Amadeuksen ääniongelmien syy selvisi

Amadeuksen ääniongelmien syy selvisi

Ajankohtaista - Ti 22.9.2009, klo 13.56

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2190
tykkää tästä

Amadeus oli viikonloppuna keikalla Lapissa. keikat menivät hyvin ja mukavia ihmisiä tuli taas tavattua. Jo viime viikolla ensioireita osoittanut flunssa tosin haittasi ja toistuvien ääniongelmien syyksi on nyt selvinnyt ahdas poskiontelo. Tällä viikolla Amadeus on joutunut perumaan arkikeikat, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus taas nousta lavalle.

Amadeus kertoo myös millainen tausta on hänen ristimänimillään. - Toimittajakin teki kotiläksynsä: vastaus on ”Jumalan rakastama”.

 

Airi S. haastattelee.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2954)

Kylläpä minunkin päiväni aamulla lähti mukavasti käyntiin, kun radiosta kuului Ampun "Matador". Se on tuo Amadeus Suuri kyllä sellainen luonnonoikku, ihana sellainen, että oksat pois. Hänen "pelkkä" äänensäkin saa aikaan niin ihania tuntemuksia, tuota poikaa musiikki rakastaa ja tietenkin myös toisinpäin. Jos Amadeus ei jostain kumman syystä voisi jatkaa tällä valitsemallaan tiellä, niin olisi se ihan käsittämättömän suuri menetys meille suomalaisille. En tietenkään usko sellaiseen ja odotan jo nyt hartaasti kaikkia niitä ihania hetkiä, joita tämä lintunen meille vielä järjestää. Amadeukselle ja hänen läheisilleen kaikkea parasta elämään

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 22.24

Amadeus on ihana kaikin puolin! Olen saanut paljon iloa elämääni häntä kuunnellessani. Arkimurheet haihtuvat häntä kuunnellessa taivaan tuuliin! Amadeus on todellakin taivaan lahja!!!

Kaikkea mahdollista ja mahdotontakin hyvää Amadeuksellemme toivotellen

Tuula

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 20.33

Ei sairaus ikää katso. Vanhoille tästä AL-syndroomasta on tietty vielä enemmän iloa, koska tämä tautihan ihan selvästi nuorentaa ihmistä. Kauan eläköön Majesteettimme

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 18.25

niin, tai liian nuori!?

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 18.18

Hei haloo, onks joku muka liian vanha fanittamaan????????????

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 16.57

Edelliseen: Siis olet pesiytynyt.... En ole liian vanha fanittamaan, mutta näköjään liian vanha kirjoittamaan oikein! Fanittamisiin ja kirjoittelemisiin!

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 15.37

Voi Amadeus Suuri, tiedätkö ollenkaan, mitä olet alamaisillesi tehnyt, ja ihan vain olemassaolollasi? Live-näkemisesi odottaminen on ihan HIRVEEN KAUHEEN VAIKEAA! Amppu-ikävään ei tunnu olevaan mistään apua. Nauhoitukset jo vinkuu ja nettipolut olivat syvinä urina koneella, että kohta sekin korviketekeminen loppuu. Vertaistukiryhmässä kirjoittelu auttaa ainakin minua hiukan ja fanilahjojen väsääminen. Olet Amadeus mennyt totaalisesti ihon alle ja AL-virus kiertää veressämme iloisesti. Kiitos Amadeus, olemassaolostasi! Olet pesiynyt sydämiimme lähtemättömästi! Kunnioituksella yksi erittäin kiitollinen alamaisesi

Anonyymi Ti 29.9.2009, klo 07.21

Veit sanat suustani. Ajattelin juuri ehdottaa, että viettäisimme joulun vähän niinkuin Venäjällä. Eikös se siellä pakkasukko jakele lahjoja vasta tuossa loppiaisen korvissa. No tuo Amadeus Suurihan se vasta hyvä nimi onkin. Amadeus Suuri, Aurinkokuningas, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Terveisin Hänen Majesteettinsa Amadeus Suuren uskollinen alamainen

