Loma!

Vihdoinkin, jo ihan kohta, kesäloma.

Loma, jota on odotettu koko vuosi.

Ei lomastressiä, ei, koska lomapaniikki oli jo: miten lomailla, mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään ja kokemaan, mitä kivaa ohjelmaa lapsille ja mitä kotiprojekteja vielä oli? Suurin kysymys oli toki miten lapset saa hoidettua, kun päiväkoti on kiinni viisi viikkoa ja maksimissaan voin itse lomailla neljä, mies muutaman.

Vaikka meillä Suomessa onkin lomien suhteen hyvä tilanne, niin eivät omat tai perheen yhteenlasketut vuosilomapäivät riitä millään kaikkiin lasten lomiin (etenkään koululaisten) ellei sitten tee erityislomajärjestelyjä, ota palkatonta lomaa tai vaihda lomarahoja lomaksi. Harva perhe pystyy lomailemaan yhdessä viikkoa-kahta pidempään.

Meillä oli tänä kesänä onneksi apuna mummi, huh! Päiväkoti-ikäistä kun ei voi vielä ilmoittaa kesäleireille, enkä halua kokeilla vuoropäivähoitoa, koska viimeksi hiihtolomalla tyttöä purtiin pahasti käteen.

Loma. Kuva: Stock.xchng

Lomapaniikki on kai siis selätetty ja nyt pitää enää miettiä miten pääsisi hyvin laskeutumaan lomalle ja mitä haluaisi oikeasti lomalla tehdä, mikä on mahdollista. Onneksi minulla on aika yksinkertainen kaava lomailuun: lapset haluavat uida ja itse haluan levätä sekä nauttia kiireettömästä yhdessäolosta lasten kanssa.

Leija. KUva: Stock.xchng

Hyvää, rentoa lomaa ja kesää kaikille!

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä