Hiphop-, dance-, r&b-albumi

ElastinenE.L.A. - Elastinen

Hullun lailla keikkaileva Elastinen julkaisi uuden albuminsa lokakuun lopulla. Elastinen on keikkailun lomassa viettänyt vuotensa pääosin studiossa. Miehen ensimmäinen uusi hitti oli Ovet paukkuu, jota seurasi toinen single Häivytään. E.L.A. jatkoi linjalla isompaa, parempaa ja uudempaa.

Elastinen tuli koko Suomelle tutuksi tuhansia levyjä myyneen yhtyeensä Fintelligensin toisena keulahahmona. Fintelligens nousi julkisuuteen vuonna 1999, ja toimi pioneerina suomenkielisen räpin maihinnousussa. Neljän kultalevyn jälkeen Elastinen julkaisi vuonna 2004 ensimmäisen soololevynsä Elaksis Kivi, joka sai ylistystä osakseen niin lehdistön kuin fanienkin keskuudessa. Toinen vuonna 2006 julkaistu sooloalbumi kantoi nimeä Anna Soida, ja se nosti Elastisen vielä suurempaan suosioon.
www.elastinen.com

TuomoMy Thing - Tuomo Prättälä

Tuomo (Prättälä) on tullut tunnetuksi kosketinsoittajana ja lauluntekijänä mm. yhtyeissä Ilmiliekki, Emma Salokoski Ensemble, MP4, Huba, Q-Continuum ja Quintessence. Alkuvuodesta 2007 julkaistu soololevy ”My Thing” toi Tuomon esiin myös uskomattoman sielukkaana laulajana. Soulia, funkia ja jazzia sekoittava albumi häikäisi kriitikot, ja ahkera keikkailu supertaitavan yhtyeen kera sekä Don’t Take It Too Hard –biisin ahkera radiosoitto sai myös ostavan yleisön kauppoihin. Levy on myynyt jo lähes kultaa (15 000 kappaletta). Parhaimmillaan levy nousi Suomen albumilistan sijalle 8.

Prättälä on ollut eri kokoonpanoissa neljästi Jazz-Emma-ehdokkaana, voittanut kaksi kansainvälistä jazz-kilpailua sekä Teosto-palkinnon ja Finland Festivalsin Vuoden nuori taiteilija -palkinnon. Maaliskuussa 2007 Sony Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät Prättälälle Sony Jazzpalkinnon.
www.tuomomusic.com

Päivä on nuori - Raappana
Raappana
2004 esiintyjänuransa aloittanut lahtelainen reggaeartisti Raappana julkaisi Päivä on Nuori -debyyttinsä lokakuussa 2007. Suurelle yleisölle entuudestaan liki tuntemattoman artistin levy oli niin kriitikoiden kuin fanienkin mieleen, ja sinkku Kasvonpiirteet on soinut kotimaisilla radioaalloilla tiheään tahtiin julkaisustaan lähtien. Albumin johdosta aiemmin vain kotimaisen reggaeyhdistyksen toimesta palkittu artisti valittiin myös levyn viiteen tähteen tuominneen Rumban toimesta Vuoden Reggaemieheksi 2007.

Raappanaa voidaan oikeutetusti pitää uutena lehtenä suomalaisen reggaehistorian sivuilla. Persoonallinen lauluääni, sulavasti taittuva ulosanti ja omalaatuiset melodiset koukut pitävät huolen siitä että biisit jäävät soimaan päähän, ja pintaa syvemmältä viiltävät lyriikat takaavat sen, että levy ylittää kuuntelijoiden genrerajat.
www.myspace.com/raappanaman

 JukkaPoikaÄänipää - Jukka Poika

Edellisellä levyllä mukana ollut Jenkkarekka-yhtye on jäänyt huoltoasemalle huilimaan ja tilalle on tullut Tiskipekka. Kahteen pekkaan tehdyt keikat ovat antaneet pohjan myös levyn tekemiselle.

 "Äänipää" sisältää mm. radiosta tutun "Pläski" kappaleen joka on omistettu 'tuhdeille takamuksille'. Samaa menevää kerrontaa löytyy myös emännästä ja maalle muuttamisesta kertova kappale "Hän haluaa huussin".

Levylle on saatu myös vahvoja vierailijoita: PMMP:n Paula ja Mira sekä Zen Cafen Samuli Putro ovat mukana sekä Jukka Pojan isä Pate.
www.jenkkarekka.fi/

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.