Kitaristi

Julkaistu Ti, 28/04/2009 - 11:55
  • Turo Kuningas (Kuva: )
  • Ensimmäiset mielialaasi koskevat kysymykset tulee kuitata vaivaantuneilla ynähdyksillä. Sinulla on taakka, jota et siinä tilanteessa lähde purkamaan.

Valitse baarista paikka, josta näet ja näyt. Älä ikinä istu kasvot seinään päin. Jos sinulle tarjotaan tällaista luuserituolia, mene tiskille. Jos on tungosta tai olet keskimääräistä lyhyempi, nouse tiskille istumaan ja pane tupakaksi, kunnon mestassa tämä sallitaan. Dekadenssia! Roikota röökiä huulessa, tee tulta pitkään. Parasta on jutella samaan aikaan, jonkun kanssa, vaikka jostain aiheesta. Tällöin sytyttämätön savuke kulkee kiusoittelevasti suun ja käden välillä. Myös pulloa voi joskus vain käyttää huulilla, juomatta, jatkaakseen juttua. Elokuvasankaritkin ovat aina niitä, jotka osaavat pidättäytyä. Koska Bogart olisi tärkeän tapaamisen yhteydessä suostunut ottamaan toisenkin paukun, sokeria kahviinsa tai pullaa?

Tärkeintä on olla vetovoimainen. Siksi huonoakaan tuulta ei pidä salailla. Kun olet asettunut esille, näytä että jokin on vialla. Muista Avaran luonnon gorilladokumentit ja laumaa johtava hopeaselkä sateen piiskaamassa pusikossa. Odota hännystelijöiden kerääntymistä. Ensimmäiset mielialaasi koskevat kysymykset tulee kuitata vaivaantuneilla ynähdyksillä. Sinulla on taakka, jota et siinä tilanteessa lähde purkamaan. Luotaantyöntävän vaikutelman vältät päästämällä jossain vaiheessa hymynpoikasen, jonka alta kuultaa kärsimys. Ajattele yksinhuoltajaa, jolla on lapsi mahataudissa ja vuokra rästissä mutta jonka kasvoja perheen chihuahua on juuri lipaissut. Illan mittaan sinua sulatetaan kilpaa mukaan hyvään meininkiin, ja jos seura on riittävän korkeatasoista, lähdet jatkoille.

Sinulle on annettu lahja, taito käsitellä mahtavinta asetta, jolla voi tehdä valtavasti sekä hyvää että pahaa. Sankaritaruissa suurin mahti vaatii aina suurimman veron. Sinun täytyy lievittää tuskaasi kaikin saatavilla olevin keinoin, jotka ovat tietysti mahdollisimman huonoja terveyden ja ihmissuhteiden kannalta. Ammenna tästä murjotukseesi aineksia, jos parempia syitä ei sillä kerralla ole.

Ja vielä: tarkista tukka heijastavista pinnoista vaivihkaa, älä jää kiinni peilailusta.

Turo Kuningas

  • Turo Kuningas (Kuva: )

    Turo Kuningas on tamperelainen lyhyen linjan kirjoittaja. Juttusarjassaan hän pyrkii nappaamaan rockyhtyeen suoraan lennosta, väsyttää sitä aikansa, nostaa leikkuupöydälle ja fileoi, jos ei kirurginveitsellä niin ainakin oksasahalla.