Anonyymi Ma 28.9.2009, klo 23.10

Odotan Ampun levyä todella kiihkeästi! Toivon kuitenkin, että sitä ei tehdä väkipakolla liian kiireen kanssa, ettei jälki tule huonoa. Muillekin vertaistukiryhmäläisille tiedoksi, että ratkaisin tämän vuoden tärkeimmän ongelman juuri nyt. JOS levy ei tulisikaan ennen joulua, niin joulua voidaan ihan helposti siirtää seuraavan vuoden puolelle niin, että saamme lahjottua sukulaiset suunnitellulla tavalla. Takaan, että oma levyni ei kyllä tule ehtimään mihinkään paketteihin, vaan kaupasta tulomatkalla se on jo kuunneltu moneen kertaan poppikoneet täysillä pauhaten. Kauan eläköön Hänen Majesteettinsa Amadeus Suuri!

Anonyymi Ma 28.9.2009, klo 22.56

Kuinka on kuvaaja Minna Annala, eikö tätä kuvaa voisi jostakin tilata? Katsoin kuvan isompana Auraviihteen sivuilta. On niin ihana!
Siellä oli myös tieto, että levy tulisi vasta tammikuussa. Onko se totta? Pitääkö ostaa uusi kampa ?
Miksi näitä kyselen ? Arvatkaa vaan ??? With all my love.

Anonyymi Ma 28.9.2009, klo 19.06

Minä olen sitä mieltä näistä Amadeuksen ääni- ja terveysongelmista, että niitä ei yleisön tarvis tarkemmin tietää ensinkään. Vaikksa Amadeus ei olekaan "tavallinen tallaaja", niin oikeus yksityisyyteen hänellä kuitenkin on. Kyllähän terveysasiat ovat aika intiimiä tietoa, ei varsinkaan näiden vahingoniloisten "aina terveiden" niitä tarvitsisi tietää. Toivottelen Amadeukselle terveyttä ja kaikkea hyvää sylikaupalla!

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 19.02

Pitkästä aikaa kuninkaallinen, joka ihmisiä koskettaa ja samalla myös puhuttaa. No, Suomessa on sananvapaus, ei siinä mitään (toinen tykkää tyttärestä, toinen äidistä ja jokainen näkee silmillään, kuulee korvillaan). Minun iloani Amadeuksesta eivät jonkun riidankylväjän ns. kriittiset mielipiteet himmennä, siinähän nyt aikansa nirisee ja narisee. Nuoresta iästään huolimatta Amadeus on kaikkien aikojen paras kuninkaallinen nyt jo ja ah, miten hän vielä kehittyykään tulevaisuudessa. Eikä tule toista yhtä hyvää minun elinaikanani, josta varmaankin kohta puolet eletty. Olavi Virta oli hyvä, mutta Amadeus menee ohi. Amadeus olet ainutlaatuinen Ihminen isolla I:llä ja Ihana sellainen, pysy tuollaisena. Pidä huolta terveydestä ja laulun lahjasta, jonka olet saanut. Tulen ostamaan kaikki tuotokset ja fanittamaan loppuelämäni!

Persoona R Su 27.9.2009, klo 17.59

Edelliseen viitaten,kyllä osaat olla pirun kateellinen,eikö itselläsi menekkään oikein hyvin??????????

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 13.05

miksi näistä ääni onglmista ei saisi kirjoittaa?????? hän on kunkku me ollaan tavallisia tallaajia!!! jos todellakin vasta alkajan ääni ei kestä ja keikat myyty kyllä silloin voi sanoa että missähän vika???? "kyllähän se tiedetää" meillä tallaajilla ei ääniongelmaista/flunssasta ole haittaa ollaan vaan kuuntelijoita se siitä sairastelusta!

