavaihdoksen myötä. Tätä nykyä maamme menestyneimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva kokoonpano julkaisi kahdeksannen studioalbuminsa Silent Waters elokuun lopussa 2007. Levy osoittautui sekä arvostelu- että myyntimenestykseksi, ja se noteerattiin musiikkilehdissä ympäri maailman. Suomessa levyn nimikappale sai massiivista radiosoittoa, biisin ollessa parhaimmillaan parinkin rock-kanavan soitetuin kappale. Silent Waters -video oli puolestaan näytössä useilla kanavilla.

Kesällä 2007 yhtye teki festivaalikeikkoja ympäri Eurooppaa. Syksyllä vuorossa oli useita loppuunmyytyjä kotimaan keikkoja, ja Silent Waters Euroopan-rundi. Euroopan keikkojen lisäksi kalenteriin mahtui myös esiintymisiä Venäjällä, Ukrainassa ja Japanissa.
www.amorphis.net

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.