Pop-albumi

IrinaLiiba Laaba – Irina

Irinan energinen, monipuolinen ja hämmentävän hieno poprock on nostanut Irinan pysyväksi kiintotähdeksi kotimaisten artistien eturiviin. Irina levyjä Vahva, Älä riko kaavaa ja Liiba Laaba on myyty huikeasti, takana on lukuisia isoja radiohittejä ja keikkapaikat ovat täyttyneet.

Irina julkaisi kolmannen, platinaa myyneen pitkäsoittonsa Liiba Laaba maaliskuussa. Levyn kaikki singlet Pokka, Miksi hänkin on täällä ja Selkä selkää vasten ovat olleet vuoden soitetuimpia kappaleita. Uudella albumin kappaleet ovat Toni Wirtasen, Egotripin Knipin ja Irinan yhtyeen käsialaa. Yhä vahvemman roolin sanoittajana ottanut Irina on sanoittanut yli puolet albumin kappaleista, mutta levyllä kuullaan tutuksi tulleeseen tapaan myös Toni Wirtasen tekstejä. Levyn on tuottanut Jyrki Tuovinen.
Vuonna 2005 Irina sai Emma-palkinnot vuoden pop-tulokkaana ja vuoden debyyttialbumista Vahva.
www.irinansivut.com

Anna AbreuAnna Abreu - Anna Abreu

17-vuotiaan Anna Abreun omaa nimeä kantava debyyttilevy oli vuoden 2007 odotetuin pop-levy, joka myi tuplaplatinaa (yli 60 000 kappaletta) ja oli Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä yli neljän kuukauden ajan. Myös albumilta lohkaistut singlet ”End Of Love” ja ”Ivory Tower” olivat vuoden soitetuimpia kappaleita Suomen radioissa.

Anna Abreu syntyi Helsingissä helmikuussa 1990 eli juhlii tänä vuonna 18-vuotis-syntymäpäiväänsä. Annan toinen kotikaupunki on Sintrassa, Portugalin kauniilla rannikolla. Syksyllä 2006 Anna osallistui Suomen Idolsin karsintoihin, lunasti paikkansa jatkoon ja aina finaaliin saakka. Anna sulatti pirteydellään niin nuorten miesten kuin naistenkin sydämet. Viimeisessä finaalissa upea portugalinkielinen ”Solta O Beijo” näytti suunnan Annan tyylille, joka on täynnä latinorytmejä unohtamatta mahtipontisia balladeja. Hieman yli 150-senttinen taskuraketti omaa ison naisen äänen ja keveydestään huolimatta pitää jalat tiukasti maassa.
www.anna-abreu.fi

Jenni VartiainenIhmisten edessä - Jenni Vartiainen

Tyylillisesti ja taiteellisesti odotukset ylittänyt Jenni Vartiaisen debyyttialbumi ”Ihmisten edessä” antoi odottaa itseään yli kaksi vuotta. Jenni itse halusi ottaa aikaa ja rauhaa elämänsä tärkeimmän projektin edessä. Palaset alkoivat viimein loksahdella paikoilleen, kun tuottaja Jukka Immonen liittyi joukkoon vuoden 2005 lopulla. Suurin osa levyn lauluista on Vartiainen-Immonen käsialaa, mutta levyltä löytyy myös muita lauluntekijöitä, kuten hauraankauniin ensisinglen Tunnoton säveltänyt Knipi, ja useita kymmeniä viikkoja soittolistojen kärkipaikoilla viihtyneen Ihmisten edessä kappaleen tehnyt Teemu Brunila.

Jenni Vartiainen onnistui murtamaan ennakkoluuloja uskomalla vahvasti itseensä ja omaan musiikkiinsa. Vuonna 2007 Jenni teki historiaa olemalla ensimmäinen suomalaisnainen Cosmopolitan -lehden kannessa.
www.jennivartiainen.fi

Lauri Tähkä & ElonkerjuuTuhannen riemua - Lauri Tähkä & Elonkerjuu

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime vuosi todisti, että tämä etelä-pohjanmaalainen ryhmä on noussut yhdeksi Suomen vetovoimaisimmista yhtyeistä keulakuvanaan karismaattinen, niin median kuin yleisönkin hurmannut Lauri Tähkä. Edellinen albumi, Maailma on renki, on myynyt jo 55 000 kappaletta. Myös aiemmat kolme albumia ovat ylittäneet kultalevyrajan. Viime vuonna yhtye keräsi itselleen viisi Emma-palkintoehdokkuutta ja heidät palkittiin yleisön äänestämänä Vuoden kotimaisen artistin Emma-patsaalla.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime syyskuussa julkaistu viides albumi Tuhannen riemua on myynyt jo 75 000 kappaletta eli reippaasti yli tuplaplatinarajan. Yhtye sai tällä albumilla uransa ensimmäisen albumilistan ykköspaikan. Musiikki & media-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Radiogaalassa yhtye palkittiin Vuoden kotimaisen artistin palkinnolla. Jo yksinään viime kesän aikana Lauri Tähkä & Elonkerjuu esiintyi yli 40 eri festivaalilla.
www.lauritahka.com

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.