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 11.56

Tässä yksi Amppu-ilmiöön hurahtaneita lisää ja meitähän tuntuu piisaavan. Harvoin taudinkantajana on näin ihana olla ja kokea olevansa aivan yliluonnollisen terve ja energinen. Jaksamista myös meidän energiselle, valloittavalle ja taitavalle Amadeuksellemme, jotta hän pysyisi ehjänä tässä pyörityksessä. Olet järkevä, kun valikoit viisaasti TV-esiintymiset, joita tietenkin odotamme kovasti. Terv. itsediagnosoitu Amadeus-addikti

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 16.36

Amadeus on kuitenkin vain ihminen, vaikka "suuri" onkin. Hänen terveydelliset ongelmansa eivät totisesti himmennä hänen arvoaan. Onpa ilkeätä panettelua aina vetää esiin näitä asioita. Tämä solvaaja ei ole varmaan itse koskaan sairastanut, voi onnenpoikaa! No, ei tarvi Amadeuksen olla huolissaan, vaikka vieläkin sairastaisi, koska suuri yleisö ajattelee aina vain hänen parastaan. Kyllä asia on näin.

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 16.16

Aikansa kutakin.......jos totta puhutaan...

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 11.13

Hyvät kanssasairastajat! Miettikää vaan ja kommentoikaa ja lisäilkää ihan vapaasti tuohon taudinkuvaukseeni vielä siitä puuttuvia olennaisia asioita ja keksikää kuvaavampia määrittelyjä ja kielikuvia. Koska rakastamme Amadeusta koko sydämestämme, niin tottakai olemme ilman muuta myös huolissamme hänen jaksamisestaan, terveydestä ja kaikesta sitä, mitä alun vaikeudet ovat tuoneet tullessaan. Amadeuksen tukena aina ja hengessä mukana joka hetki! Rakkain terveisin "taudinmäärittelijä" muutaman kirjoitelman takaa.

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 10.44

kyllä kehua saa joku raja kuitenkin! ei ole kateutta tai panettelua jos kirjoitetaan että Ampulla on ollut äänen kans onjelmia lyhyen ajan sisällä,"totta" ajokortti hyllyllä,"totta" ja nyt pitäis vielä keikkoja rukata??"miksi" kyllä auraviihde tietää vuosien kokemuksella tahdin! heti vedetään" herneet nenään" jos negatiivista palautetta tulee!! lue kuuntele ja katsele niin tiedät enemmän!

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 10.04

Hienoa, että katsot suoraan kameraan ja nyt katsot meitä kaikkia suoraan kauniin ruskeilla silmilläsi. Se auttaa kummasti tässä "taudissa", kun kulee äänen ja ja näkee silmät.
Tuot iloa ja valoa. Jospa tässä selvitään Sinitaivas konserttiin saakka. Olet ajatuksissa.
Toivon, että nämä kiitolliset ajatukset antavat myös Sinulle voimia ja iloa.

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 09.57

Levillä tavattiin, kiitos Amadeus.
Olet Jumalan lahja Suomen kansalle!

Persoona R... Pe 25.9.2009, klo 08.00

Korjaus äskeiseen, ettei se tuo huolenpitokaan negatiivista ole, ei tietenkään!

Anonyymi To 24.9.2009, klo 21.57

Tämä huolehtiminen ja pelkääminen AL:n turvallisuuden puolesta olivat jääneet siitä taudinkuvasta kokonaan pois. Ne lienevätkin ainoat negatiiviset oireet. On se eräillä mukavaa, kun ne ovat päässeet siihen "ensiapuun" (keikoille), mutta entäpä me, jotka ei oo vielä päästy. Kyllä meille tämä vartaistuki on äärettömän tärkeässä roolissa. Onhan se kyllä niinkin, että Suomen "lasareetit" (tanssilavat) kävisivät liian ahtaiksi, jos me kaikki "tautiset sinne" ryntäisimme. Koettakaamme kestää vaan ystävien avulla ja nauttia tästä jumalaisesta sairaudestamme!

Anonyymi To 24.9.2009, klo 21.12

kyllä Amadeus on tehnyt vaikutuksen miehiinkin. Ainakin meikäläisellä kolahti lujasti tangomarkkinoilla sunnuntain kuninkaallisten konsertissa ja siinä loistavassa esiiintymisessä Torikeskuksessa. Torikeskuksen tilaisuus oli aivan käsittämättömän hieno. Itkunsekaisin tuntein on sitten käyty jo kolmella tanssikeikalla ympäri maakuntaa ja lisää seuraa. Sinitaivaskonsertti on ihan pakollinen tapahtuma. Ei tätä oikein itsekään ymmärrä, kun aina on pyrkinyt olemaan skeptinen ja epäluuloinen suomalaiskansalliseen tapaan. Nyt sitä vain haluaa joka päivä uusia kuulumisia ja,että kaikki sujuisi hyvin Amadeuksella hyvin. Tämähän parantaa jo parisuhdettakin,kun on yhteinen ihailun ja huolenpidon kohde. Pidä huolta hienosta äänestäsi.

pohojalaanen miäs To 24.9.2009, klo 19.47

Tuo taudin määritelmä oli aivan mahtava. Olen sairastunut itsekin siihen, mutta vasta heinäkuussa. Mulla ei ollut sitä tartunnan vaaraa eikä mahdollisuutta sairastua aiemmin. Oli erinäisiä syitä siihen. Mutta onpa mukavaa, kun on tuota vertaistukea näin paljon. Muuten noista miehistä. Tunnen aika monta, jotka ovat saaneet tartunnan.

Anonyymi To 24.9.2009, klo 17.30

Ihanaa, kun on löydetty vihdoinkin tällainen vakava ja krooninen sairaus, mikä parantaa elämänlaatua aivan merkittävällä tavalla. Me taudinkantajat elämme varmaan ylipitkän ja mielekkäämmän elämän. Olisikin kiva vielä olla näkemässä ja kuulemassa Amadeusta, kun hänen hiuksensa kiiltää jo harmaata (ja kulmakarvatkin kiiltää, ks. kuva)ja laulu sen kun vaan soi. Annat meille paljon voimaa ja toivomme, että se on molemminpuolista!

Anonyymi To 24.9.2009, klo 15.21

Kyllä on kiva kuunnella olet hyvä laulaja ja reippaan,reilun tuntoinen kaveri.Hyvää jatkoa sinulle ja ennen kaikkea terveyttä!

Anonyymi To 24.9.2009, klo 14.34

Olipa hyvä taudin kuvaus,diaknoosia ei ole tehty,mutta mitä ilmeisemmin olen tautiin sairastunut,jo toukokuussa turussa olleen semifinaalin jälkeen.
Amadeus on sen aiheuttanut,hän on kyllä syytön,minkäs hän sille voi,että on niin ihastuttavan olemuksen saanut synnyinlahjakseen.Tuo komea ulkomuoto,samettinen matala ääni,musikaalisuus,hurmaavat eleet hänen laulaessaan,pahentavat oireita huomattavasti.
Outoa tässä taudissa on se,että taudin aiheuttajaa täytyy kuitenkin nähdä ja kuulla aina vain enemmän.
Ja tauti sen kuin pahenee!!!!!
Terveisin yksi taudinkantaja.

Anonyymi To 24.9.2009, klo 13.49

Toivottavasti olet esiintymässä 3.10 Urjanlinnassa,ollaan menossa sinne ja lupaamani yllätyslahja mukana.Pikaista paranemista!!

Fani To 24.9.2009, klo 13.36

Tähän AL-virukseen sairastuin myös minä heinäkuussa, eikä se ota parantuakseen, enkä haluakaan KOSKAAN.

Kiitos kirjoittajalle hyvästä taudinkuvauksesta,oireet passaavat prikulleen minuun.

Anonyymi To 24.9.2009, klo 11.40

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä