60-luku

Levylöytö: Kristiina Hautala

Hautalan vähemmän tunnetusta tuotannosta tekee erikoisen se, että siitä löytyvät kaikki aikakauden hyvät puolet ja siitä puuttuvat 60-luvun lopun, ja muunkin suomalaisen iskelmän, pahimmat maneerit.

Aa-Square Dee-Troit

Mutta 90% kaikesta on edelleen paskaa ja siihen 10 prosenttiin uudesta mahtuu paljon mukavaa, älykästä, osaavaa, musiikkia.

Small Faces: Small Faces

Small Facesin pitkä mutta hienovarainen harppaus kohti psykedeliaa.

Hank Ballard: You Can't Keep A Good Man Down

Roisin rhythm & bluesin tulkitsija sukeltaa soulin ja funkin syövereihin.

Davie Allan and The Arrows: Cycle-delic Sounds

Fuzz-kitaran ruhtinas parhaassa vedossaan.

Perrey & Kingsley: Kaleidoscopic Vibrations

Perreyn ja Kingsleyn toisella albumilla Kaleidoscopic Vibrations (Vanguard, 1967) pääinstrumenttina on moog-syntetisaattori.

Herb Alpert & The Tijuana Brass: Going Places

Siinä missä teinit kuuntelivat The Beatlesia ja muita brittiläisiä beat-yhtyeitä, vaihtoivat heidän vanhempansa vapaalle Herb Alpertin & The Tijuana Brassin – tai tuttavallisemmin vain TJB:n – tahtiin.

Françoise Hardy: L'Amitie

L’Amitie (Vogue, 1965) on Françoise Hardyn neljäs albumi ja yksi hänen parhaista 1960-luvun levyistään. Aiempien albumien tapaan se sisältää etupäässä Hardyn omia sävellyksiä.

Speedy West: Steel Guitar

Speedy Westin ainutlaatuinen pedal steel -soitto toi hänelle myös levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa vuonna 1951. Steel Guitar -kokoelmalevy on mainio esimerkki Speedy Westin soundista.

The Electric Prunes: Underground

Underground on autotallipsykedelian helmi, joka viimeistään todistaa vääräksi sen luulon, että tämä bändi olisi ollut vain tuottajan mestaroima statistiryhmä.

The Wailing Wailers: Original rude boy sound

Vaikka kansainvälinen maine koitti Bob Marleylle ja The Wailersille vasta 1970-luvulla, yhtyeen varhaisella tuotannolla ja tyylillä oli merkittäviä heijastusvaikutuksia myös brittiläiseen popkulttuuriin.

Kenny Burrell: Have Yourself a Soulful Little Christmas

Kenny Burrellin joululevy on aivan ehdotonta taustamusaa joulun valmistelulle, lahjavalvojaisiin ja sen avulla saa aattoiltana koko perheen rauhoittumaan joululahjojen avaamisen aiheuttamasta tunnemyrkystä.

The Phil Spector Christmas Album - joulun äänivalli

Vaikka pop- ja rockartistien joululevyjä oli julkaistu jo aiemminkin, Spector halusi nimenomaan todistaa, että tuiki tutut jouluklassikot voidaan esittää tuoreella tavalla ja ajankohtaisella soundilla.