Taivaan portit Rovaniemi 27.10.2010

Taivaan portit Rovaniemi 27.10.2010

Kotikriitikko arvioi - Pe 29.10.2010, klo 14.30

Kuva Taivaan portitKuva Taivaan portit

689
tykkää tästä

Rovaniemen Lappia-talossa oli keskiviikkona 27.10.2010 oikein hyvä tunnelma: laulajat lauloivat oikein hyvin, - myös näyttelijät ja ohjaaja. Orkesteri soitti aidolla otteella argentiinalaista tangoa, tanssijat ilahduttivat uskomattoman kauniilla liikehdinnällään ja ylöspano oli onnistunutta liiallista pukujen vaihtoa ja vain osittain onnistunutta videokuvalavastusta lukuun ottamatta.

Tarinaa vaivaa kuitenkin hataruus, välillä juttu tuntuu (tahattoman) koomiselta. Latinalaisamerikkalaiseen tarinankerrontaan kuuluva toden ja tarun sekoittaminen ei kyllä tämän esityksen tiikeritarinana auennut yleisölle. Miksi se ylipäätään on tässä esityksessä?

Koska tarina jää hataraksi, ei ohjauskaan saa siitä kunnollista kokonaisuutta. Onneksi kuitenkin itse esittäminen onnistuu.

Anneli Sari vakuuttaa uskomattoman vahvalla äänellään. Taiteilija näyttää niin hennolta, että lähietäisyydeltä katsova melkein pelkää hänen rapsahtavan palasiksi. Taiteilija itse vakuuttaa olevansa hyvässä kunnossa, ja se kyllä näkyy näyttämöllä. Annelin kyky tulkita musiikkia on hyvin koskettavaa, ja muutamat repliikitkin sujuvat kokeneen esiintyjän ammattitaidolla.

Amadeuksen paikka on todella näillä näyttämöillä! Hänestä kehittyy hyvä estraditaiteilija, mutta hän tarvitsee vielä paljon näyttämöilmaisun opetusta. Nyt näyttelijäsuoritus on kevyttä amatööritasoa. Laulun lahja on aivan ilmeinen, ja sillä taidolla hän vakuuttaa kuulijat. Nyt kun maneerit on pantu kuriin ja hän saa keskittyä tulkitsemaan laulujen sisältöä, esitys koskettaa aidosti.

Näin Amadeuksen ensimmäisen kerran livenä ja yllätyin positiivisesti hänen suorituksestaan. Noin hienolle lauluäänelle tarvitaan isot näyttämöt vaativine rooleineen. Amadeus on osoittanut selvästi hyvää oppimiskykyä. Kiertueen loppupäässä hän on jo ollut pitempään vaativassa "esiintymiskoulutuksessa", joten olisi todella mielenkiintoista päästä näkemään, mitä hän silloin osaa.

Amadeus tosiaan sai Lappia-talossa suurimmat aplodit. Laulujen vuoksi hän kyllä ne ansaitseekin.

Me rovaniemiläiset näytimme pitävämme koko esityksestä kovasti. Esityksen jälkeen syntyi vielä kauniin teatteritalomme aulaan pitkä jono Amadeuksen nimmareita ja haleja haluavista.

Kiitokset Annelille, Amadeukselle, Oscar Sistolle, ihanalle orkesterille ja kaikille muille siitä, että toitte tämän esityksen kuultavaksemme ja nähtäväksemme.

Anneli Leppänen, Rovaniemi

 


 

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava.
Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (48)

Amadeusta ja Saulia ei kannata ympätä samaan lauseeseen.
Sauli täysin omaa luokkaansa. Amadeus vasta kehittymässä.

Anonyymi Ma 1.11.2010, klo 20.08

Saulihan oli sanonut että on ujo,siksi lauloi silmät kiinni,sen huomas jo haastattelu tilanteessakin. Mutta todella mahtava ääni hänellä oli.

Anonyymi Ma 1.11.2010, klo 09.54

Kaikki se mikä tulee luonnostaan, niin siihen ei pidä puuttua. Jos on jotakin esittämistä tai yliteatraalisuutta, niin siihen taas tulee puuttua ja mielestäni Amadeuksen käden heiluttamiset tulee ihan luonnostaan. Ja jos esiintymisessä onkin vähän jotain persoonallisuutta, niin ei sen luulisi kuulijaa häiritsevän jos muuten pitää artistin persoonasta ja äänestä. Minua ärsyttää ,että etenkin jokaista tangokuninkaallista pyritään laittamaan samaan muottiin jopa esiintymistyyliltään. Puututaan jopa pikkuasioihin( esim käden vispaamiseen), muttei sitten kuitenkaan oikeasti tärkeisiin juttuihin.
Edesmennyt upea tangokuningas Sauli Lehtonen lauloi aina silmät kiinni ja siitäkin jotkut märisi, vaikka minusta se oli ihanaa ,että hän esiintyi omalla tyylillään.

Anonyymi Ma 1.11.2010, klo 07.46

Oppiminen ja matkiminen - kaksi eri asiaa! Amppu tietää awn.

Anonyymi Ma 1.11.2010, klo 07.09

Mutta mutta, eihän Amadeuksen tartte matkia ketään. Hänhän on Amppu vaan, ylitse muiden!

Anonyymi Ma 1.11.2010, klo 00.36

No eiköhän Amadeus kuuntele kansan syviä rivejä, jos menesty haluaa. Pellemäiset temput ovat pienen piirin huvia . Vai milloin on Tapani Kansa heilunut kuin heinänteossa, tai Kari Tapio, Jorma Kääriäinen, jari Siilanpää. Voi näitä upeita miehiä joista Amadeus voisi poimia oppia!

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 22.30

Eikös ennenvanhaa tönkkösuolattu ollut syötävän hyvää :))

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 22.30

Minusta Amadeuksen persoonalliseen esiintymistyyliin ( käsien heilumiseen tms.) ei pidä puuttua ja yrittää muokata hänestä jotain tylsää tönkkösuolattua muikkua, vaan kyllä pitää antaa säilyttää oma tyyli ja tavaramerkki. Niinhän se on noilla pitkänlinjan artisteillakin omat tyylinsä ja maneerinsakin esiintyä.

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 14.22

Kommentoija 7.46. Toivottavasti kukaan ei ole aloittanut Amadeuksen muokkausta, en usko ollenkaan. Niin ymmärtämätöntä ohjaajaa ja ihmistä ei löydy. Tässä ohjatussa esityksessa Ampun roolikuvaan kuuluu käsien tietynlainen käyttö ja oppimiskykyisenä taiteilijana hän tekee niin kuin ohjaaja sanoo. Jossakin toisessa esityksessä sitten toisella lailla, niin kuin esityksen luonteeseen kuuluu. Ja Ampun omissa kuvioissa ihan niin kuin Hän itse tahtoo. Katso kirjoituksia ketjusta A ja A yhteiskiertueelle. Siellä on hiljattain aiheesta kirjoitettu usean henkilän voimin.

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 10.04

Kiitos raportoinnista esityksestä! Eipä täällä ole näin osuvasti kirjoitettu koskaan, Airia lukuun ottamatta.

"Nyt kun maneerit on pantu kuriin Amadeus saa keskittyä tulkitsemaan laulujen sisältöä."

Voi juuri tätä olemme me monet sydämellä mukana olevat fanit toivoneet jo kauan, että joku uskaltaa puuttua ammattimaisin ottein Amadeuksen levottomiin käsiin, jotka heiluvat aina miten sattuu ja vievät huomion upealta ääneltä ja tulkinnalta. Kiitos ihana ohjaaja, kiitos Anneli Sari. Sinä osaat!
Näit veljenpojassasi potentiaalisen maaperän ja aloitit muokkauksen!!!

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 07.46

Joo, pöyristyttävä tukkapöheikkö tekee koomiseksi -tahattomasti kai- pienen ihmisen.

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 07.41

Anneli Sari on erittäin siro ja pieni. Teatterimeikit ja hiukset painavat taatusti enemmän kuin koko hentoinen kroppa. PikkuTunneilla...KT

Anonyymi Su 31.10.2010, klo 00.18

Annelihan on nuoruutensa mitoissa, hento kuin sudenkorento. Mutta vahva persoona. Kuvan olin mielestäni nähnyt joskus kesällä Annelin sivuilla, joten se on jostakin aikaisemmasta produktiosta.

Anonyymi La 30.10.2010, klo 21.53

Siis onko Anneli Sari nuin laiha käsivarsistaan ym?

Anonyymi La 30.10.2010, klo 20.04

Kuva on otettu Anneli Sarin nettisivulta, pressikuvasta on kysymys.

airi_yle La 30.10.2010, klo 11.34

Kuvathan antaa vaan enemmän mielenkiintoa kyseisestä tapahtumasta !

Anonyymi La 30.10.2010, klo 09.08

En olisi halunnut, että vielä kuvia julkaistaan.

Anonyymi La 30.10.2010, klo 08.21

Kiitos paljon!

Anonyymi Pe 29.10.2010, klo 19.55

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä