Rock-albumi

ApulantaEikä vielä ole edes ilta - Apulanta

Maamme kaikkien aikojen suosituimpiin lukeutuva rockyhtye Apulanta on valloittanut urallaan jo 17 sinkkulistan ykköspaikkaa, ja yhtyeen jäsenet ovat saaneetkin ripustaa jalometallia seinilleen tiuhaan tahtiin. Tähän päivään mennessä yhtyeeltä on ilmestynyt yhdeksän studioalbumia, joista seitsemän on yltänyt kultalevymyyntiin. Uusin tuotos, helmikuussa julkaistu pitkäsoitto Eikä vielä ole edes ilta, nousi ilmestymisviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle. Levyn myynti ylitti nopeasti 30 000 kappaleen rajan, ollen näin yhtyeen viides platinaa myynyt albumi.

Apulannan karavaani on EVOEI –albumin myötä kiertänyt Suomea ahkerammin kuin koskaan esiintyen loppuunmyydyille saleille rikkoen yleisöennätyksiä ja desibelirajoja. Levyltä lohkaistut singlet Koneeseen kadonnut ja Viisaus ei asu meissä ovat nousseet vuoden suurimpien hittien joukkoon.
www.apulanta.fi

Hanoi RocksStreet Poetry - Hanoi Rocks

Hanoi Rocksin uusin albumi Street Poetry on vahvin näyttö uuden, kolme vuotta sitten vakiintuneen Hanoi Rocks -kokoonpanon valovoimasta ja ehtymättömästä sävelkynästä. Hanoi Rocks on hienossa terässä, ja se on huomattu: Michael Monroen ja Andy McCoyn elämäntyö palkittiin joulukuussa ensimmäistä kertaa jaetulla Rock Finlandia -palkinnolla.
Toukokuussa 2007 ilmestyneen Street Poetry -albumin ensimmäinen single Fashion meni heti ilmestyessään virallisen singlelistan kärkeen. Vuoden aikana tutuksi ovat tulleet myös esimerkiksi rockin ylistyslaulu This One's For Rock'n'Roll sekä hyväntuulinen Teenage Revolution.

Hanoi Rocks on kiertänyt Street Poetryn tunnelmissa uutterasti koko vuoden Japania myöten, eikä livekeikkojen ydinenergia osoita minkäänlaisia ehtymisen merkkejä. Vuoden 2008 alussa ohjelmassa on myös mittava Euroopan kiertue.
www.hanoirocks.com

CMXTalvikuningas - CMX

Suomen suosituimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva CMX on yli kaksikymmenvuotisen historiansa aikana saavuttanut paljon - melkein kaiken, mitä yhtye voi Suomessa saada. 

Vuonna 1985 Torniossa perustettu progressiivisen rockin äkkiväärä suuruus on äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi, myynyt yli 350 000 levyä ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa. CMX on toiminut myös esikuvana valtavalle määrälle niin 1990- kuin 2000-luvun yhtyeitä.

CMX julkaisi kahdennentoista albuminsa Talvikuningas syyskuussa 2007. Hieman yli tunnin mittaisella levyllä on vain yksi kappale, joka on nimeltään Talvikuningas. 12-osainen teos on syvälle tulevaisuuteen ja kauas avaruuteen sijoittuva tragedia vallasta, sodasta, julmuudesta ja toivosta. Yhtye rikkoi rajoja julkaisemalla levystä vain 8000 kappaleen erikoispainoksen.
www.cmx.fi

HIMVenus Doom – HIM

Lähes viisi miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt HIM julkaisi syyskuussa tyylikkään Venus Doom -albumin. Kyseessä on yhtyeen kuudes studioalbumi. Jo levyn etukansi herätti huomiota, sillä kannessa komeilee taiteilija David Harounin näyttävä maalaus. Levystä tehtiin myös Ville Valon ja Matt Taylorin suunnittelema erikoisversio, joka on ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. 

Musiikillisesti Venus Doom on HIM:in raskain albumi, ja se on saanut hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Albumi teki suomalaisittain historiaa debytoimalla Billboardin albumilistan sijalla 12. HIM on myös ensimmäinen suomalainen yhtye, joka on myynyt yhdysvalloissa kultalevyn. Suomessa levy myi kultaa heti julkaisuviikollaan. Levyltä on lohkaistu singleinä hitit Venus Doom, The Kiss of Dawn ja Bleed Well. Keväällä 2008 HIM tekee kiertueen Euroopassa.
www.himfinland.net

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.