Teemalauantai

Takaisin

Syksyn Teemalauantait

Lauantaisin klo 21.00

Lauantai-illan huumaa YLE Teeman tapaan: syvyyttä ja korkeutta, tunnetta ja tietoa, dokumenttia ja elokuvaa - siis kokonaisia elämyksiä!

Alaston satama/ YLE
Teemalauantai vie syksyllä katsojat New Jerseyn alastoman sataman ja Paris, Texasin kautta Havannaan, Leonard Cohenin Lontoon-keikalta musikaaliseen jengitappeluun New Yorkin West Sidella, Picasson seikkailuista Tohtori Outolemmen ja kylmän sodan maailmaan. Teemalauantain tähtiä ovat muun muassa Elina Salo, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Doris Day, Gérard Depardieu, Marlon Brando, Peter Sellers ja Ralph Fiennes.

Leonard Cohen / YLESyksyn teemailtojen aiheita ovat niin sata vuotta sitten syntynyt ohjaaja Elia Kazan kuin 75-vuotias laulaja-lauluntekijä Leonard Cohen. Suomessa ajankohtainen on myös Pablo Picasso, jonka näyttelyn avajaisia juhlitaan hienon dokumentin (Picasso - arvoitus) ja hulvattoman ruotsalaiselokuvan (Picasson seikkailut) voimin.

Teemalauantaiden muita elokuvanimiä ovat Wim Wenders, jonka parhaat ohjaukset esitetään syksyllä Kino Teemassa, mestariohjaaja Stanley Kubrick jännittävine jäämistöineen, Ranskan hurmaavin könsikäs Gérard Depardieu sekä ihana Elina Salo, jolle omistettu teemailta johdattaa katsojat filmihullun näyttelijän omien suosikkielokuvien carte blanche -sarjaan.

Syksyllä muistellaan myös 50 vuotta sitten maailmaa järisyttänyttä Kuuban vallankumousta, tutustutaan vakoilukirjojen mestariin John le Carréen, paneudutaan italialaisten spagettilänkkärien armottomaan maailmaan ja tanssitaan West Side Storyn kiihkeissä rytmeissä keskellä Manhattania.

Loppuvuoden Teemalauantait vietetään ihanien naisten seurassa: Marilyn Monroe, Doris Day, Brigitte Bardot ja Rita Hayworth tuovat valoa kaamokseen. Teemalauantaiden vuosi päättyy kaikkien aikojen rakkauselokuvaan Casablanca.

Teemalauantaiden tapaan ensin katsotaan aiheeseen johdattava dokumentti, sen jälkeen syvennytään illan elokuvaan - tai päinvastoin. Joka tapauksessa ohjelmat ruokkivat toisiaan: 1 + 1 on enemmän kuin 2.

West side story / YLE
Teemalauantait syksyllä 2009:

29.8. Stanley Kubrick
5.9. 24 tuntia Berliiniä!
12.9. Elia Kazan 100 v.
19.9. Pablo Picasso
26.9. Leonard Cohen 75 v.
3.10. West Side Story
10.10. Wim Wenders
17.10. Italowestern
24.10. Kuuban vallankumous 50 v.
31.10. Elina Salo
7.11. John le Carré, mestarivakooja
14.11. Gérard Depardieu
21.11. Yhteinen sävel -konsertti
28.11. Marilyn Monroe
5.12. Doris Day
12.12. Brigitte Bardot
19.12. Rita Hayworth
26.12. Casablanca

Takaisin