Teemalauantai

Takaisin

21.11. Teemalauantai: Yhteinen sävel elävänä

Lauantai 21.11.2009 klo 21.00

Tuure Kilpeläinen, Paula Koivuniemi, Pauli Hanhiniemi, Vuokko Hovatta, Kerkko Koskinen / YLE
Yhteinen sävel -tv-sarjan päätteeksi lähdetään konserttiin, jossa slaavilaiset iskelmäklassikot soivat Kerkko Koskisen uusina komeina sovituksina. 27-henkisen orkesterin solisteina laulavat sovittajan lisäksi Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen. Konsertti on taltioitu lokakuussa 2009.

Yhteinen sävel löytyi myös Puna-armeijan kuoron ja Leningrad Cowboysin legendaarisessa yhteiskonsertissa Senaatintorilla vuonna 1993.

21.00 Yhteinen sävel -konsertti

Ei aika mennyt koskaan palaa - paitsi entistä ehompana! Slaavilaisperäiset iskelmäklassikot soivat nyt Kerkko Koskisen uusina sovituksina.

Kerkko Koskinen/YLE Yhteinen sävel on soinut YLEn kanavilla kaihoisasti läpi syksyn. Musiikista ja historiasta ammentava runsaudensarvi saa komean päätöksen, kun lokakuussa taltioidun konsertin mollisoinnut johdattavat uudelleen sille vaiheikkaalle taipaleelle, jonka varrelta löytyvät sota, Kekkonen idänsuhteiden takuumiehenä, kyräilyä, ystävyyttä, yhteistyötä ja rockia yli rajojen.

Mustat silmät, Moskovan valot, Rakastan elämää, Valkoakaasiat, Unohtumaton ilta... Iskelmät ovat punoneet Suomen ja Neuvostoliiton historiat toisiinsa. Yhteinen sävel -konsertissa kuullaan näitä rakastettuja venäläisiä klassikkoiskelmiä, jotka ovat nyt saaneet uuden elämän sovittaja-tuottaja Kerkko Koskisen käsissä. Sovitukset on julkaistu levynä Ei aika mennyt koskaan palaa - Yhteinen sävel.
Suuria sävelmiä tulkitsevat konsertissa Koskisen lisäksi yhdessä ja erikseen Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen. Kappaleet soivat jousien, puhaltimien ja rytmisektiosta koostetun 27-henkisen orkesterin tahdissa.

"Slaavilaisen kaihon mausteina on jazzia, salaisia agentteja, elokuvallisuutta, komisario palmua, veijarimaisuutta, vodkaa ja shampanjaa." Näin luonnehtii sovituksia Juhani Kansi, Yhteinen sävel -projektissa alusta asti mukana ollut YLE Populaarimusiikin päällikkö.

Yhteinen sävel -konsertti nähtävissä myös YLE Areenassa 30 vrk:n ajan.

22.00 Total Balalaika Show

Illan toinen konsertti on historiallinen. Leningrad Cowboys, Aleksandrovin Puna-armeijan kuoron 100 laulajaa, 40 soittajaa ja 20 tanssijaa sekä 70 000 katsojaa löysivät yhteisen sävelen Helsingin Senaatintorilla kesäkuussa 1993.
Ainutlaatuisen, Senaatintorin yleisöennätyksen tehneen konsertin taltioi dokumentiksi ohjaaja Aki Kaurismäki.

22.55 Yhteinen sävel: Kasakkapartio

Illan päättää musiikkivideo Kasakkapartio. Kerkko Koskisen uuden sovituksen solisteina Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen.

Totala Balalaika Show, YLE

Takaisin

Lisää radion, television, internetin ja musiikkimaailman yhteen tuoneesta Yhteisestä sävelestä: yle.fi/yhteinensavel

Tutustu suomalaisen iskelmän aikajanaan