Paahdetut kurpitsansiemenet iso kourallinen luomukurpitsansiemeniä kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä sormisuolaaPaahda siemenet öljyssä kuumalla pannulla. Kun ne alkavat poksahdella, lisää runsaasti suolaa. Nosta paahdetut siemenet talouspaperille, johon ylimääräinen öljy imeytyy. Kurpitsavoi kourallinen paahdettuja kurpitsansiemeniä luomuvoita sormisuolaaPilko paahdetut siemenet karkeaksi silpuksi ja sekoita voihin. Mausta suolalla. Spelttirisotto luomuvoita kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä 4 - 5 salottisipulia 250 g spelttiryynejä 1 dl valkoviiniä 1 - 2 l kasvislientä luomusitruunan raastettu kuori vihreää parsaa suupaloina kourallinen vastaraastettua parmesania tai pecorinoa kourallinen tuoretta yrttisilppua: basilikaa, sitruunamelissaa, sitruunatimjamia tai silopersiljaaKuumenna voitilkka tai öljyä padassa ja kuullota salottisipulit. Kuullota spelttiä 3 - 4 minuuttia. Lisää viini. Kun se on imeytynyt spelttiin, lisää liemi tilkka kerrallaan. Hämmennä koko ajan. Lisää nestettä, kun edellinen tilkka on imeytynyt, kunnes speltti on kypsää. Kuullota parsa voissa ja suolassa hieman ennen risoton valmistumista. Lisää kypsään risottoon parsa, parmesan, sitruunankuori ja yritit. |
TV2 | Frilandshaven |
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi |
Vastaavat ohjelmatoimittajat |
||