muusikkous

Oi Jenny Jenny!

"Muusikkona kuvittelisin, että minua häiritsisi stemmojen epävireys, mutta oikeastaan se vain piristi. Laulaminen on herkkää puuhaa ja jos lavalla monitoroinnissa on ongelmaa, on myös laulajalla ongelma."

Kitaristi

Ensimmäiset mielialaasi koskevat kysymykset tulee kuitata vaivaantuneilla ynähdyksillä. Sinulla on taakka, jota et siinä tilanteessa lähde purkamaan.

Sinun lapsesi

Ideat tulevat. Sitten niitä muokataan yhdessä. Jossain vaiheessa teos on valmis. Kukaan ei voi täsmälleen laskea kuinka monta prosenttia ideoista kuuluu toiselle.

Studioketut kunniaan!

Itse olen niin vinksahtanut että soittotaito voittavaa rock-asenteen ja hienot hiukset. Pikkupoikana kahmin Anttilan alelaarista kymmenen markan levyjä. Riitti että albumilla soitti joku tunnettu studiomuusikko.

Laulaja

Laulutaito on olennainen vain siinä mielessä, ettei sitä saa tärvellä koulutuksella. Äänessä on oltava tuskaa, hajoavia äänihuulia, kroonista tulehdusta ja kaikkensa antamista kuolemattoman hetken vuoksi.

Idoli peilinä

Oikeasti taitelijat ovat tietenkin kuin ihan ketkä muut ihmiset tahansa, jotkut karismaattisia, toiset vähemmän. Heitä syntyy kaikkiin yhteiskuntaluokkiin ja he ovat kaikenlaisia ihmisiä.

Saksofonisti

80-luku söi Parkerin ja Coltranen, meni kuralle ja ulosti Kenny G -tyyppistä ruikulia. Paikka paikoin törähti räväkämmin: Mike Monroen soolo siellä, Clarence Clemons tuolla.

Malja naapurille!

”Hei uusi naapuri. Seinämme ovat ohuet, ja pyytäisinkin, että et käytä kovaäänisiä olohuoneessa. Lisäksi asuntoonne kantamaanne pianoa voisitte soittaa arkisin klo 21-22. Ystävällisin terveisin seinänaapurinne”.

Rumpali tekee bändin

Useat rumpalit ovat teknisesti päteviä ja soittavat juuri ne "oikeat" rytmit, mutta parhaimmillaan rumpusetti on eläimen käsissä.

Artisti etsii yleisöä!

Kun maailma on täynnä musiikkia, on helppo ymmärtää, että kuulijakin erikoistuu, valitsee musiikista tyylilajin, jota seuraa.

Kosketinsoittaja

Kosketinsoittaja on joko vaatimaton syrjäänvetäytyjä tai täysin kajahtanut. Välimuotoja ei ole tavattu. Perussairautena on omalaatuinen sekoitus skitsofreniaa ja monomaniaa.

Muusikkous huono tie valtuustoon?

Eilen järjestetyissä Kuntavaaleissa äänestysprosentti koko maassa oli 61,2 eli yli puolitoista miljoonaa suomalaista jätti äänestämättä.