TV1:n ohjelmat | Viihde

Ohjelmakortti

Uutisvuoto

Sarja on kesätauolla!

 

Uutisvuoto

Uutisvuoto on lopunajan tietokilpailu, joka seuloo uutisviikon karmaisevimmat päästöt. Uutisvuodon kapteeneille Jari Tervolle ja Stan Saanilalle mikään inhimillinen ei ole vierasta, epäinhimillisestä nyt puhumattakaan, vaikka niistä asioista onkin päävastuussa ylituomari Baba Lybeck.

Studiossa vierailee viikottain kaksi vierasta, jotka ovat yleensä tuttuja.

Uutisvuodon formaatti perustuu englantilaiseen ohjelmaan "Have I Got News For You". Muita suuria ulkomaalaisia keksintöjä ovat muun muassa pizza, olut, talvisota, nuorisorikollisuus ja televisio. Suomalaisia keksintöjä ovat muun muassa astiankuivauskaappi ja puolueettomuuspolitiikka.

 

 

Tekijät

Baba Lybeck, 47, ylituomari

Baba Lybeck opiskeli kirjallisuutta, valtiotieteitä ja viestintää Helsingin yliopistossa ja valmistui filosofian maisteriksi.

Toimittajanuransa hän aloitti teininä työharjoittelijana Ylessä. Ensimmäinen työpaikka oli 1985 toimintansa aloittanut Radio City, jonne Baba pääsi 18-vuotiaana suoraan ”pystymetsästä”.

Radio Cityn jälkeen Baba työskenteli lukuisissa MTV3:n, Ylen ja FST:n ohjelmissa. Vuonna 1998 hän siirtyi Nelosen uutisiin ja viihtyi siellä peräti 11 vuotta uutisankkurina, toimittajana ja tuottajana. Tällä hetkellä hän toimii paitsi Uutisvuodon ylituomarina, niin myös tuottajana Zodiak Televisionissa.

Baba on juossut 11 maratonia ja hän pääsi myös maaliin Barcelonan teräsmieskisassa sijoittuen ikäsarjansa toiseksi. Hän harrastaa myös kahvakuulailua. Baba on riippuvainen merestä ja veneilee aina kun mahdollista.

Uutisvuodossa Baban tehtävänä on yrittää ymmärtää kapteenien Tervo ja Saanila älykästä ja paikoin jopa laadukasta huumoria. Siinä sivussa hän jakaa joukkueille pisteitä, jos siltä tuntuu.

 

 

Jari Tervo, 54, kapteeni

Jari Tervo syntyi ja kävi koulunsa Rovaniemellä. Hän opiskeli kirjallisuutta ja filosofiaa Helsingin yliopistossa ja valmistui HuK:iksi.

Tervo kävi Sanomain Toimittajakoulun ja työskenteli 11 vuotta Ilta-Sanomien uutistoimittajana. Tervo on naimisissa Katin kanssa ja heillä on kouluikäinen poika, Kalle.

Tervon kengän numero on kulunut pois. Hän syö aina mielellään poronkäristystä, perunamuusia ja puolukoita. Tervon lempiväri on sininen ja hän on kirjoittanut parikymmentä kirjaa.

Kapteeni Tervolle kuuluvat Uutisvuodon sisäisessä tehtävänjaossa Pohjois-Koreaa ja virkkaamista käsittelevät kysymykset, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

 

 

Stan Saanila, 45, kapteeni

Stan Saanila on kolmen lapsen isä Tuusulasta. Saanila toi stand up -komiikan Suomeen vuonna 1991 ja mies on voittanut muutaman Venlankin. Se on tv-alan palkinto.

Saanila on suomenruotsalainen mies, joka ei pidä mopoista. Sitä se keski-ikä teettää. Saanila ei harrasta eikä seuraa urheilua. Vapaa-aikanaan hän on perheensä kanssa kotona ja jos mahdollista, nauttii elämästään.

Saanilan kengännumero on salainen ja Uutisvuodossa hänen tehtävänään on vastata kybernetiikkaa, ylipainoa ja kuntauudistusta koskeviin kysymyksiin.

Saanilalla on äärimmäisen kova ääni ja hän nauraa paljon. Yleensä itselleen.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaisin klo 21.30, uusinta maanantaisin klo 18.30.

Uutisvuoto myös Yle Areenassa!

 

Ohjelmassa on tekstitys kuulovammaisia varten.

 

Uutisvuodon arkisto!

 

 

 

 

 

 

 

Ruudun ulkopuolella

 

Jussi Jokelainen
tuottaja
Zodiak Entertainment Finland Oy
U
utiskatu 2 (PL 28)
FI 00241 Helsinki
jussi.jokelainen@zodiakfinland.fi
+358 (0) 40 5888 612
www.broadcasters.fi

 

 

 

Yasir Gaily
käsikirjoittaja

 

 

 

Santtu Luoto
suurvisiiri

 

 

Vappu Soppela
käsikirjoittaja, taustatoimittaja

 

 

Tarja Haapala-Easton
tuottaja, Yle Kulttuuri ja viihde

 

 

TV1 tiedottaa
Muualla Yle.fi:ssä